LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Officielt: Jesper Møller stemt ind i UEFA-top

| Danmark | 11 kommentarer
Andreas Bo er vært til DFA
Officielt: Jesper Møller stemt ind i UEFA-top
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Infoboks

Stream Danmark – Irland på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
UEFA's medlemslande har torsdag stemt DBU's bestyrelsesformand Jesper Møller ind i UEFA Exco, som er forbundets bestyrelse.

DBU's bestyrelsesformand Jesper Møller er torsdag blevet valgt ind i UEFA Exco, UEFA's bestyrelse, som er det øverste ledelsesorgan i forbundet.

Ni kandidater stillede op i kampen om syv pladser i UEFA-bestyrelsen, og det lykkedes altså den tidligere AaB-formand at komme gennem nåleøjet.

Jesper Møller er blevet valgt til en periode på fire år.

DBU-formanden fik 40 stemmer og fik dermed femteflest stemmer.

De øvrige seks medlemmer er Sandor Csanyi fra Ungarn, Luis Rubiales fra Spanien, Davor Suker fra Kroatien, Fernando Gomes fra Portugal, Armand Duka fra Albanien og Andrii Pavelko fra Ukraine.

Alle UEFA's medlemslande var en del af afstemningen.

Jesper Møller fortsætter som DBU-formand, hvilket han har været siden 2014 - men nu får han altså ekstra opgaver af mere international karakter.

UEFA Exco består af i alt af 20 personer, og torsdag skulle der altså findes otte nye. Udover de syv ovenstående herrer blev der valgt ét kvindeligt medlem. Valget faldt på franske Florence Hardouin, som var eneste opstillede.

Således fordelte stemmerne sig:
Sandor Csanyi; 49
Luis Rubiales: 47
Davor Suker: 47
Fernando Gomes: 45
Jesper Møller: 40
Armand Duka: 36
Andrii Pavelko: 27
Stream Danmark – Irland på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

11 kommentarer

Juniorx 13:30          
Med 8 medlemmer hvoraf kun 2-3 er fra store ligaer burde der jo være held til at kunne hjælpe mindre lande i UEFA. Sker det næppe!! Der arbejdes hen mod en Chl kun bestående af de 7-8 største ligaer...
Skadedyret 13:44          
Utroligt med de verserende sager, der har kørt i DBU. Ikke ligefrem de bedste referencer. Men UEFA trænger vel bare til lidt action efter Platinis exit.
Junke Petersen 13:51          
Jeg tror ikke man skal underkende at DBU og danske fodboldledere eller folk generelt har et godt ry hos UEFA, også til trods for de to sager senest. Møller er jo ikke den første fodboldledere fra Danmark som får en god post hos UEFA. Lad os håbe at han vitterlig kan være med til at gøre en forskel således at f.eks. Champions League ikke ender med at blive en helt lukket liga som danske hold aldrig kommer til at spille i
Armand0 14:09          
syns han ligner AKP
Azzurritalia 14:24          
Han er den eneste rigtige nordeuropæer og det har også noget at sige, tror jeg.

Mange steder synes folk, at nordeuropæere er mere kendt for troværdighed og disciplin end folk fra Sydeuropa er.. Om det er rigtigt ved jeg ikke, men af de øvrige valgte kan jeg se, at de er fra bl.a. Ungarn, Kroatien, Ukraine, Spanien og Portugal.
Så den danske disciplin skal nok blive populær, tror jeg.
AaBager 14:50          
En AaBer i toppen af UEFA. Håber på lidt nepotisme i hans virke.
Aussie 15:38          
Utroligt med de verserende sager, der har kørt i DBU
Har Jesper Møller været involveret i noget der skulle diskvalificere ham fra en UEFA post? Ikke sikker på at jeg kan erindre ham i noget?
Torsdag 25. april