Luk

Ny UEFA-turnering afsluttes i Albanien

| bold.nyt | 8 kommentarer

I næste sæson begynder UEFA's nye klubturnering Europa Conference League, og torsdag har UEFA bekræftet, at første finale spilles på det nye nationalstadion i Tirana i Albanien.

I den kommende sæson ser en ny UEFA-turnering dagens lys, når klubberne i laget under Europa League skal dyste i Europa Conference League.

Torsdag har UEFA så bekræftet, hvor Europa Conference Leagues første finale skal spilles, og her er valget faldet på et så godt som spritnyt stadion i Albanien.

Nationalstadionet i Tirana åbnede i november 2019, og det er altså her, at første finale nogensinde i Europa Conference League skal spilles.


Af Jonas Dalgård

8 kommentarer

#GlazersOut 17:46          
Er der nogen der har overblik på hvor mange danske hold der kommer med i diverse europæiske turneringer?
FCKforever2020 17:52          
Vi kommer til at have mulighed for 2 hold i champions League, 1 i Europa League og 2 i the conference League. Det er endnu ikke sikkert om den ene champions League plads bliver direkte eller om det bliver play-off.
BoJacques 17:57          
Jeg er spændt på at høre, hvad andre læsere synes om Europa Conference league; umiddelbart lyder det skønt for svagere hold. Men jeg tænker også, at det da kun må legitimere de øvrige turneringer ift. den logisk opbygning, hvorfor en super liga vil blive unødvendig, da den jo isolerer et fast antal hold og andre inviteres, for den nye super liga skulle jo erstatte Champions League, som jo vil stille EL og ECL ret akavet (beklager mærkelig sætningskonstruktion). Ja, det er noget værre rod det nye forslag. Jeg kan lide Conference, vil være spændende at se lavere hold dystre. Jeg får samme begejstring som når man beskæftiger med model fly, eller bonsai træer, samme "mini" oplevelse, med al respekt for de deltagende hold.
BoJacques 18:02          
@GlazersOut - hvis du kender DKs placering så kan følgende fra wiki måske hjælpe:

The association ranking based on the UEFA country coefficients is used to determine the number of participating teams in the league path for each association:[6]

Nations ranked 1 to 5 will have one team;
Nations ranked 6 to 15 will have two teams;
Nations ranked 16 to 50 will have three teams;
Nations ranked 51 to 55 will have two teams;
Liechtenstein does not have a domestic league and will provide the winner of the Liechtenstein Football Cup irrespective of their coefficient ranking.

I øvrigt, hold der ikke formår at kvalificere sig til Champions League via kvalifikations kampe ender direkte i Conference, den anden måde er via ligaen. Så vi vil få en håndfuld danske hold at se. Meget spændende! Og samtidig så vil det ikke være mange hold fra top 5 ligaerne.
Det her lyder da umiddelbart meget interessant!
Aussie 18:23          
For mig skriger dette blot Intertoto Cup om igen...

En turnering hvor de "små" og "mellemstore" fodboldlandes hold kan spille lidt mod reserverne fra de "store" landes hold!
Cruzan 19:40          
#GlazersOut

Som FCKforever2020 også skriver så sikrede vi os 2 hold i champions League, 1 i Europa League og 2 i conference League med den afsluttede europæiske sæson sidste år.

I den igangværende hvor vi pt. ligger en plads lavere end sidste år, så ligger vi dog til det samme med 2 hold i champions League, 1 i Europa League og 2 i the conference League, også selvom Cypern måske skulle hente os og skubbe os endnu en plads ned ad ranglisten.

Kan også anbefale denne bold.dk side der har kørt siden 2006 omkring koefficienter, den igangværende og kommende europæiske sæson.

https://www.bold.dk/snak/index.php?action=thread&id=108576&start=13210#5932970
Fredag 22. januar