Luk

Ny VFF'er flygtede fra racisme i Chile

| NordicBet Liga | 27 kommentarer

Infoboks

Viborgs nye offensivspiller Jordan Verhagen håber efter et vildt 2019 og en karriere i amatørfodbold at finde stabiliteten i Danmark. 

Viborg præsenterede tirsdag den 25-årige hollandske offensivspiller Bernio Jordan Verhagen på en kontrakt, som sportschef Jesper Fredberg ikke ønsker at oplyse længden på. 

Verhagen har på overfladen et meget specielt CV. Han står således ikke registeret for at være i nogen klubber før 2019 hos de store trackingsites. 

I 2019 er det til gengæld gået stærkt med ophold i den hollandske amatørklub Den Dungen, moldoviske Dinamo Auto, sydafrikanske Cape Town og chilenske Audax Italiano, inden han skrev med Viborg.

Ifølge Verhagen selv er virkeligheden en smule mindre turbulent, inden den virker til på overfladen. 

Han tog rigtigt nok fra Den Dungen til Dinamo Auto i februar. Her var han tre måneder, inden kontrakten løb ud. Herefter gik turen til Sydafrika, men opholdet i Cape Town blev aldrig formaliseret. 

- Jeg var i Sydafrika og skrev næsten under på en kontrakt, men der var ikke gode udsigter til spilletid. Der var allerede to spillere til min position, og der er desuden restriktioner på udlændingene i ligaen, så det var ikke rigtigt en mulighed alligevel. 

- Men de nåede at annoncere mig som ny spiller, så det må være derfor, at det står opført som om, jeg har været der, siger Verhagen til bold.dk fra Viborg. 

Racisme og tyveri i Chile
I stedet drog Verhagen til Chile og Audax, men efter to måneder blev samarbejdet afbrudt efter en sag om racistisk opførsel, som de chilenske medier har brugt en del krudt på. 

- En gruppe af mine holdkammerater – omkring fem personer - lavede racistiske kommentarer, og da jeg fortalte klubben om det, gjorde klubben ingenting. De udsendte i stedet en meddelelse, hvor de sagde, at de ikke kendte til det.

- Men de vidste det godt. Jeg fortalte min version til pressen, men klubben benægtede det igen og sagde, at de altid havde behandlet mig godt, siger Verhagen og fortsætter: 

- I 2019 er der ikke plads til racisme i fodbold, synes jeg. Vi skal ikke kigge på folks farve, og jeg ønsker heller ikke, at mine børn havner i samme situation. Jeg ønskede egentligt ikke at forlade Chile. 

- Jeg kunne godt lide landet, de fleste af mine holdkammerater var søde og støttede mig, og fodbolden var på et højt niveau. Men på den anden side er jeg også glad nok for, at det skete. Nu har jeg fået muligheden for at være tæt på min datter og være i Danmark.

De chilenske medier har også skrevet, at du fik stjålet din løn fra omklædningsrummet?

- Ja, det er rigtigt. Vi fik vores løn på en check, som jeg fik vekslet til kontanter, og da jeg kom ind fra træning, var pengene væk. 

Danske prøvetræninger
Verhagens CV er på trackingsitene blankt før 2019. 

- Jeg blev uddannet på Willem II's akademi og tog senere til et Turnhout i Belgien, der siden er rykket ned i amatørrækkerne. Jeg tog derefter tilbage Holland og spillede i amatørrækkerne, og ind i mellem var jeg også i Danmark, hvor jeg blandt andet prøvetrænede. 

- Jeg var i Næstved i 2017, mener jeg, men jeg kunne ikke rigtig lide området. Det virkede meget småt og isoleret. Jeg har også været i Randers, men fik aldrig rigtig chancen der. 

- Derudover har jeg også prioriteret mit sociale liv og min skole, efter jeg var færdig på akademiet i Willem II. Jeg kunne godt have spillet professionelt. 

- Jeg har blandt andet haft muligheden for at tage til Singapore, Indonesien og Malaysia, men jeg havde ikke lyst til at tage til de lande, så jeg takkede nej, siger Verhagen. 

Dansk datter og en ny start i Viborg
Udover sin kontrakt i Viborg har Verhagen også en anden god grund til at slå sig ned i Danmark. 

- Det er en ny oplevelse for mig, og forhåbentlig kan jeg få finde noget stabilitet nu. Jeg har en datter i Danmark med en dansk pige, så jeg håber, at jeg kan blive her i længere tid og være mere sammen med hende, siger Verhagen. 

Sportschef Jesper Fredberg har over for bold.dk indikeret, at Verhagen formentlig først kommer i spil til spilletid efter vinterpausen. 

- Det passer mig fint, for jeg mangler at finde formen igen efter at være vendt hjem fra Chile. Viborg er en meget professionel klub, og man er nødt til at være i topform, inden man kan spille. 

- Men træneren er rigtig god, og her er masser af gode spillere, så jeg tror, jeg kan udvikle meget mere. Jeg er trods alt kun 25 år. Jeg kan virkelig godt lide Viborg FF indtil videre. Der er styr på tingene, og der er ikke alle mulige små, dumme regler. 

- Alle kender deres rolle og arbejder professionelt. Hvis man laver en fejl, så får man det af vide direkte. Man snakker ikke ryggen på folk, og det er den rette måde at gøre tingene på, siger den nye VFF'er. 


Af Mikael Blond

27 kommentarer

Én Kenni Sommer 17:13          
Alt ved denne tilgang får mig til at tænke, at der er et eller andet galt her.

Selv de mest middelmådige spillere efterlader efterhånden et elektronisk spor. Jeg kan intet - udover ungdomsfodbold i Willem II - finde på denne Verhagen før i 2019. Her har han så til gengæld tilsyneladende været på kontrakt (eller er det nærmere prøvetræninger?) i en håndfuld klubber. Og selv hvis han har været på kontrakt, er det mærkeligt, at jeg hverken kan finde kampreferater, artikler, YouTube-videoer eller andet, der indikerer, at han har spillet kampe.

De klubber han angiveligt har spillet i, imponerer mig heller ikke, så det lyder vildt, at vi her har med en spiller at gøre, som bare var for god en mulighed til at lade gå. Især fordi vi, som jeg ser det, er pænt besat på de offensive positioner.

Jeg læser ikke spansk, og har kun læst artiklerne om hans farvel til Chile via Google Translate. Derfor vil jeg heller ikke referere oversættelserne, men bare konstatere, at det også lyder virkelig wacked. Prøv selv...

Ali Dia 2019?
Poor Scouser Tommy 17:39          
Det lyder som noget af et Wild Card :-) Men pænt af Viborg at sørge for, at han kan komme væk fra racisme i Chile og tættere på sin datter.
Anoti 18:21          
Situationen er MEGET mere turbulent end det ser ud til på overfladen. Jeg kender ham personligt, og der ligger MEGET mere bag end i ser. Jeg forstår ikke, at Viborg ikke har kigger nærmere på det her. Han har bl.a. flere politi anmeldelser på sig. Han fik ikke en kontrakt i Randers, fordi han løj om at være fodboldspiller på daværende tidspunkt.
CLkommerhjem 18:29          
Situationen er MEGET mere turbulent end det ser ud til på overfladen. Jeg kender ham personligt, og der ligger MEGET mere bag end i ser. Jeg forstår ikke, at Viborg ikke har kigger nærmere på det her. Han har bl.a. flere anmeldelser på sig. Han fik ikke en kontrakt i Randers, fordi han løj om at være fodboldspiller på daværende tidspunkt.
Er det George Weahs fætter som er på spil igen? :-D
laverdad 19:13          
Jeg kender ham personligt, og sidste år sagde han, at han havde prøvetræninger hos både AAB og FCK. Hvilket var en kæmpe løgn. Han rejste meget mellem København, Stockholm og Amsterdam, og har aldrig haft fast adresse i DK. Hans navn er hverken Jordan eller Jordinhovic (Instagram) - han hedder Bernio Enzo Verhagen. Han er en fupmager. Jeg forstår spansk, og har oversat artiklen i store træk. Størstedelen handler om hans anklager om racisme overfor holdet i Chile. Men han mener ALLE er racister. Han kan ikke skelne mellem hvad der er hvad. Artiklen har også et stort fokus på Nayaret ("kæresten"), og hendes råb om hjælp på diverse sociale medier:" Fue violento conmigo, sí, y también hubo faltas de respeto. Me traté de defender. Estoy bien acá" - hun fortæller her til intervieweren, at han har slået hende og respektløs overfor hende, men at hun er ok nu og stadig er i dk med ham. Er screenshot helt nederst i artiklen fra hendes Instagram viser en kommentar som er et tydeligt råb om hjælp. I artiklen står der også at klubben har meldt ham til PDI i Chile (politiet) - ikke kun med et fokus på hans relation til klubben, men også kidnapningen af Nayaret ("kæresten") - og tager de tager det meget seriøst, skrives der. I artiklen udtaler den chilenske klub sig om, at de ikke kan huske hvordan Bernios agent kom til Chile, og hvem han overhovedet var, men at "han er kommet til klubben på grund af internationale relationer klubben har". Klubben har også udtalt, at over en træningslejr/prøvetræning, kom de itvivl om, han overhovedet var professionel fodboldspiller - hvilket han IKKE er. Han er meldt for flere ting hos politiet her i dk fra den tid han opholdte sig her
NeverDefeated 19:31          
Hahaha, det her har potentiale til at blive en fantastisk historie. Godt scoutet, Viborg!
Slettet(391929192811) 20:03          
Meget mystisk historie og ikke en ny person i DK - Har sidst set, han ville starte sin egen professionelle serie 6 klub i Danmark? Gad vide om Viborg FF har tjekket evt ægthed af spilleragenten, samt påståede klubber osv ??
Søndag 25. juli