LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Odder fratrækkes 12 point

| 2. Division | 18 kommentarer
Odder fratrækkes 12 point
Foto: Getty Images

Infoboks

Kolding IF - Odder
2. Division Gruppe 1 (23/03)
bet365 1,40 4,50 7,00
NordicBet 1,39 4,50 6,75
Oddset 1,38 4,50 7,00

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Advertisement
Odder er blevet dømt for at have overtrådt DBU's amatørbestemmelser, og derfor fratrækkes de 12 point - seks i dette forår, seks i næste sæson.

Flere divisionsklubber har fået ørene i maskinen i forhold til DBU's regler for amatørbestemmelser, og tidligere på året åbnede Fodboldens Disciplinærinstans en sag mod Odder.

Klubben skulle tidligere på året betale omkring én million kroner tilbage i skat, og nu bliver østjyderne så fratrukket 12 point - seks i nedrykningsspillet i foråret samt seks i næste sæson. Derudover tildeles klubben en bøde på 100.000 kroner.

Dommen falder, fordi Odder ifølge Fodboldens Disciplinærinstans har overtrådt DBU's amatørbestemmelser i perioden efteråret 2013 til sommeren 2016 ved brug af 'skattefri godtgørelse'.

Spillerne har ifølge dbu.dk været ansat som trænerassistenter, og der skulle i alt være blevet udbetalt 1.209.239 kroner i perioden.

Der er ved kendelsen ikke taget stilling til, om de enkelte spillere i Odder i perioden har overtrådt DBU's amatørbestemmelser, og hvilke konsekvenser dette i givet fald skal have for spillerne.

Odder har 15 point i nedrykningsspillet før fratrækningen af point.

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren

18 kommentarer

Guarana 16:14          
Det er Oddermandme en straf, der kan mærkes!
Baxster 16:19          
Helt håbløst DBU ikke har meldt ud før sæsonen. Det har de haft tid nok til.
martin.v 16:35          
Hvad skulle de melde ud?
Den grimme ælling 16:45          
Tror der findes mange af den slags aftaler i klubber fra 2. Division og ned.

I Rishøj (Køge Nord FC) er f.eks. Andreas Granskov blevet ansat som spillende direktør, og der er sikkert mange andre eksempler på trænerassistenter, scouts, holdledere osv. rundt om i klubberne.
Aarhus FORZA Fremad 17:23          
Hvorfor får Odder en mildere dom end Middelfart? Var det ikke den samme overtrædelse af reglerne de har gjort sig skyldige i?
Niccen 18:19          
Hvorfor får Odder en mildere dom end Middelfart? Var det ikke den samme overtrædelse af reglerne de har gjort sig skyldige i?
Mon ikke det handler om hvor stort omfanget at dette "snyd" er?

Det kan vel både være med hensyn til mængden samt i hvor lang tid det har foregået.
NBNielsen 18:39          
baxster:
Det er vel svært for DBU at melde noget ud inden sæsonen, hvis overtrædelsen er fortsat indtil sommeren 2016 hvor sæsonen startede,
EDIT: Derudover er det værd at bemærke, at sagen først startede i januar 2017, og at Odder først sendte de sidste relevante oplysninger d. 17/3. Det vil sige, at DBU er kommet frem til denne afgørelse på 13 dage. Mon ikke det er gået så hurtigt som muligt.

Aarhus FORZA:
Vi snakker om 1,2 kontra 2,1 mil.
Derudover blev Middelfart både straffet for at have spillere ansat i organisationen, men også snyd omkring kørselsgodtgørelse.
Så hvis vi siger
1 mil til ansatte i organisationen = 12 point
1 mil for kørselsgodtgørelse = 12 point
så falder denne straf vist meget godt i tråd med Middelfart-straffen
EDIT:
Efter at have læst afgørelsen fra DBU kan det konstateres at bold.dk har valgt at løbe med en halv historie her. Odder hat gjort præcis det samme som Middelfart ift regelbrud, da det både er trænerkontrakter og kørsel Odder er straffet for.
så eneste forskel er at Odder har snydt med 400k om året, Middelfart 700.
Torsdag 21. marts