Luk

Ødegaard kæmpede med at få venner i Real

| International | 1 kommentar

Infoboks

Everton - Arsenal
Premier League (06/12)
Oddset 3,70 3,55 2,00
bet365 3,70 3,50 2,00

Martin Ødegaard havde det svært i Real Madrids omklædningsrum, da han var ejet af klubben i seks år.

Da en 16-årig purung nordmand forlod sit trygge hjemland for at kaste sig ud i et eventyr som fodboldspiller for mægtige Real Madrid, spærrede mange i fodboldverdenen øjnene op.

Martin Ødegaard skiftede fra Strømgodset i 2014 som et kæmpestort skandinavisk talent, men forventningerne og presset var så store, at den offensive midtbanespiller aldrig for alvor slog igennem for 'Los Blancos'.

- Når du er på højeste niveau, er det ikke så nemt at få venner. I hvert fald ikke når du er ung og kommer fra et andet sted. Jeg kom fra en anden kultur i omklædningsrummet, og det er ikke nemt at blive integreret i en ny, siger han til den spanske Madrid-avis, Marca.

- Der var svære øjeblikke. Både med førsteholdet og Castilla (Real Madrids B-hold, red.). Men at være tæt på de bedste gjorde mig endnu stærkere. 

- Jeg føler, at jeg har udviklet mig takket være Madrid, og jeg har lært af spillere som Sergio Ramos og Cristiano Ronaldo.

Efter en række udlån til klubber som Heerenveen, Vitesse og Real Sociedad, hvor Ødegaard nød blandet succes, er han nu på fast kontrakt i Arsenal. 

Her er spilletiden fast, og cheftræner Mikel Arteta har stor tillid til sin kreative nordmand, hvilket Ødegaard sætter pris på.

- Jeg vil sige, der er stor forskel. Jeg er meget glad for at være i Arsenal. Det er et rigtig godt omklædningsrum, lyder det til sidst.

I denne sæson har Martin Ødegaard spillet fem kampe med et mål til følge.


Af Rasmus Glud

1 kommentar

AaBager 20:27          
Sådan havde jeg det i skolen...
Mandag 6. december
Søndag 5. december