Luk

Nyt AaB-comeback i vild sejr mod Viborg

| 3F Superliga | 21 kommentarer

Infoboks

Viborg FF - AaB 2-3
Superligaen Grundspil
10' 1-0 Mads Lauritsen
44' 1-1 Pedro Ferreira
53' 1-2 Pedro Ferreira
83' 2-2 Sebastian Grønning
86' 2-3 Kasper Kusk

AaB kom igen tidligt bagud, men vendte kampen på hovedet og vandt med 3-2 i en forrygende fodboldkamp over Viborg i 3F Superligaen. Fire af målene faldt efter hjørnespark.

Viborg var søndag værter, da AaB kom på besøg i søndagens tidlige Superligakamp.

Hjemmeholdet kom til kampen med otte point i bagagen efter syv kampe, mens gæsterne havde samlet 12 sammen. Det havde de blandt andet, efter de overvandt en tidlig FC Nordsjælland-scoring i seneste runde - en bedrift de skulle gentage i dag.

Men selvom nordjyderne var startet bedst i Superligaen, så fik Viborg den bedste start på dagens kamp.

Sebastian Grønning sendte første afslutning mod kassen fra distancen, men sendte bolden forbi, mens Tobias Bech tvang Jacob Rinne til en redning i det ottende minut, da han ligeledes prøvede sig med en afslutning udenfor feltet.

Den fine Viborg-start gav pote efter ti minutters spil, hvor en smart hjørnesparkskombination kombineret med en passiv AaB-defensiv sendte hjemmeholdet i front.

Christian Sørensen sendte bolden fladt til det forreste område af feltet, hvor Mads Lauritsen havde løbet sig fri og sparkede bolden fladt i nettet til 1-0.

Det var tilmed Viborg-stopperens første Superligakasse i karrieren.

Fem minutter senere burde AaB have udlignet, men uskarphed og et par vilde redninger af Lucas Lund forhindrede dette.

Gæsterne sendte et frispark i feltet, hvor Milan Makaric styrede bolden mod kassen. Viborg-keeperen dykkede ned og reddde, men Louka Prip var først over returen, som han dog sparkede lige på Lucas Lund.

Bolden røg igen ud i feltet, hvor Mathias Ross denne gang stod klar, men han sparkede bolden langt over mål, så Viborg kunne ånde lettet op.

Indirekte VFF-frispark i feltet og AaB-udligning

Et kvarter senere fik hjemmeholdet en lidt usædvanlig, men stor mulighed, da kampens dommer vurderede, at Jacob Rinne samlede en tilbagelægning op fra Malthe Højholt, der havde været i løbeduel med Justin Lonwijk om bolden.

Jay-Roy Grot afsluttede på det indirekte frispark tæt under mål, men fik blokeret sin afslutning.

I sidste minut af den ordinære spilletid af første halvleg fik AaB så bragt balance i regnskabet.

Et hjørnespark til forreste stolpe blev snittet videre ind i netmaskerne af Pedro Ferreira, og så gik de to hold til pause med stillingen 1-1.

Pedro Ferreira var på pletten igen

Den portugisiske midtbanespiller var på pletten igen otte minutter efter pausen, og det var igen en dødbold, der gav målet.

En løs bold faldt til Kristoffer Pallesen efter et hjørnespark, og højrebacken afsluttede mod mål, hvor Pedro Ferreira rettede bolden i nettet via overliggeren til 2-1.

Så skulle Viborg frem over stepperne og kampen bølgede længe frem og tilbage med gode muligheder i begge ender til Christian Sørensen og Louka Prip.

Et kvarter før tid fik Sebastian Grønning to gode muligheder, hvor han først sparkede over kassen og siden blev hans hovedstød grebet af Jacob Rinne.

Fremragende Grønning-hovedstød - Kusk gav igen

Tredje gang er som bekendt lykkens gang og i det 84. minut leverede Sebastian Grønning den fjerde scoring efter hjørnespark, da han oversprang alt og alle og pandede bolden i nettet til 2-2. Flot headet i kassen.

Glæden varede dog kort for Viborg, for bare to minutter senere lå bolden igen i Viborgs mål.

Anders Hagelskjær sendte en fremragende diagonal mod Kristoffer Pallesen, der tog bolden med og spillede den på tværs til Kasper Kusk, der smed sig frem og styrede bolden i kassen til 3-2.

Dybt inde i tillægstiden leverede Jacob Rinne en forrygende redning efter en stærk afslutning af Ibrahim Said.

Dermed blev 3-2 kampens slutresultatet efter en vildt underholdende fodboldkamp, der sender AaB på en foreløbig tredjeplads med 15 point.


Af Andreas Roesen

21 kommentarer

DenRasende 15:55          
Vild kamp, anden kamp i træk man vinder efter at have været bagud - er det overhovedet sket før i dette årtusinde for AaB?

Henrik Pallesen med 5 assists i 4 kampe, Alexander-Arnold har garanteret en plakat af Palle hængende på sit værelse.
Augenthaler taler for sig selv 15:56          
Seværdig kamp!
Vihad 15:57          
"Henrik Pallesen" :D
Pnadwe 15:57          
Gode gamle Henrik Pallesen
DaveEricGrohl 15:58          
Pedro er vores nye målmaskine. Dejligt at se Hagelskjær og Kusk komme ind og være afgørende. Pallesen er i rigtig fin form.

Viborg ser ret solide ud og med selvtillid i eget spil og taktik, i hvert fald de 2 hjemmekampe jeg har set dem spille. Tror de bliver oppe. Håber det i øvrigt også, der er andre klubber der er betydeligt kedeligere
Metoden 15:58          
Henrik Pallesen med 5 assists i 4 kampe, Alexander-Arnold har garanteret en plakat af Palle hængende på sit værelse.
Hvis det er Henrik Pallesen de har smidt ind i stedet for Kristoffer Pallesen forklarer det meget af det hævede niveau, endnu en suveræn kamp fra Palle.
Vihad 16:00          
Men altså apropos Henrik Pallesen, så begynder det at ligne det niveau han havde for netop Viborg i sidste sæson inden han skiftede til AaB, hvor han i den sæson var Viborgs farligste offensive kort. Nu har vi Anyembe. Hold kæft jeg savner Henrik Pallesen.
Onsdag 22. september
Tirsdag 21. september