LeoVegas.dk ready? betfair Kvindebold Sukkerbold Advertisement

Oprykkede Ringkøbing vil i oprykningsspillet

| Danmarksserien | 8 kommentarer
Oprykkede Ringkøbing vil i oprykningsspillet
Foto: Henrik Olesen/Ringkøbing IF
Vestjyske Ringkøbing IF er tilbage i 2. division, og ambitionen er ifølge cheftræner Nicolai Wael at ryge med i oprykningsspillet.

To år efter nedrykningen til Danmarksserien er vestjyske Ringkøbing IF tilbage i 2. divisionerne efter en hårdt fight med fynske Tarup/Pårup om førstepladsen i pulje 3.

Og modsat det fleste oprykkere til 2. division er det en veletableret og meget ambitiøs klub, der er strøget op i den tredjebedste række.

- Vi har haft 500-600 tilskuere i snit i Danmarksserien. Og da vi rykkede op forleden, var der 800 mennesker trods regnvejr og havgus. Det stod ned i stænger, men folk mødte op alligevel. Det siger noget om vores potentiale, siger cheftræner Nicolai Wael til bold.dk.

Wael har udover sin omfangsrige aktive karriere også været cheftræner i Vejle og Fredericia i 1. division, og udover også stor erfaring på direktørkontoret, hvor Michael Hansen passer den mere kommercielle del af forretningen.

Den tidligere RIF-træner Jens Nielsen er sportschef, og på banen agerer den 38-årige Superliga-legende Hans Henrik Andreasen både midtbaneprofil og assistenttræner.

- Vi er på mange måder en 2. divisionsklub, der har spillet i Danmarksserien. Truppen indeholder en god blanding af rutine fra et højere niveau og unge, dygtige spillere på vej frem. Det er fedt at være en del af, siger Wael, der har været cheftræner i klubben i halvandet års tid.

Opgaven i første halvsæson var at reddede holdet fra degradering til Jyllandsserien – og i denne skulle man så op.

- Vi har kørt et tæt parløb med Tarup/Pårup i det meste af sæsonen, og de tre indbyrdes opgør har egentligt været forskellen mellem os. Selvom vi er etablerede, har det været en meget hård sæson.

- 90 procent af vores modstandere har parkeret bussen, og for de fleste har det været noget ekstra motiverende at komme ud til os at spille for vores mange tilskuere i stedet for 75 eller 100 mennesker andre steder.

- Med kun en oprykningsplads har der ikke været plads til mange svipsere, og det har vi heldigvis heller ikke haft. Det har været hårdt og udfordrende, men også sindssygt fedt at være en del af, siger Wael.

Wael vil i top 12

Ringkøbings målsætning er modsat den gængse oprykker lidt højere end bare at overleve i 2. division. 

- Vores ambition er at komme med i oprykningsspillet. Det vil give os en enorm ro og tryghed. Vi har en forholdsvis stor omsætning og økonomi, og det vil betyde, at vi kan planlægge lidt længere ud i fremtiden.

- Vi går efter oprykningsspillet, men dermed ikke sagt, at vi derefter nødvendigvis skal spille med om oprykning. Vi skal også være realistiske. Der er rigtige mange gode hold – især de københavnske – så det bliver hård kost for os, hvis vi kommer med.

Ringkøbing kan formentligt se frem til at ryge i pulje med hold som Aarhus Fremad, Kolding IF, Kjellerup, Jammerbugt, Odder, VSK Aarhus og ligeledes oprykkede Lyseng i efteråret.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond

8 kommentarer

maxbakketop 12:44          
Vi har haft 500-600 tilskuere i snit i Danmarksserien. Og da vi rykkede op forleden, var der 800 mennesker trods regnvejr og havgus. Det stod ned i stænger, men folk mødte op alligevel.
Det må siges at være et flot snit i DS.
Jepved21 12:49          
Det er ikke kun staben der er af højt niveau i Ringkøbing, faciliteterne er bestemt også i orden! Måske endda på niveau, måske lidt over, et par af de nuværende 1. divisions hold. Spændende klub!
ViHarAben 12:53          
Spillede selv mod dem sidste sæson i DS, og det var fantastiske omgivelser at spille i med massere af tilskuer, som gav god lyd fra sig og generelt bare gode faciliteter.
LukeDanDuke 13:00          
Ringkøbing er jo også en 2. divisionsklub af format.

De har et fint setup og selvom de rykkede ned for et par år siden så hører de til i 2. division. Tror godt de kan finde vej til oprykningsspillet hvis de får en god start.

Favoritterne til oprykningspuljen i gruppe 3 næste år må være Kjellerup , Aarhus Fremad

Herefter vil VSK Aarhus og jammerbugt nok være favoritter

I anden rækken herefter vurderer jeg Ringkøbing og odder til at komme.

Har svært ved at se Lyseng komme i oprykningsspillet.

Så er spørgsmålet bare hvem der bliver den sidste deltager i gruppe 3. FC Sydvest eller Kolding virker oplagt da de jo er de jyllandske hold i gruppe 2. Mon man så tager et hold fra sidste nedrykningsspil eller fra sidste års oprykningsspil?

Tager man sydvest vil gruppe 3 blive historisk svag. Med Kolding vil niveauet stadig falde markant fra denne sæson (hvor gruppe 3 har været klart bedst samlet set med Brabrand og Thisted) - det vil dog være mere balanceret. Så sportsligt set ville Kolding nok være den bedste løsning.

Men rent logisktisk giver det vel egentligt mere mening at sydvest skulle i gruppe 3? Jeg har stadig ikke helt forstået hvad der er det primære faktorer i forhold til disse beslutninger.

Så alt efter om Kolding eller sydvest finder vej til gruppe 3 vil jeg vurdere dem som #5 eller #6. Selvfølgelig på et meget begrænset grundlag. Men kender jeg klubben ret finder de også et par forstærkninger frem til næste sæson.

Så syntes egentligt det er en fair udmelding, selvom at det letteste selvfølgelig ville være at råbe op om overlevelse og underspille sin rolle.
YouKnowIt 14:59          
Frisk udmelding fra Ringkøbing af, men ligesome LukeDanDuke skriver, så ville det ikke være verdens største sensation, hvis de kom i top 4.

Jammerbugt, Kjellerup og Fremad skal alle have ny træner, og det er svært at vide, hvor lang tid der går, før spillerne vænner sig til nye trænere. Og med en meget kort opstart, så bliver det måske ikke det nemmeste at få sine nye idéer ind lige med det samme.

Odder starter med -6 point, mens Sydvest og VSK Aarhus ligger på nogenlunde samme niveau, alt afhængigt af hvad der kommer ind til sommer.

Jeg tror dog ikke, man skal sælge Lyseng alt for hurtigt heller. De har haft en fremragende sæson i DS, og de har en stærk defensiv, som kan betyde rigtig meget i en tæt 2. divisiongruppe, som jeg er ret sikker på, at gruppe tre bliver.

Det skal nok blive meget spændende.
bruger 130149 18:06          
Kolding vil klart være i den øverste så Ringkøbing må tá sorteper
kallekut 23:18          
Mon ikke det er en tand for naivt, at tro at Aarhus Fremad ligefrem bliver favoritter i den jyske pulje -
Der er ni jyske hold og bliver der geografisk inddeling, så ryger Kolding sikkert i pulje med de fire fynske, samt tre sjællandske, det er vel den du vil kalde pulje 2 ..
Lørdag den 21. oktober
Fredag den 20. oktober
Som Brøndby fan kan du få en næsten gratis billet til kampen mod FC Helsingør

Klik her, opret dig, spil min. 25 kr. på en valgfri Superligakamp, send mail til FCH@nordicbet.dk med dit navn og mailadresse, så du får billet til udebaneafsnittet samt 5 øl/vand.

*Begrænset antal **18 år+ ***Maks et tilbud pr. kunde ****Kun nye kunder

Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

AGF får protest afvist
Fredag 20. oktober kl 21:39
Sørloth storspillede i FCM-sejr
Fredag 20. oktober kl 20:53
Agent: Tre storklubber vil have Ramires
Fredag 20. oktober kl 22:06
Allan K. Jepsen bliver A+-træner i AGF
Fredag 20. oktober kl 18:19
Wiland fortryder ikke Tottenham-fravalg
Lørdag 21. oktober kl 09:31

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Danmark møder Irland i playoff
Tirsdag 17. oktober kl 14:10
Luka Modric: Jeg ramte loftet i Tottenham
Mandag 16. oktober kl 13:40
Danmarks kampe mod Irland fastlagt
Tirsdag 17. oktober kl 15:30
FIFA-rangliste: Danmark på 19.-pladsen
Mandag 16. oktober kl 10:11
Mike J: Unge BIF’ere lærer at hade FCK
Søndag 15. oktober kl 08:00
AGF-kant raser over manglende straffespark
Mandag 16. oktober kl 22:57
AGF protesterer over Mikanovic-udvisning
Mandag 16. oktober kl 21:23
Klopp: Kunne aldrig spille som Mourinho
Søndag 15. oktober kl 01:01
AGF-boss: Anden halvleg bør spilles om
Tirsdag 17. oktober kl 20:54
Gravgaard raser over Kadrii-udvisning
Lørdag 14. oktober kl 18:43
Robert Skov-hug sikrede SIF-sejr i overtiden
17:44
PL Tråden - Den årlige PL karaktergivning..
17:44
Frem bookede oprykningsspil for næsen af B93
17:43
Man United-tråden
17:41
Robert Skov-hug sikrede SIF-sejr i overtiden
17:41
Robert Skov-hug sikrede SIF-sejr i overtiden
17:40
Jammerbugt i oprykningsspillet efter 3-2-sejr
17:38
Robert Skov-hug sikrede SIF-sejr i overtiden
17:38
Robert Skov-hug sikrede SIF-sejr i overtiden
17:37
PL Tråden - Den årlige PL karaktergivning..
17:36
Robert Skov-hug sikrede SIF-sejr i overtiden
17:35
Næstved sejrede sent mod Skovshoved
17:35
AGF får protest afvist
17:35
Robert Skov-hug sikrede SIF-sejr i overtiden
17:35
Robert Skov-hug sikrede SIF-sejr i overtiden
17:35
Leeds United
17:34
Robert Skov-hug sikrede SIF-sejr i overtiden
17:34
SønderjyskE - Skrid CN!
17:34
OB uden karantæneramt KEP mod Lyngby
17:34
Dortmund smed 2-0-føring mod Frankfurt
17:33
Robert Skov-hug sikrede SIF-sejr i overtiden
17:32
Robert Skov-hug sikrede SIF-sejr i overtiden
17:31
SønderjyskE - Skrid CN!
17:31
Robert Skov-hug sikrede SIF-sejr i overtiden
17:29
SønderjyskE - Skrid CN!
17:28