Luk

Ombejlet Damsgaard: Har meget at lære i SL

| 3F Superliga | 6 kommentarer
Ombejlet Damsgaard: Har meget at lære i SL
Foto: Getty Images

Infoboks

FC Nordsjælland - AC Horsens
Superligaen Grundspil (16/02)
bet365 1,75 3,75 4,33
NordicBet 1,76 3,70 4,65
Oddset 1,72 3,80 4,60
YouBet 1,69 3,85 5,00

19-årige Mikkel Damsgaard har pådraget sig interesse fra udlandet, men den talentfulde offensivspiller ser også store fordele i at blive i Superligaen. Der er stadig meget at lære endnu.

Trods sine blot 19 år har Mikkel Damsgaard 77 førsteholdskampe for FC Nordsjælland på CV'et, og det er der blevet lagt mærke til i Europa.

Således bekræftede FCN-kometen onsdag overfor bold.dk, at han og sin agent havde noget 'at snakke om' over julen, men et skifte er ikke noget, som den unge angriber nødvendigvis må og skal.

Selv om Damsgaard har høstet store roser for sine præstationer i 3F Superligaen i denne sæson og har scoret seks kasser, så er der stadig meget at lære i den danske liga, forklarer han.

- Jeg har masser ting at hente i Superligaen. Der er mange spillere, jeg ser op til, som gør det rigtig godt og er i Superligaen, så jeg har meget at lære her. Det håber jeg, at jeg kan i den næste tid, siger han til bold.dk og uddyber:

- Der er helt klart fordele ved at blive i Superligaen. Det er jo ikke let for mig at spille en Superliga-kamp, det er rigtig svært for mig at spille alle Superliga-kampe. Hvis jeg ikke er 100 procent, så kan jeg stadig falde igennem. Det er rigtig vigtigt for mig, at jeg har et højt niveau i alle kampe, jeg spiller, og så kan det være, jeg kan være endnu bedre.

Damsgaard, som både har været brugt som kant, central midt og angriber, er godt tilfreds med sin sæson indtil nu, men han ved også, hvad der skal bygges på.

- Jeg har været meget glad for sæsonen, og der er kommet flere mål på. Det har jeg været meget tilfreds med, men jeg har stadig mange ting at arbejde på i mit spil.

- Jeg synes også, jeg har spillet mange dårlige kampe. Til sidst var det ikke helt i top, og jeg har store krav til mig selv. Jeg skal fortsætte med at score mål, men også spille gode kampe.

- Jeg har manglet energi og touch på bolden, har ikke fundet de rigtige rum og så skal jeg lære at spille de rette afleveringer.

Hvorfor har du ikke haft energien?

- Det må være mentalt. Det var sidst på sæsonen, og det har måske ramt mig lidt, men der skal jeg være bedre til bare at køre på og arbejde hårdt. Jeg skal vide, hvor vigtigt det er for holdet og for mig selv, at jeg bare kører på og kører på.

Damsgaard har scoret sine seks kasser i 19 Superliga-kampe, hvor det er blevet til to oplæg – dem skal Damsgaard have flere af.

- Jeg har heller ikke lavet så mange oplæg i denne sæson, og det vil jeg rigtig gerne arbejde på, så jeg får både mål og oplæg med – og så skal vi selvfølgelig nå top seks.

Onsdag startede FC Nordsjælland op igen efter vinterpausen, og her deltog Mikkel Damsgaard i let spil uden dueller. Han døjer med følgerne af et vrid i anklen, som han fik i efterårets sidste kamp mod AaB.

Han regner med at være i omdrejninger igen, når FCN spiller sine første testkampe 24. og 28. januar mod AGF og FC Roskilde.

Køb billetter til FC Nordsjællands kommende hjemmekampe her!


Af Jonas Dalgård

6 kommentarer

Dollefin 06:36          
Er jeg den eneste der tænker han skifter til enten AGF, Brøndby, FC København eller FC Midtjylland ud fra de udtalelser?

Han bliver konstant ved med at sige han skal lære noget i Superligaen og ved at blive i ligaen... Han siger ikke han har meget at lære i Nordsjælland, eller ved st blive i klubben?
jcrap 06:43          
Tror helt klart han allerede er for dyr for de klubber.
Ditmer-K 07:15          
Pep Biel kostede ifølge flere medier mellem 30-35 millioner. Tænker godt man kan hente Damgaard for den sum. For de øvrige 3 klubber er det helt umuligt
DJ89 09:38          
Dollefin - jeg tænkte det samme. Dog ikke AGF eller Brøndby. Håber Midtjylland vil forsøge at gafle ham..
SotD 09:55          
FCK er vel eneste realistiske bud hvis han skal blive herhjemme.

De brugte knap 30mio kr. på Victor Nelsson, som var et år ældre og defensiv = lavere pris.

Hvis FC Nordsjælland skal opretholde de priser de normalt henter, så har Damsgaard vel en reel handelsværdi i omegnen af 38-50mio kroner. Det lægger FC Midtjylland altså ikke.
FC Nordsjælland 11:36          
Han er på blokken flere steder i udlandet. Bl.a. skulle Feyenoord have budt på ham, men fået det afvist.

Han går ikke for under 5 mio. Jeg tror så heller ikke at FCN slipper ham før han minimum når op omkring de 100 kampe. Han har 2½ år tilbage af sin kontrakt. Transfermarkt har lige forhøjet vurderingen på ham til 5 mio. Euro, hvilket gør ham til den 3. mest værdifulde spiller i Suppen.

Økonomisk set kan FCN jo bare vente til man har lydt til at sælge ham. Der har været overskud 3 år i træk. Sidste år solgte man spillere for 110 mio. Der skulle være omkring 35 mio. på vej fra videresalgsklausul på Lobotka. Kudus kommer vel til at gå for 10 mio. Euro og der er andre på vej.

Som fan kunne man desuden jo efterhånden godt tænke sig, at spillere ikke automatisk røg efter en enkelt god sæson, men at man efterhånden begyndte at holde et års tid længere på dem, så man kunne begynde at kravle længere opad i tabellen. Jeg kunne drømme om at han blev frem til næste sommer.
Søndag 19. januar