Luk

Odense kommune har fundet penge til stadion

| 3F Superliga | 11 kommentarer

Infoboks

OB - AC Horsens
Superligaen Grundspil (01/11)
Bet25 1,69 3,85 5,40
Oddset 1,65 3,95 5,30
bet365 1,66 4,00 4,75

Et flertal i Odense Byråd har stemt ja til en budgetaftale, der over to år sætter 35 millioner kroner af til en modernisering af Odense Stadion.

Borgmester i Odense gjorde det i onsdags klart, at en modernisering af Odense Stadion ville være på dagordenen i kommunens budgetplanlægning.

Nu er budgettet forhandlet og ifølge TV2 Fyn har kommunen sat 35 millioner kroner af til stadionopgraderingen. De 35 millioner fordeles, så det er 17 millioner kroner i næste års budget og 18 millioner kroner i budgettet for 2022.

- Vi skal udnytte interessen for området og skabe vækst, beskæftigelse og gang i hjulene i en tid, hvor der er hårdt brug for det. Vi skal have skabt et moderne Superliga-stadion. Det kunne være med en lukning af hjørnerne og med moderne forhold for spillere og tilskuere, sagde borgmesteren ifølge Fyens Stiftstidende i onsdag, da forhandlingerne begyndte.

Hvorvidt det bliver til en lukning af hjørnerne er dog ikke til at sige. TV2 Fyn skriver, at beløbet til renovering først udmøntes, når en samlet plan for stadionbyggeret foreligger. 

 

OB's sæsonkortsalg er i fuld gang. Du sikrer dig dit kort her.


Af Jonas Nielsen

11 kommentarer

Fritz Bill 18:06          
Hurra! I forhold til hvor længe OB har været i toppen af dansk fodbold, er det besynderligt, hvor ringe et stadion de har!..
Peter Nielsen 18:11          
Der er alligevel et stykke vej op til de 100 mio der tidligere var tale om, men 18+17 mio over to år er nok også med tanke på kommunen´s økonomi mere fornuftigt, og med en god plan kan der alligevel laves en hel del for de penge. Lukning af hjørnerne tvivler jeg dog på.
MVM 18:22          
Lukning af hjørner, forlængelse af tag og en gennemgribende renovering. Det burde kunne gøres for 100 mio.
OB ejer jo selv VIP tribunen, måske de kunne købe mere af stadion.
SimonSH 18:49          
Det er jo kun halvdelen kommunen kommer med.
OSE burde komme med den anden halvdel...så det nærmer sig da de 100 millioner.
ElDomingo 18:59          
@MVM det ville OB måske også gerne. Men problemet er bare, at de kun ejer bygningen - og ikke grunden, den står på. Så hvis lejeaftalen mellem OB og kommunen pludselig ophører, så kan OB finde en kælpe blokvogn og køre VIP-tribunen væk på... derfor ville det være forståeligt, hvis man fra klubben undlod at købe mere af stadionbyggeriet - med mindre grunden fulgte med. I gamle dage kunne byrådet jo ikke samle flertal for at opgradere stadion, og derfor måtte OB træde til og finde pengene til at bygge VIP-tribunen - selvom grunden, den står på, stadig er kommunal - og selvom det var under forudsætning af, at OB stiller VIP-faciliteterne gratis til rådighed for andre arrangementer (omend i et nærmere defineret omfang). Alligevel skabte det massiv brok i Odense, at kommunen ´forærede´ OB en modernisering af stadion - og den historie skal nok gentage sig nu...
Dopermann 19:01          
Odense Kommune vil ikke betale de 100 millioner kroner, der er tale om, at bruge på, at modernisere Odense Stadion.

Derfor skal Odense Kommune have flere med i et offentligt-privat partnerskab, så én eller flere private investorer, som kan se en idé i, at lave udvikling på stadion og i hele området omkring stadion,
Socialistens 19:24          
Ufatteligt at en milliardær skal have kommunal understøttelse til sin private virksomhed, som det jo er så længe der ikke er lige adgang på et stadion som er kommunalt ejet (bortset fra den utroligt grimme glasbygning!).
Lørdag 31. oktober