Luk

OB'er risikerer et års pause: Troede ikke på det

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

Silkeborg - OB
Superligaen Grundspil (24/10)
Bet25 2,24 3,70 3,10
Oddset 2,15 3,60 3,30
bet365 2,10 3,60 3,25

Mikkel Hyllegaard fortæller åbent om sin alvorlige korsbåndsskade, der kan ende med at holde OB-talentet ude i sammenlagt 12 måneder.

- I starten troede jeg ikke rigtig på det.

Da Mikkel Hyllegaard i slutningen af juni kom galt af sted i en træningskamp mod Næsby, regnede han ikke med, at det var så slemt, men den 22-årige odenseaner skulle desværre vise sig at tage fejl.

- Jeg hoppede egentlig hen over tacklingen, og det var så, da jeg landede ned igen, at vriddet skete. På en eller anden mærkelig måde var jeg overbevist om, at det var ikke noget slemt, selvom jeg ikke kunne noget, men så fik jeg det værste at vide dagen efter, fortæller Mikkel Hyllegaard til bold.dk.

Det var korsbåndet, den var gal med, hvilket krævede en operation.

Hyllegaard fik desuden den nedslående melding, at den forventede skadespause er på mellem 9 og 12 måneder, som er udgangspunktet for korsbåndsskader.

Stor støtte fra truppen

I første omgang troede Mikkel Hyllegaard ellers, at der var tale om en mindre alvorlig knæskade.

- Der var mennesker omkring mig, som sagde, at man ofte mærker et knæk i knæet, og det synes jeg ikke decideret, at jeg mærkede. Så tænkte jeg, at så var det jo ikke korsbåndet, men der var også flere fra klubben, som har sagt, at ud fra det jeg fortalte, så vidste de godt, at det kunne godt være rigtig galt.

- Men på det tidspunkt skulle de nok også passe på med at sige for meget til mig, inden at jeg selv havde fået en konklusion, fortæller Hyllegaard.

I OB-truppen har både Bashkim Kadrii, Troels Kløve, Mart Lieder og Christian Vestergaard selv været igennem det forløb.

- Det hjælper mig meget. Hele truppen er generelt super søde, og dem, der selv har prøvet det, er også rigtig gode til at spørge ind til, hvordan det går, og hvordan jeg har det. Jeg spørger også dem om deres skadesforløb af og til, så det hjælper mig at have dem at gå til, siger Mikkel Hyllegaard.

Han understreger desuden, at han ikke bærer nag over Næsby-spilleren, han blev tacklet af.

- Det var en tackling bagfra, men det var ikke med onde hensigter. Jeg har snakket med personen efterfølgende, og der er slet ikke nogen sure miner herfra.

På med ja-hatten

Små fem uger efter uheldet blev Mikkel Hyllegaard opereret i knæet, hvilket denne mandag var ni uger siden.

Offensivspilleren er derfor i fuld sving med sin genoptræning, og han er glad for, hvor hurtigt han har fået lagt den nedslående nyhed bag sig og i stedet er begyndt at kigge fremad.

- Det går godt, og jeg følger planen, der er lagt. Jeg har al min genoptræning i Odense, og det hele kører, som det skal.

Han nyder især, at han stadig har det sociale med resten af truppen.

- Jeg møder op samme tid som alle de andre og går i princippet også samme tid, så på den måde har jeg stadig en masse med holdet at gøre. Jeg savner selvfølgelig at træne med dem ude på banen, men jeg har i hvert fald alt det sociale i omklædningsrummet, når vi spiser og sådan.

Så du er i fint humør trods omstændighederne?

- Ja, overraskende nok. Jeg var sikker på i starten, da jeg fik overbragt nyheden, om at det var et revet korsbånd, at det ville blive et fucking lorteforløb, men jeg synes faktisk, at humøret har været godt næsten hele vejen igennem undtagen lige i starten.

- Der gik en uge eller to, før jeg også mødte op til træning igen og begyndte at gøre mig klar på, at jeg skulle opereres. Jeg havde lige lidt tid hjemme med familien og nogle venner, og så mødte jeg ellers bare op i OB og tog ja-hatten på, fortæller Mikkel Hyllegaard.

Svært at se sig selv tilbage på banen lige nu

Når det gælder fremtidsudsigterne i forhold til at komme tilbage og spille fodbold, er der på nuværende tidspunkt ikke så meget nyt at melde om.

- Det er altid super svært med langtidsskader at sige, hvornår man er tilbage og sådan noget, men det er som udgangspunkt de der 9-12 måneder. Jeg følger planen indtil videre, men man ved aldrig, om der kommer et eller andet, som gør perioden længere, eller at det går så godt, at perioden faktisk bliver kortere. Det tør jeg sgu ikke at gisne om endnu.

- Selvfølgelig vil man altid gerne så hurtigt tilbage på banen som muligt, men samtidig skal jeg også prøve at være fornuftig og sige, at man måske hellere skal tage et par uger eller en måned ekstra og får styrket lidt ekstra, så man ikke kommer ud på banen for tidligt, og det så lige pludselig sker igen. Det er lige nøjagtig det, man ikke vil ud for, siger Mikkel Hyllegaard.

Han erkender, at frygten for en ny alvorlig korsbåndsskade nok altid vil være til stede i en eller anden grad.

- Ja, det er den i hvert fald lige nu. Fordi jeg stadig er så tidligt i skadesforløbet, er det også super svært at kunne se sig selv rende rundt ude på en fodboldbane og lave retningsskift, hoppe og alt muligt.

- Det er lige nøjagtig det mentale aspekt, der er i sådan et skadesforløb, men det er også et punkt, man hele tiden rykker sig på, i takt med at man kan mere og mere hele tiden.

Mikkel Hyllegaard er i øjeblikket i stand til at gå, cykle og bruge en crosstrainer, ligesom han ved hjælp af en såkaldt AlterG kan løbe uden at belaste kroppen med hele sin vægt. Det hjælper til at få mobiliteten tilbage i knæet.

Derudover står den på en del stabilitetsøvelser og styrketræning, men stadig på lavt blus.

- Det er ikke sådan, at jeg lige går ud og squatter 100 kilo, siger Hyllegaard med et smil.

Langtidsskader giver et andet perspektiv

Selvom Mikkel Hyllegaard fysisk ikke er klar til at give den gas endnu, fejler motivationen for at komme tilbage bestemt ikke noget.

- Der er en kæmpe motivationsfaktor i at se, når drengene løber og træner eller spiller kamp. Det er det, man forsøger at komme hen til.

- Det er nok den største motivationsfaktor at komme tilbage og spille med gutterne og mærke suset fra fansene – de der helt basale ting, som man, når man ikke er skadet, måske kan komme til at tage lidt for givet.

- Når man ikke er skadet, tænker man ikke nødvendigvis over, hvor privilegeret man er som fodboldspiller, og det er da noget, jeg har tænkt meget over, efter jeg blev skadet. Man er sgu virkelig heldig som fodboldspiller, og man skal bare yde sit maksimale for at blive i det her game så længe som muligt, siger Mikkel Hyllegaard.

OB-raketten drømmer om, at han kan komme tilbage i løbet af indeværende sæson, men det skal ikke være for enhver pris, fastslår han.

- Jeg tror stadig, jeg har et eller andet håb om, at jeg kan komme tilbage til allersidst i sæsonen, men det kan også være, det vil være at presse citronen for meget. 

- Jeg har ikke tænkt så meget over, at det kan være, at sæsonen er forbi for mig. Det bliver nok først, når vi kommer derhen ad, siger Mikkel Hyllegaard til bold.dk.

Offensivspilleren kom til OB fra SfB-Oure i januar 2020 og står i den stribede trøje noteret for syv kasser i 39 kampe, hvoraf det fleste har været som indskifter.


Af Martin Schmidt
Søndag 24. oktober
Lørdag 23. oktober