LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Optimistisk BIF-spids: Skade ødelagde efterår

| Superligaen | 1 kommentar
Arkivklip: Hylende morsomt - FCK-fan bliver hypnotiseret til at være Brøndbyfan
Vejle henter slovensk forsvarsveteran
Onside Retro: Da bundholdet B93 besejrede frustreret Brøndby-hold
'Vi blev provokeret' - AGF-spiller om klammeri med Brøndby og Halimi
AaB nakker Brøndby i KMD Cup-finalen: Se alle 6 mål her
Optimistisk BIF-spids: Skade ødelagde efterår
Foto: Getty Images

Infoboks

FC Nordsjælland - Brøndby IF
Superligaen Grundspil (10/02)
bet365 3,25 3,50 2,10
NordicBet 3,40 3,50 2,16
YouBet 3,25 3,60 2,10
Ante Erceg er træt af efterårssæsonen, hvor en skade blev afgørende for, at han ikke nåede topformen i en lang periode. Nu er han fit og jagter topformen.

Der var ikke mange, der kendte Ante Erceg, da han i sommer blev præsenteret i Brøndby, og lige nu er der formentlig ikke et hav af Brøndby-fans, der føler sig voldsomt overbevist af kroatens evner.

Men selvom der måske ikke er mange, der husker det, så startede det faktisk meget godt for angriberen. I løbet af de første ti kampe, han spillede, scorede han tre mål og lavede tre assists.

Den start var han da også glad for, men der gik ikke længe, før rotation og en akillessene-skade ødelagde momentum for kroaten.

- Jeg synes, jeg startede rigtig godt, men så fik jeg skadesproblemer, og det betød, at min form blev dårligere, og så fandt jeg aldrig for alvor tilbage til mit topniveau igen, siger Erceg til bold.dk.

- Træneren roterede meget, fordi vi har så mange gode angribere, og det ramte mig måske lidt på selvtilliden - og så kom skaden oveni det. Der gik i hvert fald tre måneder, hvor jeg ikke spillede på det niveau, jeg gerne vil.

- Jeg håber, at jeg er helt ovre skaden, og at jeg i den kommende periode kan få lov at gøre alt for at nå tilbage på topniveau, og at jeg igen begynder at score en masse mål, siger Ante Erceg.

Behov for forståelse
Ante Erceg fandt ind på Brøndbys radar, da han spillede i Hajduk Split og scorede to mål mod netop Brøndby i Europa League-kvalifikationen i sidste sæson.

Han nåede 56 kampe og hele 26 scoringer og 15 oplæg i sin tid i Hajduk Split - så han kan altså godt være kampafgørende, og det er det, han håber at finde tilbage til.

- Jeg har et stort behov for at have en god forståelse med mine medspillere - særligt nu hvor jeg er kommet til en ny klub, hvor træneren har en anderledes og meget speciel filosofi. Jeg har aldrig prøvet at spille sådan her, så det skal jeg vænne mig til.

- Vi har bøvlet lidt med at finde hinanden på banen, så vi skal bruge en del af opstarten på at blive spillet endnu mere sammen, så vi er bedre forbundet på banen. Vi var flere, der kom til i sommer, og jeg tror på, at vi virkelig finder helt ind på holdet i løbet af opstarten, siger Ante Erceg.

Kongen af offside
En af konsekvenserne af den manglende forståelse med holdkammeraterne har været, at Ante Erceg rigtig ofte har løbet i offside - og det er et aspekt, han også selv er bevidst om.

- Det er rigtigt, at det er sket en del gange, og det er lidt sjovt - men jeg ved ærlig talt ikke helt, hvorfor det er sådan. Men det handler formentlig meget om relationerne til midtbanespillerne, og jeg håber, vi finder en bedre løsning på det.

- I kampen mod FCK spillede vi med mange dybe løb, og FCK's forsvarere stod meget højt. Jeg satser ofte lidt, og jeg gik måske lidt før tid, og samtidig missede vi den sidste aflevering, så det betød, at jeg endte mange gange i offside i den kamp, siger han.

Den 29-årige kroat fortæller, at han er rigtig glad i Danmark, hvor han dog i disse dage kæmper lidt med kulden. 

Vil vinde mesterskab
Han lader sig dog ikke slå ud, og han har store ambitioner for den kommende tid i Brøndby, hvor han har kontrakt frem til 2022.

- Jeg er meget glad for situationen. Vi har en god træner i en god klub, som har virkelig gode fans. Jeg føler mig rigtig godt tilpas og håber, at jeg kan løfte mig i foråret.

- Jeg er ærgerlig over resultaterne i efteråret, men jeg håber, at vi finder selvtillid og begynder at vinde en masse kampe, og at vi kommer til at gøre det godt i mesterskabsspillet.

- Vi vil gå benhårdt efter at vinde pokalturneringen, og i næste sæson tror jeg på, at vi kan spille med om mesterskabet - det er derfor, jeg er her, siger Ante Erceg.

Kroaten har i alt spillet 18 kampe i Brøndby-trøjen, og det er blevet til fire mål og tre oplæg.

nicolai@bold.dk


Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Onsdag 16. januar
Tirsdag 15. januar