Luk

Onuachu scorede to gange i stor Genk-sejr

| Jupiler Pro League | 0 kommentarer

Infoboks

Cercle Brugge - Genk 1-5
1. Division A
9' 0-1 Paul Onuachu
16' 0-2 Junya Ito
30' 0-3 Bryan Heynen
38' 0-4 Paul Onuachu
51' 1-4 Dino Hotic
74' 1-5 Theo Bongonda

Paul Onuachu scorede to mål, og Joakim Mæhle lavede en assist, da Genk lørdag aften vandt overbevisende med 5-1 på udebane mod Cercle Brügge i Jupiler League.

Genk tordner derud af i den bedste belgiske række. De seneste fem kampe har givet lutter sejre, og holdet er ubesejret siden den 14. september, hvilket har placeret Genk som nummer tre i ligaen i en tæt top.

Lørdag aften skulle Joakim Mæhle og holdkammeraterne forsøge at fortsætte den forrygende form på udebane mod rækkens nummer ti Cercle Brügge.

Og det gjorde de overbevisende.

Efter ni minutter fik gæsterne kampens første mål, da den tidligere FCM-angriber Paul Onuachu kom først på et fladt indlæg i feltet og lagde bolden køligt i mål til 1-0.

Syv minutter senere blev Junya Ito sendt afsted i dybden, og han trak stille og roligt bolden ind i feltet fra venstre side og sparkede den ind i det korte hjørne. 2-0 til gæsterne efter 16 minutter.

Og Genk var slet ikke færdige.

Efter en halv times spil var Joakim Mæhle gået med frem og fra en position på kanten af feltets højre side, sendte han et blødt indlæg ind i panden på Bryan Heynen, og så stod det 3-0.

Onuachu havde mere i sig i første halvleg. Efter 38 minutter udnyttede han en fejl i Cercle-forsvaret og opsnappede bolden, hvorefter han rystede en forsvarsspiller af sig og banken bolden ind højt i målet.

4-0, hvilket også var resultatet i pausen.

Anden halvleg var kun seks minutter gammel, da Cercle fik fornyet håb efter et fremragende langskudsmål af Dino Hotic. 

De fik dog aldrig halet yderligere ind på Genk i en ellers tæt anden halvleg og i stedet øgede Theo Bongonda Genks føring til 5-1 efter 74 minutter på et knivskarpt langskud.

Der blev ikke scoret mere i kampen, som derfor endte 5-1 til Genk, der indtager en midlertidig førsteplads i den belgiske Jupiler League.

 


Af Jonas Nielsen
Tirsdag 18. januar