Luk

OB knækkede FCN's ti mand til sidst

| Sydbank Pokalen | 8 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - OB 1-4
Sydbank Pokalen
13' 1-0 Oliver Antman
35' 1-0 Adamo Nagalo
89' 1-1 Aron Elis Thrandarson
98' 1-2 Mart Lieder
102' 1-3 Emmanuel Sabbi
113' 1-4 Mart Lieder

OB var bagud indtil et minut før tid, da de onsdag aften slog FC Nordsjælland med 4-1 i Sydbank Pokalens 1/8-finale. Nordsjælland fik et rødt kort efter 35 minutter.

Det var to hold, der trængte til at smage sejrens sødme, da FC Nordsjælland tog imod OB i Sydbank Pokalens 1/8-finale.

Gæsterne fra Odense fik senest hentet et point i det sidste sekund, da Max Fenger scorede i overtiden mod Silkeborg i søndags.

FC Nordsjælland kom til kampen i mildest talt dårlig kampform, da Farum-klubben havde ramt seks nederlag i de seneste otte kampe, og den seneste sejr var mod 3. divisions-holdet VSK Aarhus i den seneste runde af Sydbank Pokalen.

Det var hjemmeholdet der satte sig på spillet i kampens start, hvor det unge Nordsjælland-hold spillede bolden flot rundt.

Efter 13 minutter gav FC Nordsjælland-overtaget bonus.

Oliver Antman tog bolden smart med med hælen på midten af banen. Herefter trillede han bolden mellem et par OB-ben, inden han kom til afslutning på kanten af feltet. Afslutningen tog en forsvars-fod og så knækkede den ellers ind over en chanceløs Hans Christian Bernat. 1-0 til hjemmeholdet.

Herefter bølgede kampen mere frem og tilbage, og Emmanuel Sabbi forsøgte sig for gæsterne, inden Andreas Schjelderup flugtede over mål i den anden ende kort efter.

Efter 35 minutter ændrede kampens præmis sig, da Adamo Nagalo kløvede OB's Troels Kløve efter en dårlig førsteberøring, og så var hjemmeholdet en mand i undertal i resten af kampen.

Udvisningen gav OB initiativet, og Max Fenger kom igennem til en afslutning i feltets højre side efter 38 minutter, men Emmanuel Ogura holdte bolden flot i Nordsjælland-målet.

Det blev ikke til flere store chancer i første halvleg, og derfor gik hjemmeholdet til pause med en 1-0-føring og en mand i undertal.

OB pressede til det sidste

Efter pausen dikterede gæsterne i høj grad kampen, hvor de fra halvlegens start satte sig på spillet.

Et kvarters tid inde i halvlegen begyndte udeholdet for alvor at presse sig på, hvilket udmøntede sig i flere gode hovedstødsmuligheder, men Max Fenger fik først ikke ordentlig træf, inden Emmanuel Sabbi kort efter mistimede sit forsøg.

Indlæg virkede til at være gæsternes primære strategi for mål, men Ogura Nordsjælland-målet havde mange aktioner i feltet, hvor han kom i vejen for OB's indlæg.

Efter 77 minutter kunne Abu Francis have fordoblet føringen, efter at Magnus Kofod havde spillet ham fri med en smuk tip-aflevering, men Hans Christian Bernat leverede en god redning og holdte liv i gæsternes drømme om avancement.

Med ét minut igen af den ordinære spilletid gik den ikke længere for hjemmeholdet.

Et indlæg fra venstresiden ramte Aron Elis Thrandarson i panden, og den islandske midtbanespiller sendte flot bolden i netmaskerne uden chance for Ogura i målet, og så var alt lige før kampens tillægstid.

I overtiden havde både Mart Lieder og Bashkim Kadrii store muligheder for at fuldende comebacket og sende sejren til Odense, men skarpheden manglede, og derfor skulle kampen afgøres i forlænget spilletid.

Hollandske kasser

I den forlængede spilletid fortsatte OB trykket.

Efter 98 minutter fik hollandske Mart Lieder muligheden for at betale tilbage for sin tidligere afbrænder, og den tog han.

Aron Elis Thrandarson sparkede bolden på tværs af feltet, og der stod Lieder helt fri. Selvom hollænderen ikke ramte bolden perfekt, så gik den stadig i kassen.

Kort efter blev ondt værre for hjemmeholdet, da Jeppe Tverskovs afslutning ramte Emmanuel Sabbi og snød Ogura i målet, og så stod den 3-1 til gæsterne.

I den anden del af den forlængede spilletid lavede Lieder sit mål nummer to, da han slap alene igennem og satte bolden sikkert ind tæt på venstre hjørne. 

Det blev ikke til flere mål, og dermed endte OB med sejren og avancement til Sydbank Pokalens kvartfinaler, som der trækkes lod til torsdag.


Af Tobias Bladt Haarder

8 kommentarer

bold3520 20:51          
Synes nu mere at det var dommeren der knækkede FCN.
Nagalo skulle aldrig have haft det første gule kort. Klar dommerfejl.
bothorsen 20:59          
Fjollet kommentar, det var da ikke dommeren der dummer sig til det andet, han kunne bare have holdt sig i skindet.
VIF57 21:05          
Endelig en overlegen OB indsats.
Farum er blevet møg ringe.
Kimbkristensen 21:06          
Endnu mere fjollet kommentar, omkring det andet gule kort, da første kommentar handler om det første gule kort og ikke det andet.

Men noget helt andet er, at jeg ikke forstår meget af, at Mads Frøkjær er fast starter. Jeg syntes i mange kampe, at han mere minder om en kegle til træning, end en stabil boldspiller.
Hans indlæg er så ustabile det halve kan være nok, og hans afslutninger er helt ude i skoven. Bevares, han spiller en god kamp i ny og næ, men en blind høne finder også korn fra tid til anden.
Bundniveauet er voldsomt lavt, mens topniveauet er lige under hvad det burde være, på et hold der gerne vil se sig selv som et top 6 hold.
ImodGammeldagsFodbold 21:25          
Endelig en overlegen OB indsats.
Hvordan kan det være en overlegen indsats, at skabe intet imod 10 mand en hel kamp, for så at vinde i overtiden? Enten er du en meget naiv OB fan, eller også aner du intet om fodbold. Pinlig kommentar.
guldtilOB 21:41          
Fcn var bedst af 2 ringe hold indtil 35min. Derefter var der reelt kun et hold på banen. Ufatteligt man ikke formår at nedbryde den røde mur af 10 fcn spillere før 2 min før tid.
Håber der bliver handlet lidt ind i januar. For Odense Boldklub er i en sørgelig forfatning.
Jake4 22:01          
Rodet og ringe kamp. Men godt vi kom videre.
Fredag 3. december
Torsdag 2. december
Rangnick om Ronaldo: Aldrig set så fit 36-årig
18:01
Ung SIF-profil: Jeg ville lytte til FCK og BIF
18:01
SønderjyskE - Velkommen til, Esben!
18:01
Kjær savnet i Milan: Han kommer stærkt igen
17:58
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
17:58
Esbjerg fB - Hovsa!
17:57
Medie: Eriksen ophæver med Inter til januar
17:57
Konate er ikke i tvivl: Robertson er skør
17:55
Barca vil beholde Dembele: Bedre end Mbappe
17:52
Barca vil beholde Dembele: Bedre end Mbappe
17:50
Barca vil beholde Dembele: Bedre end Mbappe
17:49
Barca vil beholde Dembele: Bedre end Mbappe
17:47
BIF jagter sejren i pokalen: Utrolig vigtigt
17:44
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
17:42
PSG-chef raser stadig mod ESL: Ikke så super
17:42
Kjær savnet i Milan: Han kommer stærkt igen
17:41
FCK-brok skydes ned: Entydigt straffe til AGF
17:40
Ronaldo med milepæl i dramatisk United-sejr
17:38
Man United-tråden
17:38
Barca vil beholde Dembele: Bedre end Mbappe
17:38
FCK-brok skydes ned: Entydigt straffe til AGF
17:36
FCK-brok skydes ned: Entydigt straffe til AGF
17:35
Barca vil beholde Dembele: Bedre end Mbappe
17:35
Eriksens agent roser OB: Fantastisk gestus
17:34
FCK-brok skydes ned: Entydigt straffe til AGF
17:29