Luk

Ny Silkeborg-kaptajn tror på overlevelse

| 3F Superliga | 4 kommentarer

Mads Emil Madsen har ikke mistet troen på, at Silkeborg kan overleve i 3F Superligaen, og den nyudnævnte anfører tror på en succesfuld start mod AaB.

Med ti point i 20 kampe står Silkeborg IF foran noget af en opgave i foråret, hvis holdet fra Søhøjlandet også skal spille i 3F Superligaen i næste sæson.

I denne uge udnævnte Silkeborg 22-årige Mads Emil Madsen som ny anfører, og midtbaneprofilen har langt fra opgivet håbet om overlevelse.

- Vi har det alle sammen sådan, at så længe der er en matematisk mulighed, så tror vi på det. Vi kommer til at arbejde så hårdt som muligt og gå efter det, indtil det er umuligt.

- Hvis det flasker sig for os, og vi finder de rigtige løsninger, er jeg sikker på, at det kan lykkes, siger Mads Emil Madsen til bold.dk.

Silkeborg hentede blot to sejre i efteråret, men Mads Emil Madsen ser alligevel lyspunkter, der kan tages med ind til foråret.

- I starten af efteråret tabte vi kæmpestort i flere kampe, men til sidst tabte vi oftest kun med et enkelt mål eller spillede uafgjort. Vi blev gradvist bedre til at lukke færre mål ind, selvom vi aldrig blev helt gode til at lukke af. 

- Forhåbentlig fortsætter den tendens, samtidig med at vi kan blive ved med at score et fornuftigt antal mål i den anden ende. Så jeg synes, der er noget, vi kan tage med fra efteråret, selvom det ikke er meget, siger Silkeborg-anføreren.

Kent Nielsen er den rette

På trods af den sløje pointhøst er Kent Nielsen stadig manden ved roret i Silkeborg, og Mads Emil Madsen har tiltro til, at cheftræneren er den rette mand til posten.

- Kent har været i gamet i så lang tid, så han ved, hvad der skal til, og hvordan man håndterer situationer som denne.

- Han er meget stille og rolig og lader sig ikke påvirke af, hvad andre tænker og siger. Vi skal bevare fokus på os selv, og så længe vi tror på det, er Kent tilfreds, siger Mads Emil Madsen.

Hvad siger det om Silkeborg, at Kent Nielsen stadig er cheftræner?

- Det siger, at der er en tro på tingene og måden, det bliver gjort på. Vi kan se, at det stille og roligt går den rette vej i stedet for at gå i tomgang, lyder det.

Kent Nielsen overtog trænerposten i Silkeborg fra Michael Hansen i sommer.

Mulig ny målfest mod AaB

Silkeborg tager hul på foråret med en hjemmekamp mod AaB søndag eftermiddag, og opgørene mod de bolsjestribede har tradition for at byde på et hav af mål.

Mads Emil Madsen vil ikke blive overrasket, hvis det også var tilfældet denne gang.

- Det er to hold, der gerne vil spille frem ad banen, så det er da ikke utænkeligt, at der kommer mange mål igen.

- AaB er et godt spillende hold med farlige omstillinger, så det bliver en svær opgave, men jeg tror på, at vi kan gøre det godt, siger anføreren og fortsætter:

- Vi skal stå godt, når vi forsvarer, og ikke give dem plads og tid i mellemrummet. Vi skal passe på med at give dumme omstillinger væk, og så skal vi selv være skarpe, når chancen byder sig.

- AaB har mange gode boldspillere, så vi fokuserer ikke på en bestemt. Hvis de først får bolden op i mellemrummet og bliver retvendt, kan de alle sammen slå afleveringerne, tage løbene og afgøre det.

Ser du AaB-kampen som en must-win, hvis I for alvor skal tro på det?

- Det vil uden tvivl være rigtig godt for moralen at vinde, men det er ikke sådan, at hvis vi taber mod AaB, så er det lukket og slukket. Vi vil selvfølgelig være glade for en sejr, men vores tro forsvinder ikke, hvis det ikke går sådan, siger Mads Emil Madsen.

Kan ikke gemme mig længere

Mads Emil Madsen kom til Silkeborg som 13-årig og kalder det en drøm at blive anfører for klubben.

- Det er vildt. Jeg havde ikke forventet for halvandet år siden, at det skulle ske så hurtigt, men jeg er selvfølgelig rigtig stolt.

- I forhold til at tage ansvar er det rigtig godt for min udvikling. Tidligere kunne man måske gemme sig lidt, men nu bliver jeg kigget på, både når det går godt og skidt. Nu skal man vise sin sande kulør, lyder det fra kaptajnen.

Mads Emil Madsen har spillet 58 førsteholdskampe i Silkeborg-trøjen, mens det er blevet til fem optrædener for U21-landsholdet.

Der er kampstart mellem Silkeborg og AaB klokken 14.

Kom til 3F Superliga-bold på Danmarks flotteste stadion - JYSK park!


Af Martin Schmidt
Tirsdag 7. april
Mandag 6. april