Luk

Oprykkere med fyraftenssetup: Tydelig forskel

| 2. Division | 0 kommentarer

Infoboks

Roskilde KFUM har fået en acceptabel sæsonstart, men holdet har også mærket forskellen på sig selv og de etablerede 2. divisionsklubber.

Roskilde KFUM har fået en udmærket start på livet i 2. division, og inden lørdagens opgør mod Hillerød er oprykkerne noteret for 10 point efter otte runder.

Men undervejs er det også blevet til et par snittere med 0-4 mod AB, 0-3 mod Næstved og 0-4 mod Nykøbing, og de store nederlag har vist den tydelige forskel, som er på setuppene i de klubber.

Det vurderer Roskilde KFUM-træner Stefan Håkonsson.

- Man kan godt se forskellen på setuppene. I Nykøbing og Næstved mødte vi fuldtidssetup, og vi kommer fra et fyraftenssetup. Vi er nok det hold, der træner mindst i 2. division, og det kunne man bare mærke. Vi blev straffet på det mindste, siger han til bold.dk og tilføjer:

- Mod AB var vi dygtige, men vi følte os lidt bortdømt ved en scoring, der blev annulleret for et frispark, hvorefter AB scorede. Det gav en mental rutsjebanetur inden pausen, og så satsede vi i anden halvleg og fik lette mål imod.

- Men vi er ikke de eneste, som får problemer mod de tre, for de har gjort det godt i en lang periode.

Han uddyber om udfordringen ved Roskildes setup.

- Vi træner tre gange om ugen, og jeg tænker, at nogen træner både fire og fem gange om ugen. 

- Det er anderledes, og vi skal nå det hele på færre antal træninger end de andre klubber. Men det betyder også, at de kampe mod klubber, som ligner os, er sekspointskampe, og det er særligt der, vi skal lukrere på sejre.

Man har i de første otte runder vundet over AB Tårnby, Brønshøj og Vanløse. Desuden har Roskilde KFUM tabt til Slagelse og spillet uafgjort med HIK.

- Vi har fundet rytmen efter premierenerver

Stefan Håkonsson kritiserede i stærke vendinger sit mandskab efter premieren i 2. division, hvor man tabte 0-2 til Slagelse.

Den kamp var styret af premierenerver, mener Håkonsson, der efterfølgende har set sit hold vågne op.

- Den første kamp var styret af en masse premierenerver, eller vi havde for meget fokus på, at vi skulle vise det hele på én gang. 

- Så gik det stik modsat, og der var ikke meget, som lykkedes. Det var lidt et wake up call for de fleste, og vi kom ligesom i gang og fik parkeret den følelse, siger han og fortsætter:

- Vi har arbejdet os stille og roligt ind i rytmen, og det er vi kommet godt efter nu. Jeg er rigtig godt tilfreds resultatmæssigt i forhold til, at vi står med 10 point og har slået nogle etablerede modstandere undervejs.

De seneste to kampe er endt med to sejre i træk - 3-0 over Brønshøj og 2-1 over AB Tårnby.

Profilafgange og skadesregn

Roskilde KFUM har særligt haft problemer på mandskabsfronten, hvor man sagde farvel til Nicolai Høgh, Martin Nielsen og Rasmus Tangvig, ligesom det er regnet med skader over truppen.

- Vores største udfordring har været at tilvænne os niveauet hurtigt, og dertil har vi haft en stor udfordring i, at vi har været enormt skadesplaget, og jeg har ikke kunne sætte samme hold to gange i træk endnu, vurderer Håkonsson og fortsætter:

- Vi havde også nogle sene afgange på betydningsfulde spillere fra oprykningen. Det gik lidt ud over vores aktivitet i forhold til at hente nogle nye ind.

- Vi kunne ikke finde spillere på helt samme niveau, for vi er jo ikke førstevælgere. Mange spillere har tilbudt sig, men det er måske ikke spillere med erfaringen, som kan gå ind med det samme. 

- Men trods alt fik vi Andreas Lissau og Robert Larsen, der har kvalitet og niveau til mere end 2. division.

Roskilde KFUM har blandt andet også lejet Jonathan Canto og Kwabena Kyeremateng i HB Køge.

Nye drenge skal spille sig væk fra nedrykning

Roskilde KFUM er i øjeblikket tre point fra nedrykningsstregen, og det er målet at holde sig over netop den streg.

- Som den nye dreng i klassen skal vi forsøge at spille os langt væk fra nedrykningen. Det er jo et anderledes år med strukturen, og der er rigtig mange nedrykkere med fire styk. 

- Vores mission er helt klart at overleve, og det er vores første mål, men i virkeligheden har vi vel 26 målsætninger og kigger frem på en kamp ad gangen, siger han og tilføjer:

- Ja, jeg er optimistisk. For vi vokser hver evig eneste uge, og vi udvikler os og bliver bedre for uge til uge. Efter de første kampe med blandt andet de førnævnte hold, går vi nu ind i en periode, hvor vi møder modstandere, vi selv mener, vi kan måle os med, så det bliver spændende at se.

- Vi har brugt starten på at komme i gear til 2. division, og nu er vi klar til de sidste kampe i efteråret.

Kampen mod Hillerød lørdag spilles klokken 13:30.


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 24. november