Luk

Nyt LA-hold snupper Urena og Ciman

| Major League Soccer | 4 kommentarer

Infoboks

Det spritnye Los Angeles-hold i MLS har hentet blandt andre Marcos Urena og byttet sig til den belgiske landsholdsspiller Laurent Ciman.

MLS bliver i 2018 udvidet med Los Angeles FC, der kommer til at have den tidligere amerikanske landstræner Bob Bradley som sin nye cheftræner.

Tirsdag fik LAFC mulighed for at snuppe fem spillere fra ligaens andre hold i den såkaldte expansion draft, hvor hver enkelt af de andre klubber var tvunget til at stille en række spillere til rådighed.

LAFC udnyttede muligheden og hentede blandt andre den tidligere FC Midtjylland- og Brøndby-angriber Marcos Urena, der i den forgangne sæson scorede fem mål i 28 kampe for San Jose

Og på landsholdsplan i september scorede begge mål, da Costa Rica slog USA med 2-0 på udebane i VM-kvalen.

Også angriberen Latif Blessing og keeperen Tyler Miller er kommet til, mens LAFC hurtigt byttede sine to andre valg, Raheem Edwards og den tidligere AaB- og FCV-back Jukka Raitala til Montreal Impact.

I stedet har LAFC fået den 32-årige belgiske forsvarsspiller Laurent Ciman, der spillede fire kampe for Belgien i den netop overståede VM-kval og som har været en stor profil for Montreal i de seneste tre sæsoner.

Urena og Ciman bliver del af en stadig forholdsvis beskeden trup, der også tæller mexicanske Carlos Vela som en såkaldt Designated Player – en spiller, der enten i løn eller transfersum har kostet mere end hvad ligaen normalt tillader.


Af Mikael Blond

4 kommentarer

maxbakketop 14:04          
Det ligasystem dér, det roder rundt!
GiallorossiNN 15:39          
Det ligasystem dér, det roder rundt!

Hold nu op. Hvis man bare kender lidt til amerikansk sportfranchises så kender man det her ud og ind. Det handler bare om at sætte sig ind i tingene, ligesom med det gamle italienske system "delejerskab#. :-)

NHL fungerer på præcis samme måde.
sørenkisum 15:40          
Den amerikanske MLS har med deres system gjort deres liga mere lige, og det er jo hele tiden forskellige hold der vinder den. Det gør det mere interessant for de amerikanske fans, og så er der jo os hele tiden spænding om hvem af de større profiler, som ikke er designated, der kommer til at spille hvor, da man hele tiden skal stille spillere til rådighed efter hver sæson.
Der er masser af penge derovre, derfor også en masse skide dygtige spillere.
MLS er jo et højere niveau end Superligaen, og flere af MLS holdenes reserve hold har niveau til Superligaen, så om du mener det er rodet eller ej, så virker det jo åbenbart til punkt og prikke :)
maxbakketop 08:56          
Hold nu op. Hvis man bare kender lidt til amerikansk sportfranchises så kender man det her ud og ind. Det handler bare om at sætte sig ind i tingene, ligesom med det gamle italienske system "delejerskab#. :-)
Jeg tror at du misforstår mig, og hvorfor jeg synes det roder. Det er ikke vejen til finalen med grundspil og slutspil jeg synes roder. Det er turneringen uden nedrykning som jeg synes roder. det betyder jo at hver gang nogen har nok penge til en ny klub, så må man udvide ligaen i stedet for at de bare får lov til at starte længere nede, og så skal spille sig selv op. Jeg synes også at ligaen delvist ødelægges sportsligt når man ikke kan rykke ned, og de to ligasystemer som er rangeret under den, bliver ikke ret meget bedre, fordi de ikke har en chance for at rykke op. JEG synes det er noget rod, det betyder ikke at det er en endegyldig sandhed, men bare at det er sådan jeg opfatter det. At det også er arrangeret på denne måde i andre store sportsgrene i landet, gør det ikke bedre, bare værre synes jeg.
Lørdag 24. oktober