Luk

Ny sejr: Brentford kan dufte oprykningsplads

| Championship | 14 kommentarer

Brentford vandt tirsdag 3-0-sejr over Reading og er dermed blot to point fra andenpladsen, der giver oprykning til Premier League. Christian Nørgaard assisterede.

Efter to sejre og to cleansheets af to mulige siden corona-genstarten gik Brentford ind til tirsdagens udekamp mod Reading med stor selvtillid.

Danskerklubben kunne med en sejr hale gevaldigt ind på West Bromwich, der lige nu ligger på den ene af to oprykningspladser, men kæmper med at få point for tiden.

Thomas Frank havde fundet plads til tre landsmænd i sin startopstilling i form af Henrik Dalsgaard, Christian Nørgaard og Emiliano Marcondes, mens Mads Roerslev var på bænken.

Brentford sad på det meste i første halvleg, og overtaget gav pote midtvejs i halvlegen, da den 20-årige franskmand Bryan Mbeumo sendte gæsterne på sejrskurs med sit mål til 1-0.

Trods flere chancer blev det ved et enkelt mål i første halvleg, men efter pausen fortsatte Brentford trykket og tillod ikke Reading meget.

Brentfords knebne føring blev gjort en del mere sikker efter 64 minutter, da Joshua Da Silva var på pletten og øgede til 2-0.

Med ti minutter igen blev Mads Roerslev skiftet på banen i stedet for Henrik Dalsgaard, og han kunne i kampens første tillægsminut se midtbanespilleren Joel Valencia lukke og slukke med målet til 3-0 på oplæg fra Christian Nørgaard.

Dermed kan Thomas Frank glæde sig over endnu et cleansheet og tre nye point, der betyder, at Brentford blot har to point op til West Bromwich på den Premier League-givende andenplads.

West Brom har dog en kamp mod Sheffield Wednesday i hånden, der spilles onsdag.

Andetsteds vandt Mads Juel Andersens Barnsley 2-0 over Blackburn, mens Fulham besejrede QPR med 2-1.


Af Martin Schmidt
Søndag 12. juli