Luk

Optimistisk Genoa-dansker jagter EM-billet

| International | 1 kommentar

Infoboks

Lukas Lerager arbejder på at blive en muskelskade kvit og spille sig ind i Åge Hareides EM-varme. 

Lukas Lerager spillede senest for Genoa i slutningen af november, men han er modsat nogle meldinger ikke sat af. 

Den 26-årige midtbanespiller arbejder således med at komme af med en drilsk muskelskade. 

- Lige nu prøver jeg bare at blive klar, så jeg kan komme ind og spille igen og hjælpe holdet. Det holder jeg fokus på, og det er der, jeg lægger min energi, siger Lerager til bold.dk og tilføjer: 

- Jeg har hørt, at jeg er blevet omtalt som sat af til kampene, men hvor man har det fra, ved jeg ikke. Det er useriøst og latterligt at sige, når man ikke ved mere om situationen. Jeg er jo skadet. 

Jagter EM-billet

Lerager vil ikke skyde på, hvornår han er kampklar igen, men han kan sagtens se sig selv tilbage på holdet, hvor Valon Behrami er kommet til som ny konkurrent. 

- Ja, det jeg sagtens. Klubben ved godt, hvad jeg står for og kender mine kvaliteter. De er frie til at hente, hvem de vil, men jeg tror på mig selv.

- Jeg er inde i et godt forløb i forhold til skaden, og jeg tager den tid, det tager, så der ikke opstår problemer igen, når jeg er tilbage. Jeg vil have fire gode måneder, så jeg kan komme med til EM.

Kan det blive aktuelt med et skifte i januar?

- Det tænker jeg slet ikke over. Jeg holder næsen i sporet og fokuserer 100 procent på at komme til at spille fodbold igen. Det glæder jeg mig til, og så er der selvfølgelig et EM, som jeg gerne vil med til og sigter efter. 

Tre cheftrænere på et halvt år

Davide Nicola er den tredje cheftræner i Genoa i denne sæson, og holdet roder rundt på tredjesidstepladsen efter en sæson med blot tre sejre i 19 kampe. 

- Det tætteste, jeg kan komme på en forklaring, er, at vi har haft for mange trænere og for mange udskiftninger. Vi skal have fundet vores identitet og et statement, vi gerne vil stå for. 

- Der skal ikke så meget til i fodbold for at vende tingene, og det tror vi på, at vi kan med den nye træner, siger Lerager, der bevarer fatningen trods en umiddelbar kaotisk situation:

- Jeg prøvet trænerfyringer før, og det er jo som regel klubbens beslutning. Det er ikke noget, vi som spillere kan gøre så meget ved, og derfor tænker jeg heller ikke for meget over det. Jeg forsøger bare at gøre som klubben ønsker og ser fremad.


Af Mikael Blond
Lørdag 18. januar
Fredag 17. januar