Luk

OB sendte AC Horsens i nedrykningsspillet

| Superligaen | 46 kommentarer
OB sendte AC Horsens i nedrykningsspillet
Foto: Getty Images

OB sikrede sig via et sent mål af Jens Jakob Thomasen overlevelse i Superligaen, da de slog AC Horsens med 2-1. AC Horsens må nu en tur i nedrykningsspillet. 

Superligaen er ved at gå ind i sin afgørende fase, da der før dagens første kamp blot manglede to runder af kvalifikationsspillet.

AC Horsens kunne med en sejr overhale OB i gruppen og springe op på andenpladsen, men Bo Henriksens mandskab måtte alligevel rejse fra Odense velvidende om, at de nu kunne se frem mod nedrykningsspillet. 

Det startede da også bedst for hjemmeholdet fra Odense. Allerede efter otte minutter slap Rasmus Jönsson alene igennem, omend han blev presset i skudøjeblikket. Svenskerens afslutning manglede derfor den sidste snært, og blev snuppet af Horsens-målmand, Steve Clark.

OB dominerede i det hele taget den første halvdel af første halvleg, og midt i halvlegen kom de da også i front.

Frederik Tingager sendte en høj og dyb bold ned bag AC Horsens-forsvaret, og her tog Mathias Greve bolden til sig og vendte rundt på Delphin Tshiembe. Højrekanten fik ikke ordentligt ram på bolden i sin afslutning, men det var tilsyneladende nok til at overliste Steve Clark, der ikke så alt for godt ud i situationen.

Efter scoringen blev OB mere kontrollerende end chanceskabende, hvorfor den sidste aflevering da også ofte manglede på banens sidste tredjedel. Horsens havde omvendt svært ved at skabe noget som helst. 

Kort før pausen blev OB svækket, da målmand Sten Grytebust måtte forlade banen med noget, der lignede en fibersprængning i højre lår. Ind kom Michael Falkesgaard, men han kunne intet stille op, da AC Horsens i dommerens overtid af første halvleg fik udlignet.

Gæsterne opsnappede en skidt clearing af Jeppe Tverskov efter et hjørnespark, og det udnyttede Kim Aabech til at finde en helt fri Elfar Helgason på kanten af det lille felt.

Forsvarsspilleren svigtede ikke, men scorede et for AC Horsens vigtigt mål til 1-1.

Anden halvleg blev en nervøs affære, hvor flere af spillerne på de to hold til tider også så slidte ud.

En fin detalje kom dog midt i halvlegen da Rasmus Festersen med en fiks hælaflevering på kanten af feltet fandt Mathias Greve, der trykkede af fra distancen.

Denne gang havde Steve Clark i Horsens-målet dog styr på Mathias Greve, der måtte se sin afslutning blive snuppet af den amerikanske målmand.

Efterfølgende forsøgte OB sig med en indskiftning af Oliver Lund, og det var kort tid efter tæt på at kaste en føring af sig, da han gled igennem på højrekanten og trykkede af med venstreskøjten.

Oliver Lund måtte dog se sin afslutning suse langt over mål.

Små 10 minutter før tid kom den tidligere AB-spiller atter i fokus. Igen kom han over højrekanten og via en tunnel på Mads Bech, var han pludselig alene i Horsens-feltets højre side. Igen måtte Oliver Lund dog se sin afslutning ryge et pænt stykke over mål.

Det så længe ud til, at Oliver Lunds forsøg skulle blive det tætteste på en afgørelse af kampen, men dybt inde i dommerens overtid satsede begge hold på sejren, hvorfor OB kunne tage tre point.

AC Horsens blev fanget med mange folk fremme ad banen, hvorfor OB satte gang i et kontrastød. Bolden endte for fødderne af Jens Jakob Thomasen, der med et fladt spark passerede Steve Clark i AC Horsens målet til stor jubel for hjemmepublikummet. 

OB vandt derfor med 2-1, hvilket betyder, at de undgår nedrykningsspillet, imens AC Horsens kan se frem til et par drabelige kampe i netop dette.

Stream Brøndby IF – AC Horsens på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Frederik Scheuermann
Tirsdag 16. juli