Luk

OB fik et point med fra Horsens i overtiden

| 3F Superliga | 20 kommentarer

Infoboks

AC Horsens - OB 1-1
Superligaen Nedrykningsspil
33' 1-0 Louka Prip
90' 1-1 Issam Jebali

AC Horsens så længe ud til at tage sejren imod OB, men en meget sen og heldig udligning af Issam Jebali sikrede fynboerne 1-1.

AC Horsens skal levere en mirakuløs afslutning på sæsonen, hvis holdet skal sikre sig endnu en sæson i 3F Superligaen. Derfor var de næsten tvunget til en sejr hjemme over OB i holdenes første kamp i nedrykningsspillet.

Horsens startede kampen uden deres normale anfører Hallur Hansson, som netop har spillet tre landskampe for Færøerne i Danmarks VM-gruppe.

For udeholdet var man særligt svækket i målet, hvor man var tvunget til en udskiftning, da Oliver Christensen havde følt sig svimmel til deres træning lørdag. Derfor var Hans Christian Bernat på mål fra begyndelsen.

Det var hjemmeholdet, som startede kampen klart bedst. Horsens pressede OB totalt i bund, og de blev kun farlige modsat, når Issam Jebali tog turen selv på omstillingerne.

Usikkert OB-forsvar

Efter den halve time var Jonas Thorsen tæt på at udnytte en fejl i OB-forsvaret, som virkede rystende usikkert, men bolden gik over mål.

Kort efter fik Horsens straffede det passive OB-forsvar. Først headede Louka Prip på stolpen, inden han selv var over riposten, og bragte Horsens fortjent i front med 1-0.

I situationen omkring scoringen blev Bernat skadet, og OB-målmanden kom heller ikke ud efter pausen - for her kom tredjemålmanden Sayouba Mande på banen i stedet.

OB fik en bedre start på anden halvleg, men dog uden at blive farlige for alvor. Deres bedste chance i kampen kom efter en time, men her havde Matej Delac godt styr på Emmanuel Sabbis forsøg.

Udeholdet pressede på til sidst

Et kvarter før tid skulle Horsens have lukket en meget chancefattig kamp, men tæt under mål headede Muamer Brajanac over OB-målet, og derfor var kampen stadig åben.

Få minutter før tid fik indskiftede Simon Okusun udeholdets bedste tilbud i kampen, men Delac leverede en fremragende redning på stregen.

OB fik presset på til sidst, og de fik udlignet i overtiden. På et hjørnespark blev bolden headet mod mål af Jeppe Tverskov, og på vejen ramte bolden heldigt Jebali, som udlignede til 1-1.

Derfor sluttede kampen med et point til hvert hold, som ingen af holdene kan bruge til det store, hvor Horsens skal bruge et mirakel i bunden for at overleve.

Støt AC Horsens og køb en fanfigur


Af Theis Fischer Brandt
Tirsdag 20. april