Luk

Luk

Nyt AGF-stadion imødekommer ikke DBU-krav

| 3F Superliga | 49 kommentarer

Infoboks

AGF - FC Nordsjælland
Superligaen Nedrykningsspil (21/05)
Bet25 2,46 3,70 2,75
Oddset 2,45 3,60 2,75
bwin 2,40 3,50 2,70
bet365 2,40 3,80 2,75

Det nye stadion i Aarhus kommer til at have markant færre siddepladser, end hvad DBU har ønsket, hvis der skal afvikles landskampe og slutrunder i smilets by.

Aarhus' nye fodboldstadion kommer til at have plads til 20.000 siddende tilskuere, når det efter planen står færdigt i 2026.

Ud over at AGF skal spille sine hjemmekampe, har det fra start af været et håb, at også DBU vil benytte det nye stadion til afvikling af landskampe, pokalfinaler samt være en del af en eventuel slutrunde.

Men på trods af det ønske har Kongelundens Sekretariat, som står for hele projektet med at bygge det nye fodboldstadion, valgt at se bort fra DBU's klare ønsker.

Århus Stiftstidende skriver, at DBU's formand Jesper Møller op til flere gange har understreget, at Aarhus' nye stadion som minimum skulle kunne have plads til 25.000 siddende tilskuere, men med udsigten til 20.000 siddepladser er det krav altså langt fra imødekommet.

Kongelundens projektdirektør Alvaro Arriagada forklarer til Århus Stiftstidende, at man har fokus på at bygge det bedst mulige stadion frem for at matche DBU's krav fuldkommen.

- DBU kan have nogle ønsker i forhold til, hvad der er optimalt, men vi hører det ikke som ultimative krav for at afvikle landskampe. Og vi mener, at vi bygger det klart bedste fodboldstadion i Danmark, siger han og fortsætter.

- Og derved vil vi være i spil til at afholde visse arrangementer fra DBU og anden side - også selvom vi lander i spændet mellem 20.000 og 24.000 tilskuerpladser. Uanset hvad er vi bedre stillet til at få den slags arrangementer end vi er i dag, siger han.

Lokalavisen har også spurgt DBU, hvad de siger til den plan, man har lagt omkring det nye stadion i Århus. Her svarer vicedirektør, Kenneth Reeh, at man fortsat håber på, at der kommer plads til 25.000 siddepladser, fordi det øger mulighederne for internationale kampe og turneringer.


Af Kristian Porse

49 kommentarer

Juniorx 08:41          
Er det taktisk fra AGF for at få DBU til at spytte i kassen?

For AGF giver det ingen mening at bruge ekstra penge millioner på at få en høj kapascitet. De skal jo bruge et stadion der passer til dem.
AGF Fans 08:42          
Der bliver ikke sagt 20.000, men over 20.000 og nu altså nævnt et spænd mellem 20.000 og 24.000. Der er også før nævnt et tal på 22.000, hvilket jo så nok også er det det bliver til.
BoroDane 08:42          
Hvis DBU er villig til at spille landskampe på det nuværende elendige stadion, så er man nok også villig til at spille på et nyt og topmoderne stadion, selvom der mangler et par tusinde pladser. Det vil jo alligevel aldrig blive de store kampe, og det lever vi nok med. Det skal først og fremmest være et stadion der er skræddersyet til AGF.
WB-Danmark 08:44          
Var der nogen, der hviskede ÅRHUSHISTORIER et sted derude?

Det er da en total joke, at fordi der sidder en nævenyttig projektdirektør, der vælger at tolke FIFA, UEFA og DBUs regler på en måde, der matcher hans personlige ambitioner om et stadion, så skal borgerne i Vestdanmark også fremadrettet snydes for muligheden for at se de helt store kampe live i regionen-

Kongelundens projektdirektør Alvaro Arriagada bør smides på porten hurtigere, end vi kan stave til hans navn med lukkede øjne.

En Aarhushistorie er en type vittighed, der handler om de angiveligt dumme aarhusianere. De var udbredte i 1970´erne og 1980´erne. Baggrunden for historierne var, at der blev gennemført nedskæringer i TV-Byen i København, samtidig med at der blev oprettet en Provinsafdeling i Aarhus. Wikipedia

Her et godt eksempel:
Hvordan kan det være at man ikke få isterninger i Århus ?
Svar: Fordi ham, som har opskriften er rejst!

Og så en fra sportens verden:
Ishockey
Hvorfor har Århus ikke noget ishockeyhold ?
Svar: De druknede under sommertræningen!
DKHansen 08:52          
BoroDane - Jeg kunne ikke være mere enig.
niculla 08:54          
Det handler nok om betydningsfulde kampe og ikke kun venskabskampe.
Jesper Hansen 08:54          
Jeg forstår simpelthen ikke, at man med alle de arkitekter der er på projekterne ikke kan formå at lave et stadion der opfylder DBU´s ønske om 25.000 siddende gæster, og samtidig kan være et godt stadion for AGF.

Der børe være muligheder for at lave fleksible tribune pladser.
I Parken havde man en tribune der kunne rules ud.
Man bør også kunne lave lounge der kan åbnes og sættes sædder på, så man har mindre lounge pladser til de store kampe, men flere sidde pladser. Lounge områder bruger en del kvm. end en siddeplads på tribune.

De fleste superliga klubber har brug for en del lounge pladser og mindre sidde pladser, og på den måde bør man kunne lave et fleksibelt stadion.
Lørdag 21. maj
Fredag 20. maj