Luk

OB'er om ny formation: Hård men fungerede

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

FC Midtjylland - OB
Superligaen Grundspil (16/07)
Oddset 1,62 3,95 5,30

OB-angriberen Max Fenger er på toppen igen, efter han måtte udgå i sejren over AaB efter et slag i hovedet. Han nød at spille i diamant-formationen senest.

I sidste runde tog OB en stærk 1-0-sejr over AaB, og her stillede fynboerne op i det, som lignede en klassisk diamant-formation på midtbanen med Jens Jakob Thomasen som defensiv midtbanespiller, Aron Thrandarson og Ayo Okosun som ottere og Issam Jebali som offensiv midtbanespiller.

Stjernen Bashkim Kadrii var i front med unge Max Fenger, og ifølge sidstnævnte gav den formation et stort løft til præstationen.

- Formationen skifter jo lidt i forhold til pres og så videre, hvor det bliver mere flydende, og det handler mere om, at det er nogle roller, man udfylder, men vi stod i en diamant som udgangspunkt, siger Fenger til bold.dk.

Det er vel en af de første gange i lang tid, man har set OB med en diamant på den måde. Hvordan var det?

- Ja, jeg har i hvert fald ikke prøvet det før. Vi blev meget aggressive i vores pres af det, og vi kom meget i overtal centralt. Det var lidt hårdt for os angribere, følte jeg, for vi skulle tage mange løb i dybden, da der ikke var kanter.

- Så det var mange løb uden bold, og der skal lægges meter i det, men det fungerede virkelig godt.

Max Fenger måtte selv udgå undervejs efter et sammenstød med AaB's Rasmus Thelander.

Derfor har han været på skånekost i denne uge, men torsdag melder han sig klar til fredagens kamp mod Vejle.

- Det var et hårdt slag, så jeg fik fri i mandags, fordi jeg havde ondt i hovedet. Jeg har trænet lidt med fysioterapeuterne i de sidste dage, og så har jeg trænet med holdet uden problemer i dag (torsdag, red.). Det har set lidt tvivlsomt ud i løbet af ugen, men det er godt nok nu, og jeg er klar, siger Fenger.

- Prøver at suge til mig fra Bashkim

Den 19-årige OB-angriber var altså i front med Bashkim Kadrii og Issam Jebali, og han håber at kunne trække på de to angriberes erfaringer.

- Det er altid rart at spille med nogle gode spillere oppe foran, og jeg synes, at vi er forskellige typer alle tre, og vi kommer helt klart med hver vores kompetencer, siger han og tilføjer:

- De har helt klart mange erfaringer at kunne trække på, så jeg prøver bare at lære til mig i forhold til at positionere mig blandt andet, og så synes jeg, at Bashkim er en rigtig dygtig afslutter, jeg kan lære meget af.

Har du suget til dig på træningsbanen?

- Ja, jeg prøver. Vi skal hele tiden blive bedre, og jeg prøver at suge til mig, hvad Bashkim gør, men jeg synes, vi allerede kan bidrage med forskellige ting.

OB møder som bekendt Vejle fredag, og her skal OB forsøge at tage en sejr, så man kan spille sig ind i varmen omkring Europa Playoff.

- For holdet er målet her til sidst at få nogle sejre i jagten på den syvendeplads. Nu, hvor vi er sikret, bliver vores spil måske ikke så nervøst.

- Det føler jeg, at det til tider er blevet præget af, fordi vi har været mere bange for at tabe i stedet for at ville vinde, så det kan måske blive mere løst nu, vi er sikret, og så skal vi gå efter den syvendeplads.

Personligt håber Max Fenger på at tilføje flere mål og spilminutter til kontoen.


Af Jonas Dalgård
Søndag 20. juni