Luk

Optakt: Krise-Clasico for tomme tribuner

| La Liga | 0 kommentarer

Infoboks

Inter - Real Madrid
Champions League gruppe B (25/11)
Oddset 2,15 3,65 3,20
bet365 2,05 3,90 3,20

Det er to klubber med store udfordringer, som lørdag mødes, når Barcelona brager sammen med Real Madrid i La Liga.

Lørdag spilles sæsonens første El Clasico, når Barcelona tørner sammen med Real Madrid på et tomt Camp Nou.

Normalt er der en elektrisk stemning, når Barcelona og Real Madrid tørner sammen, men når klubberne lørdag mødes, er der primært spændinger uden for banen.

Der har de seneste år været kaos i Barcelona, hvor der længe har været åben krig mellem spillertruppen og klubbens øverste ledelse med præsident Josep Maria Bartomeu i spidsen. 

I august meldte Lionel Messi ud, at han ville væk fra klubben, og mens det ikke lykkedes argentineren at komme væk, eskalerede utilfredsheden med Bartomeu, som kan være på vej ud af klubben inden længe, da adskillige tusinde medlemmer har stemt for et mistillidsvotum. 

Fredag var en af klubbens anførere, Gerard Pique, ude med hård kritik af Bartomeu og co., så det er på ingen måde en klub i balance, som lørdag spiller sæsonens indtil nu vigtigste kamp.

Sportsligt har det ellers set nogenlunde ud under klubbens nye træner Ronald Koeman, hvor Barcelona er startet godt, indtil det blev et skuffende nederlag til Getafe i seneste ligarunde. 

Zidane er presset

Hos Real Madrid er der fint styr på biksen uden for banen, hvor Zinedine Zidane har fået arbejdsro, siden han kom til klubben for anden gang i 2019 og førte Real til mesterskabet i sidste sæson.

Real Madrid er dog blandt de storklubber, som er økonomisk ramt af corona-krisen. Der blev ikke hentet en eneste spiller til klubben denne sommer, og sportsligt har det ikke været overbevisende i starten af sæsonen.

Real åbnede sæsonen med et enkelt point i Sociedad og vandt efterfølgende tre kampe i træk i La Liga, men de seneste to opgør hjemme på klubbens midlertidige hjemmebane har budt på nederlag til både Cadiz og Shakhtar Donetsk.

Det har ifølge flere spanske medier fået presset til at stige på cheftræner Zinedine Zidane, og Marca meddeler sågar, at Zidane risikerer en fyreseddel, hvis holdet ikke finder bedre spil og resultater frem før landskampspausen i november.

Spillet og indstillingen mod Cadiz og Shakhtar har vækket bekymring, og ser tingene ikke bedre ud i lørdagens kamp mod Barcelona og efterfølgende mod Gladbach, Huesca og Inter, risikerer Zidane en fyreseddel, skriver Marca.

Trods de sportsligt haltende resultater og de manglende spillerindkøb er Zidane ifølge Marca indstillet på at fortsætte i Real Madrid, hvor han fortsat føler, at han har spillertruppens opbakning.

Spørgsmålet er, om han også har opbakningen fra præsident Florentino Perez, hvis holdet taber El Clasico og ikke kommer i gang de kommende uger.

Barcelona halter på eget græs

Til lørdagens kamp må Barcelona altså undvære støtten fra lægterne, og Messi og co. kunne ellers godt bruge opbakningen, hvis man ser på holdets seneste El Clasico-kampe på Camp Nou.

Barcelona slog Real Madrid med hele 5-1 i La Liga for cirka to år siden i 2018/19-sæsonen, men sejren er også Barcas eneste i de seneste syv indbyrdes opgør på Camp Nou.

Inden da skal man helt tilbage til marts 2015 for at finde seneste Barcelona-sejr i et El Clasico på hjemmebane. 

Real Madrid har til gengæld også haft problemer på hjemmebane i opgør mod Barcelona, og ser man på de seneste ti indbyrdes opgør i det hele taget, har Barcelona vundet fire, heraf tre på Bernabeu, mens Real har vundet tre og tre er endt uden vinder.

Før lørdagens kamp har Real Madrid hentet ti point i fem kampe, mens Barcelona har hentet syv i fire.


Af Mikkel Nøhr
Tirsdag 24. november