Luk

Optimistisk Priske: Jeg har været efter Kaba

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

FC Midtjylland - Lyngby
Superligaen Grundspil (17/02)
bet365 1,22 6,00 12,00
NordicBet 1,24 5,90 12,50
Oddset 1,22 6,00 13,00
YouBet 1,24 5,95 12,75

Junior Brumado og Sory Kaba laver for få mål, erkender cheftræner Brian Priske, men roser angriberne for deres hårde arbejde og spår bedre tider offensivt.

FC Midtjylland har lukket blot seks mål ind i sæsonens første 15 kampe, og det er Superliga-rekord. 

Førerholdet har dog også fået en del kritik på det seneste, da offensiven langt fra kan betegnes som sprudlende med 21 scorede mål i de 15 kampe, hvilket overgås af syv hold i tabellen. 

I har en rekordgod defensiv, men der bliver snakket meget om jeres offensiv. Er det fair?

- Ja, det er fair nok, og jeg kan sagtens leve med det. Jeg savner nogle gange nogle nuancer, og at man kigger bag nogle af de mest åbenlyse ting. 

- Ja, vi har ikke lavet mange mål. Det er vi bevidste om, men som træner og stab kigger vi også på helheden, siger FCM-træner Brian Priske til bold.dk.

Priske påpeger blandt andet, at FCM's offensiv udelukkende består af spillere i aldersgruppen 20-24 år.

- Det er mange unge spillere på de forreste pladser. Og de fleste er nye i forhold til relationerne på holdet, og det er desuden et nyt system i en ny formation, siger Priske og tilføjer:

- Så herfra bliver det kun bedre i forhold til, at de får opbygget bedre relationer, jo mere de får spillet sammen. Derfor er det også foreståligt fra min side, at det ikke altid sidder lige i skabet.

- Jeg hæfter mig dog ved, at vi har været dominerende og skabt flest og de største chancer i samtlige kampe siden formationsskiftet. Så kan man sagtens diskutere, om det i alle kampene var været nok, men vi har trods alt vundet kampene fortjent ud fra stats.

Priske påpeger også, at FCM i 0-1-nederlaget til OB havde et klart chancemæssigt overtag, og han ser desuden en udfordring i, at flere modstandere end tidligere overlader spillet til midtjyderne, mens de selv satser på en kompakt organisation. 

- Men dermed ikke sagt, at vi er supertilfredse, og alt bare kører derudad. Vi skal score mål, og vi skal producere så mange chancer som muligt. Og det arbejder vi med hver eneste dag, siger Priske. 

Uskarp men arbejdssom Brumado

Især FC Midtjyllands spidsangribere mangler at levere mål. Junior Brumado har lavet nul mål på 685 minutter, mens rekordindkøbet Sory Kaba har leveret to mål på 793 minutter. 

Priske medgiver, at angriberne ikke har scoret nok mål, men begge får alligevel stor ros af cheftræneren. 

- Junior er 20 år, og hvor mange angribere på 20 år brager den ene kasse ind efter den anden? Det er i hvert fald ikke mange af dem. Han skulle have scoret et par stykker, men nogle gange handler det også bare om held. En målmand, der redder eller en stolpe, der tager fra. 

- Og alle erfaringer viser, at det ofte tager lidt længere med de unge angribere. Specielt hvis man er kommet fra Brasilien og har spillet på en lidt anden måde. 

- Tålmodigheden er der, men vi præger ham også hver eneste dag i forhold til at gøre de rigtige ting og holde fokus. Hvis han gør det, kommer det andet også. Og vi er super tilfredse med den måde, han gør tingene på, siger Priske om Brumado. 

Kaba skal gøre det simple

Sory Kaba var god og scorede et par gange i sine første kampe, men har ikke scoret i lang tid. Hvorfor er det gået den forkerte vej?

- I starten af sæsonen kom han med det, som vi havde håbet på og vidste, at han indeholder. Vi havde gerne set, at han havde scoret lidt flere mål. Han har også været uheldig med en stolpe og en målmand, der gjorde det godt, siger Priske og fortsætter:

- I forhold til det åbne spil har jeg været lidt efter ham i forhold til hans seneste kampe. Han skal tilbage på sporet og arbejde for holdet. Han skal gøre de simple ting. For så kommer det andet også. 

- Jeg har følt, at han har arbejdet lidt for meget væk fra målet i nogle situationer. Det er nogle af de ting, vi kigger på, men jeg kan bare ikke sætte en finger på hans arbejdsindsats. 

- Han plejer at tage en halv time med afslutninger efter træningen, han selvtræner på sine fridage. Han gør alle de rigtige ting, så jeg er ikke bekymret, siger Priske om Kaba.

FC Midtjylland har i denne uge sikret sig 32-årige Lasse Vibe, der dog først tiltræder til januar. Klubben har desuden angribere som Mayron George og Artem Dovbyk udlejet til henholdsvis Vålerenga og SønderjyskE.

Køb billetter til FC Midtjyllands kommende hjemmekampe her!


Af Mikael Blond
Onsdag 29. januar
Tirsdag 28. januar