Luk

Nyt clean sheet: Grabara prikker til målmænd

| 3F Superliga | 13 kommentarer

Infoboks

AGF - SønderjyskE 2-0
Superligaen Grundspil
74' 0-0 Stefan Gartenmann
74' 1-0 Patrick Mortensen
80' 2-0 Patrick Olsen

Kamil Grabara glæder sig over AGF's femte clean sheet på stribe i ligaen. Det er nok flere, end nogle af målmændene har i en hel sæson, siger han med et smil.

AGF havde i store dele af efterårssæsonen defensive problemer, men efter årsskiftet har David Nielsens tropper lukket fuldstændig af.

Søndag blev det til en 2-0-sejr over SønderjyskE, og AGF har nu ikke tilladt modstanderen at score i de seneste fem Superliga-kampe.

Kamil Grabara er kendt for at have en stor selvtillid, men Liverpool-lejesvenden vil ikke tage al æren for de gode defensive takter.

- Det kommer fra hele holdet, som forsvarer sig godt. Jeg står i den ene ende af det, og jeg lavede et par redninger, hvilket er historien bag det. Fem kampe er et okay tal. Det er nok flere clean sheets i træk, end nogle af målmændene har i en hel sæson, siger Grabara med et smil og tilføjer:

- Personligt vil jeg hellere tabe én og vinde én i stedet for at spille to gange 0-0, for det giver os et ekstra point. Så længe vi bliver ved med at vinde, går jeg ikke så meget op i clean sheets, men med en målmands mentalitet er det altid dejligt at få clean sheets.

I efteråret begik AGF en masse ukarakteristiske fejl i defensiven, og Kamil Grabara er naturligvis glad for, at AGF ser ud til at have lagt dem bag sig.

- Jeg var ikke så bekymret omkring det, for vi blev ved med at vinde de fleste kampe, vil jeg sige. Nogle af de kampe, hvor vi ikke holdt clean sheet, var på grund af et straffespark, som vi fik imod os.

- Nogle af dem var også mine fejl, så jeg skal ikke være sure på nogen, men i stedet kun tænke på mig selv i det scenarie, men selvfølgelig er det en smule bedre nu, siger Grabara.

Målmanden er generelt meget tilfreds med AGF's indsats mod SønderjyskE.

- Kort og godt synes jeg, vi havde kontrol i 90 minutter. Vi var lidt uheldige i et par situationer og skulle nok have scoret mindst to mål mere, men 2-0 er også godt, og tre point er det, der gælder, pointerer Kamil Grabara.

AGF er på en foreløbig tredjeplads med tre points forspring til FC København, der mandag aften gæster Lyngby.

KØB BILLETTER TIL AGF's KOMMENDE HJEMMEKAMPE HER!


Af Martin Schmidt
Søndag 7. marts
Lørdag 6. marts