Luk

Optimistisk Ståle: Celtic kan ende i et dilemma

| 3F Superliga | 8 kommentarer

Ståle Solbakken tror på, at FC København kan tage billetten videre i Europa League, når man torsdag møder Celtic. Han mener, at Celtic kan ende i et dilemma på grund af resultatet i første kamp.

Torsdag aften gæster FC København Celtic Park, hvor de danske mestre skal forsøge at kvalificere sig til næste runde af Europa League.

Med 1-1 fra den første kamp i Danmark, har de skotske værter fordelen på hjemmebane, men selv om oddsene er skredet til Celtics favør, så kan det også stille Celtic og træner Neil Lennon i lidt af et dilemma.

Det var ordene fra Ståle Solbakken, der går ind til kampen mindet om, at FCK har haft tur i målscoringen på udebane i denne sæson.

- Vi går ind til kampen og ved, at vi har scoret på mere eller mindre alle udebane-stadions i denne sæson. Ikke mange mål, men vi har scoret.

- Resultatet bliver også et dilemma for Celtic, hvis kampen langt hen ad vejen er lige. Hvad gør de så? Der er noget psykologi i det, sagde Ståle Solbakken på et pressemøde og fortsatte om kampens betydning:

- Vi ser ikke kampen som en bonus. Det er stadig en mulighed, selv om oddsene er faldet mere over til Celtic på grund af deres mål, det er klart. Det følte vi også, da vi spillede 1-1 i Beograd. Det er naturligt.

- Vi er tilfredse med det, vi har leveret i Europa i denne sæson, og når vi er her, så tænker vi på det her. Vi tænker ikke på søndagskampe, og det er ikke sådan, vi prioriterer vores kampe. Alle kampe er vigtige.

FC København har scoret i fem af seks europæiske udekampe i denne sæson – kampen mod Riga på udebane i Champions League-kvalifikationen var undtagelsen.

Ingen tror på, at det ikke kan lykkes

Ståle Solbakken virkede overbevist om, at FCK-truppen på trods af den svære udebane og det svære udgangspunkt har masser af tro på tingene.

- Når et skotsk hold møder et dansk hold, så vil der være tidspunkter, hvor skotterne har et mere stabilt hold og omvendt. Nu har Celtic tro og tillid til sig selv, og de er mere oppe, end vi er. Alligevel formåede vi at komme tilbage i Parken, og der er ikke nogen i vores omklædningsrum, der ikke tror på, at det kan ske.

FCK-manageren fortsatte om FCK’s fine takter i Europa:

- Det har været en ret svær sæson for os i mange aspekter med skader på nærmest alle positioner, og vi har aldrig haft et rigtig stabilt hold med de samme opstillinger. 

- Vi har alligevel gjort alle kampe til fights, og jeg tror Dynamo Kiev var meget overrasket i begge kampe for eksempel.

Kampen mellem FCK og Celtic sparkes op klokken 21.00 torsdag.

Oplev F.C. København på hjemmebane i Telia Parken. Se kampprogrammet og mulighederne her!


Af Jonas Dalgård

8 kommentarer

supersantos 20:16          
Din tåbe, I spiller som en sæk kartofler.
hyggebolden 20:27          
Helt enig med Ståle her. Man kan jo ikke være uenig, så det bare fordi man vil starte noget. Respekt for FCK i Europa, og 1000 tak til Ståle for at være så taktisk klog han igen igen igen har ført et dansk hold i Europa og videre fra gruppen. Flot.
Snigskytten 20:50          
Der er intet taktisk i og stille sig ned, losse lange bolde og håbe på tilfældigheder, samtidig med man krydser fingre for at Kalle står endnu en brandkamp...

Men resten af dk, takker da fck for pointene...
TheUnitedWay 21:12          
At stå lavt og defensivt er i høj grad en taktisk disciplin, bare se på Atletico. Jeg håber FCK går videre.
hyggebolden 21:13          
Det vel meget flot at komme i 10 gruppespil og gået videre 5 gange, hvis taktikken bare er at sparke langt. Sgu nogle gode udspark så. Respekt FCK:
Stribsune 21:26          
Som inkarneret FCK fan, tror jeg selvfølgelig også på det. Men jeg håber for dansk fodbolds skyld at vi går videre. Jeg ligger mig fladt ned og siger jeg holder med alle danske hold når de er i Europa. Det er til gavn for den hjemlige liga. Så på med ja hatten..
Har I set mine nøgler? 22:49          
Der er intet taktisk i og stille sig ned, losse lange bolde og håbe på tilfældigheder, samtidig med man krydser fingre for at Kalle står endnu en brandkamp
I så fald må det undre i endnu højere grad, at samtlige andre danske hold ikke kan gøre det samme og i stedet aktivt placerer sig selv på skafottet og afventer henrettelsen.
Torsdag 9. april
Onsdag 8. april