Luk

Officielt: Superligaen får flere tilskuere

| Danmark | 42 kommentarer

Infoboks

Et politisk flertal har besluttet, at der allerede i weekenden kan komme markant flere tilskuere i 3F Superligaen.

Allerede fra den kommende weekend må der komme flere tilskuere på de danske 3F Superliga-stadions.

Der er således politisk flertal for en plan, bekræfter Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, over for bold.dk.

- Der er en løsning for den her sæson, og den kommer fra denne weekend, og der bliver meldt noget ud i dag, siger Kasper Sand Kjær til bold.dk.

- Det bliver sådan, at man kan opdele stadioner i sektioner op til 500, som man gjorde i forsøgskampene. Vi reducerer afstandskravet fra to til en meter, og gør sådan, at man kan sætte plexiglas mellem de forskellige sektioner, og det frigiver en del plads.

- Samlet set betyder det, at der kan komme mange flere ind på stadion. Så skal der laves konkrete vurderinger af de enkelte stadioner af myndighederne i forhold til om sektionerne kan opdeles forsvarligt.

- Så ja, det er muligt fra denne weekend og resten af sæsonen. Det kræver selvfølgelig, at klubberne og stadions er klar til det.

I Superligaens runde 29 var tre kampe med i et forsøg, og det har medført en række tiltag.

- I evalueringen af forsøgskampene er der en række anbefalinger, som skal følges nu. Det er blandt andet god uddannelse af salgspersonale, at der er værnemidler og sådan nogle ting.

Divisionsforeningen og DBU fremlagde i weekenden en plan for at få næsten fuld kapacitet til den kommende sæson, og det er den plan, som man nu følger.

- Det er nærmest en til en med Divisionsforeningens planer, siger Kasper Sand Kjær.


Af Sara Margren og Jonas Dalgård
Mandag 6. juli