Luk

OB-indskiftere vendte truende nederlag til sejr

| 3F Superliga | 32 kommentarer

Infoboks

OB - AaB 2-1
Superligaen Grundspil
41' 0-1 Jakob Ahlmann
79' 1-1 Sveinn Aron Gudjohnsen
87' 2-1 Mikkel Hyllegaard

OB var bagud med 0-1 helt hen til det 77. minut, men indskifterne Sveinn Aron Gudjohnsen og Mikkel Hyllegaard vendte det hele på hovedet til en 2-1-sejr mod AaB. 

OB havde hårdt brug for en succesoplevelse, da de fredag aften var værter til 3F Superligakampen mod AaB. 

Fynboerne var nemlig uden sejr i tre kampe, hvilket havde placeret dem på en tiendeplads. 

Omvendt godt er det gået for dagens gæster, der ikke havde tabt i fire kampe i streg, hvilket betød, at de kunne spille sig op på en tredjeplads, hvis de fik fuld valuta af besøget i Odense. 

Gæsterne kom også til kampens første mulighed, da Tom van Weert blev spillet i dybden og forsøgte at vippe bolden i mål, men vippet blev for højt. 

OB's Emmanuel Sabbi blev næste mand til at forsøge sig på et føringsmål, da et indlæg havnede ved ham på kanten af feltet, men hans afslutning sad for tæt på Jacob Rinne. 

Midtvejs i halvlegen var en utroligt flot udført kontra af AaB ved at sende dem foran, men Lucas Andersen tøvede i afslutningsøjeblikket og lagde i stedet bolden til rette for Kasper Kusk, der måtte se sin forkølede afslutning blive blokeret af en OB-spiller. 

Syv minutter før pausen var Daniel Granli ved at koste dyrt for AaB, da hans tilbagelægning til Jacob Rinne var ved at blive opsnappet af Issam Jebali, men den svenske keeper fik raget kastanjerne ud af ilden for AaB-mandskabet. 

I stedet fik Jakob Ahlmann noteret sig for et sjældent mål, da han bragede gæsterne foran med 1-0 kort før pausen. 

Rasmus Thelander kom højest på et frispark og headede bolden tilbage til venstrebacken, der bragede bolden i nettet ved nærmeste stolpe til pausestillingen 1-0. 

Forrygende flugter og supersprint

Kort inde i anden halvleg kunne Ahlmann være kommet på tavlen igen, da hans halvkiksede indlæg tog overliggeren og videre over mål.

Men det var OB, der kom bedst ud fra omklædningsrummene efter pausen, og de fik efterhånden etableret et lille pres. 

De store chancer lod dog i første omgang vente, men de skulle komme. 

20 minutter før tid steg Okosun højest og sendte hovedstød mod mål, men Rinne reddede flot.

Det truende nederlag fik Jakob Michelsen til at sende Sveinn Aron Gudjohnsen og Mikkel Hyllegaard på banen, og det gjorde han klogt i.

Efter bare et enkelt minut på banen vippede Jebali en bold over AaB-forsvaret og ind i løbebanen på den unge islandske angriber, der kvitterede med at flugte udligningen i nettet. En glimrende scoring.

Det gav for alvor OB blod på tanden og i det 87. minut fik en anden indskifter scoret det forløsende mål til 2-1. 

Jebali stod igen for oplægget, da han spillede Mikkel Hyllegaard i dybden. Han oversprintede Rasmus Thelander, inden han udplacerede Jacob Rinne og gjorde det til slutresultatet 2-1.

Sejren bringer OB op på ottendepladsen, inden resten af 11. runde afvikles.  

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Andreas Roesen
Onsdag 27. januar