Luk

Nye tal: 90 anholdt på Wembley under EM

| Landshold | 7 kommentarer

Infoboks

Danmark - Færøerne
VM Kvalifikation UEFA Gruppe F (12/11)
Oddset 1,05 12,00 35,00

90 personer blev anholdt i forbindelse med Englands hjemmekampe under EM, hvoraf 39 var til finalen mod Italien. 18 blev anholdt til semifinalen mod Danmark, viser nye tal.

De britiske myndigheder har torsdag offentliggjort tallene for anholdelser i forbindelse med fodboldkampe i 2020/21-sæsonen.

Her fremgår det, at der blev foretaget i alt 92 anholdelser i forbindelse med Englands hjemmekampe, hvoraf 90 af dem var under EM 2020.

England spillede seks ud af syv kampe på Wembley, og ved flere af kampene oplevede de massive problemer med tilskuere før, under og efter.

Opgørelsen viser, at der var 39 fodbold-relaterede anholdelser til finalen mod Italien, 28 til gruppekampen mod Skotland og 18 til semifinalen mod Danmark.

Derudover var der seks yderligere anholdelser, som relaterer sig til andre landshold end det engelske, og de seks blev anholdt til semifinalen mellem Italien og Spanien.

Især til EM-finalen på Wembley kunne man se forfærdelige scener ude foran stadion med tilskuere, der stormede ind, samt slagsmål inde på stadion. Også flere danske fans klagede over engelske tilskueres opførsel til semifinalen på Wembley.

Det engelske fodboldforbund, FA, finder i næste uge ud af, hvorvidt England skal spille nogle hjemmekampe uden tilskuere på grund af urolighederne.

Birmingham og Liverpool uddelte karantæner
I sidste sæson blev der i alt spillet 2.978 kampe, hvoraf 93 procent af dem blev spillet helt uden fans på grund af corona-restriktioner.

Syv procent blev spillet med reduceret kapacitet på stadion.

I alt faldt antallet af fodbold-relaterede anholdelser fra 1.089 til 116, mens antallet af nye karantæner faldt fra 360 til 208.

I alt blev der givet karantæne til tilskuere i 1.359 tilfælde, hvor Birmingham noterede sig flest af alle med 54 styk. Liverpools 44 er det højeste i Premier League.


Af Sara Margren

7 kommentarer

EisernUnion! 13:15          
Skræmmende få anholdelser den generelle engelske opførsel taget i betragtning. Bananre..
aloevgaard 13:20          
Selvom det lyder af få synes jeg de bør statuere eksempler ud af dem. Selvfølgelig ikke ligesom William Wallace i middelalderen, men inden for nutidens normer…
Jeg tænker en måned i spjældet til hver + en bøde der kan mærkes. Mon ikke det sender et signal til de resterende engelske tosser.
Mathews 13:22          
Livstidskarantæner til samtlige stadions i England for de implicerede.
Mathews 13:25          
Skræmmende få anholdelser den generelle engelske opførsel taget i betragtning. Bananre..

Var du selv på stadion, siden du er så skråsikker på, hvad der er foregået? Du får det til at lyde som om det var samtlige tilskuere under de to kampe der var impliceret, det ved du forhåbentligt godt selv ikke er sandheden.
pukledyret 14:30          
Mathews, vi er med på at du er emotionelt investeret i emnet og gerne vil forsvare England og deres fans.

Men, når billeder og efterretninger viser at tusindvis af fans tvang sig adgang til finalen via vold, bestikkelse og ulovlig indtrængning, så virker det lave antal anholdte ret ... latterligt.
JesusChrist 14:33          
Latterligt få, når man tænker på hvor mange der kan være på Wembley, eller hvor mange der bor i hele England. De burde anholde dem alle
EisernUnion! 17:22          
Hmm ja når flere tusinde skaffer sig ulovlig adgang til en finale er 90 skræmmende få. Det kunne jeg se på tv og i interviews? Er det godt nok til dig?
Fredag 22. oktober
Torsdag 21. oktober