Luk

Øland forventede hårdere straf for tilråb

| 3F Superliga | 22 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - SønderjyskE
Superligaen Grundspil (02/06)
bet365 1,72 4,00 4,33
NordicBet 1,70 3,95 4,70
Oddset 1,72 3,95 4,70
YouBet 1,74 4,00 4,90

OB- og Brøndby-fansenes tilråb mod Viktor Fischer burde have udløst en hårdere straf, skriver Spillerforeningens direktør, Mads Øland, på Twitter.

Fredag blev både OB og Brøndby tildelt en bøde på 25.000 kroner, fordi visse af klubbernes fans havde ytret sig homofobisk mod Viktor Fischer.

Den straf er for mild, mener Mads Øland, der er direktør i Spillerforeningen. Han er dog glad for, at sagen blev taget op.

- I dag blev både Brøndby og OB tildelt bødestraf for homofobiske tilråb. Først og fremmest vil jeg rose Fodboldens Disciplinærinstans for at sanktionere på dette område. Vi skal homofobi til livs, og det kræver handling. Når det er sagt, så er der flere ting, der undrer. 

- For det første forventede vi fra spillerside en større straf. DBU har efter eget udsagn nultolerance "overfor racisme og diskrimination i enhver form". Men okay, sanktionen er en start

- Endeligt er det tåbeligt at give Viktor Fischer skyld for, at han bliver diskrimineret. Det kan aldrig blive spillerens skyld, at en gruppe fans diskriminerer ham eller hende. Der er fuld opbakning til Fischer herfra, skriver Mads Øland på Twitter. 

Du kan støtte OB ved at købe den nye Fan Zip Jacket fra Hummel


Af Martin Schmidt

22 kommentarer

kimjen 19:50          
FORZA VICTOR!!!!!!!!!!!!
Bo_Bob_Bøvsen 20:31          
Håbløst fra Øland....
haraltidret 21:46          
Jeg kan ikke se hvorfor det er håbløst af Øland. Manden har jo ret i det han siger. Det er godt at DBU og disciplinærinstansen endelig slår ned på homofobiske tilråb. Men bødestraffens størrelse på de 25.000 kr er til grin. Og endelig er det jo også rigtigt, at det er lidt mærkeligt, at Fischer skal pålægges et ansvar for at han bliver mødt med homofobiske tilråb. Det kan aldrig blive spillernes egen skyld/ansvar at der bliver råbt homofobiske eller racistiske ting efter dem. Kald ham for min skyld gerne en skabagtig idiot, for det er Fischer til tider på en fodboldbane. Men det kan aldrig retfærdiggøre at tilskuerne råber homofobiske smædesange efter ham.
Kronjylland 21:56          
Øland raus!
bruger 176418 21:57          
Haraltidret nu siger Øland at Fischer er blevet diskriminatieret. Det er jo ikke tilfældet, hvilket Fischer også har udtalt. Så det bliver igen håbløst fordrejet.
hkb500 22:33          
Der er altså voldsom forskel på at sige det er VF skyld de sange bliver sunget, til at sige han eskalerede sagen på banen. Var vel også derfor Falk prøvede at få ham væk, det plejer man at kunne få gult kort for.

Nu har jeg set mange skrive straffen er til grin, hvad skulle det have været? Point straf? Kampe uden tilskuere? Sådan helt ud af det blå, uden nogen form for straf tidligere af den slags?

Nogle gange burde man, måske lige trække lidt ilt ind, inden man skriver ;-)
Indspark med bolden 23:03          
@bruger 176418

What??? seriøst

"nu siger Øland at Fischer er blevet diskriminatieret. Det er jo ikke tilfældet,"

Fischer bliver kaldt homo, og det er tydeligvis ikke kærligt ment, og det er ikke diskrimination?

Hvad er det så? Misforstået kærlighed?

Fischer har iøvrigt ikke udtalt, at han ikke bliver diskrimeneret, han har udtalt, at han ikke er offeret (fordi han nu engang er heteroseksuel), det er ikke det samme.

Den eneste, der fordrejer noget her, er vist dig?
Tirsdag 2. juni
Mandag 1. juni