LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

OB kvaste Esbjerg og tog bronzepladsen

| Superligaen | 22 kommentarer
Undskyld, hvem siger du? Michelsen forudser næste store OB-salg – ’voldsomt stor interesse’ for 16-årig knægt
'Hvad kommer du til at savne allermest?' Se det kække svar fra Grytebust her
'Du skaber dig som en lille kælling' Vilde diskussioner blandt stab og fjerdedommer
Esbjerg-målmand advarer OB: De tror, de har vundet noget - de har ikke vundet en skid
OB ydmyger Esbjerg og stormer mod bronzen - se alle FEM mål her
OB kvaste Esbjerg og tog bronzepladsen
Foto: Getty Images

OB vandt fredag aften hjemme i Odense med 4-1 over Esbjerg i den direkte duel om bronzemedaljerne - kun et enkelt point skiller nu holdene.

Selvom det fredag aften stadig var matematisk muligt for Brøndby at nå bronzemedaljerne i Superligaen, så lignede medaljekampen unægteligt udelukkende et opgør mellem OB og Esbjerg.

Netop de to hold stødte fredag aften sammen i en kamp, hvor Esbjerg i tilfælde af sejr ville være så godt som sikre på bronzemedaljerne.

De to hold har efterhånden spillet sig så varme i dette forår, at trænerne ikke behøvede justere meget på startopstillingerne, da holdene bragede sammen i Odense.

Hjemmeholdet havde i forhold til deres seneste kamp, 3-1-sejren mod FC Midtjylland, blot skiftet en enkelt i startopstillingen, idet Ramon Leeuwin kom ind på bekostning af Alexander Ludwig.

Hos Esbjerg var der to ændringer, idet Adrian Petre erstattede Mathias Kristensen, mens Jeppe Brinch kom ind for Yuri Yakovenko.

OB kom blæsende fra start

Der skulle ikke gå længe, før kampen om bronzen fik sit første mål.

Oliver Lund løb efter et kvarters spil mod forsvaret fra sin venstre kant, og da ingen for alvor pressede ham, nåede han helt ind i feltet og trykkede af.

Jeppe Højbjerg kunne lige præcis ikke nå ud til afslutningen, og dermed førte hjemmeholdet 1-0.

Kort før pausen blev det også 2-0, da Bashkim Kadrii løb en kontra og serverede bolden for Troels Kløve, som i tre forsøg fik bolden most ind forbi Højbjerg i EfB-målet.

Fynboerne sad jævnt hen på spillet og chancerne, så det virkede ikke ufortjent, da Ramon Leeuwin efter en times spil satte endnu en mål på tavlen.

Leeuwin steg højt over Esbjerg-forsvaret og headede et hjørnespark fra Casper Nielsen direkte i nettet, og så stod der 3-0.

Esbjerg fik chancen 

Sløset forsvarsspil i OB's venstre side gav med 20 minutter tilbage Adrian Petre chancen for at reducere, og det gjorde rumæneren med stor sikkerhed til 3-1.

Så lignede Esbjerg pludselig - endelig ville fansene sige - igen et hold der troede på, at bronzemedaljerne var deres ejendom.

Vestjyderne kom frem af banen og skabte flere muligheder mod et lavtstående OB-hold, der lurede på kontraerne.

Blandt andre Joni Kaoku fik en kæmpe chance, men Sten Grytebust nappede afslutningen, inden Jeppe Højbjerg i den anden ende måtte hive en stærk redning ud af ærmet på en kontra, hvor Kadrii slap helt fri.

Kadrii gjorde skaden god igen, da han kort før slutfløjtet fandt Troels Kløve, som gjorde det til slutresultatet 4-1.

Med sejren rykker OB forbi Esbjerg i kampen om bronzen. Blot et enkelt point skiller de to klubber inden de sidste to spillerunder i Superligaen. 

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Thor Carlskov

22 kommentarer

MVM 20:52          
Stærkt!
Klaphatten 20:52          
Sådan! Vigtig sejr
AndersTheMan 20:52          
Imponerende hvad Michelsen har formået i Odense. Tæt på klasseforskel i lange perioder af kampen.
EfB 1924 20:53          
Ser ud til gassen er gået af ballonen. Stadigvæk har vi haft en sæson langt over hvad man kunne forvente.
Gallovino 20:53          
Fortjent OB sejr. Esbjerg har vel 2 chancer hele kampen?
puting kuneho 20:54          
Tillykke med bronzen til OB og den danske dommerstand.
BD 20:55          
Hold kæft hvor er jeg skuffet. Ren Odense Classic – deres stadion er ganske enkelt forbandet! Elendigt forsvarsspil og dårligt målmandsspil ved første mål. Derefter er de jo ikke over midten, før de scorer på Brinchs tåbeligheder. Første halvdel af anden halvleg er så elendig fra Esbjergs side, at man ikke kan være helt vred over udfaldet. Men OB brænder jo ikke en chance hele kampen, og det er til at blive komplet vanvittig af! 4-1 er tåbeligt..

En 4. plads er fint, men sæsonen vil altid mindes med en bitter smag i munden pga. de glippede bronzemedaljer. Møller og Højbjergs hjerneblødninger i de døende sekunder kommer i sidste ende til at koste alt. Der er måske kun et point op til OB, men tanken er tom og sæsonen er slut. Man har ikke spillet en god kamp siden 2-1 over BIF og FCN.

Vi må prøve igen om ti år, når vi igen er i nærheden af at vinde noget som helst.. Godnat og sov fucking godt.
Onsdag 22. maj