LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Optimistisk VB-chef: Vi har haft chancer nok

| Superligaen | 15 kommentarer
Skønt blik bag kulisserne til Hobros forårsopstart: Bip-tetst, motivation og hård fight
Vejle henter slovensk forsvarsveteran
Vejle køber dansk forsvarsspiller i Rosenborg
'Hvor er det sindssygt!': Halimi scorer KLASSEMÅL ved KMD Cup - se det her
Geniale detaljer i uhyggeligt tæt straffekonkurrence: Se dramaet mellem Vejle og OB her
Optimistisk VB-chef: Vi har haft chancer nok
Foto: Vejle Boldklub

Infoboks

AGF - Vejle Boldklub
Superligaen Pulje 1 (01/04)
bet365 1,80 3,60 4,50
NordicBet 1,82 3,80 4,25
Oddset 1,72 3,70 4,90
Stream Vejle Boldklub – SønderjyskE på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
Adolfo Sormani er optimistisk, når det kommer til Vejle Boldklubs muligheder for at overleve i Superligaen. Chancer har der været nok af - nu skal de bare sparkes ind.

Vejle Boldklub har sat gang i forberedelserne til forårssæsonen, hvor klubben skal forsøge at arbejde sig væk fra Superligaens bund.

I VB Parken i det nordlige Vejle knokler spillerne i disse dage i strid blæst, inden turen senere på måneden går til varmere himmelstrøg - nærmere bestemt Tyrkiet.

Vejle Boldklub har en Adolfo Sormani som træner, og når man har det, så er der ét fokus, når man møder ind fra juleferie.

- Det er ret simpelt. Den første uege er ren opstart. Spillerne har haft fri i 15 dage. De har haft et program i ferien, men vi skal selvfølgelig sørge for, at spillerne er i form, og at de ikke løber ind i skader.

- De næste uger kommer til at handle om kondition, men når vi tager til Tyrkiet, kommer vi næsten kun til at arbejde med bolden, siger Adolfo Sormani til bold.dk, mens den fysiske træner Gabriele Faccia inde på kunstgræsset trækker spillerne igennem en omgang intervalløb.

- Jeg vil ikke sige, at de er i topform, men jeg synes, det er kommet fint ud af det, og jeg kan mærke en rigtig god atmosfære mellem spillerne, og de har allerede skabt et godt miljø. Det er godt, når vi skal starte op, siger Adolfo Sormani.

Vejle Boldklub er på næstsidstepladsen, men har lige så få point som Hobro IK på sidstepladsen. Derfor bliver foråret særdeles afgørende - og der er faktisk kun ét mål med det forår, der venter.

- Målet er 100 procent, at vi skal overleve - intet andet, siger Adolfo Sormani, som har identificeret de fejl og mangler, der var i efteråret.

- Vi skal inddæmme, hvad problemerne var i efteråret. Offensivt var det helt åbenlyst det at sparke chancerne i mål. Det skal vi ganske enkelt være bedre til.. 

- Defensivt skal vi være mere kompakte og solide. Vi kan ikke lukke mål ind på samme måde, som vi gjorde i efteråret. Så det handler om kvalitet i begge ender, siger Adolfo Sormani.

Den italienske træner er dog ved godt mod. Han har nemlig kigget lidt på statistikkerne.

- Jeg synes, mulighederne er gode. Når man ser på Superligaen, så har vi sådan set gode tal.  Vi har skabt mange chancer, men vi scorede ikke mange mål, og det betyder, at vi skal forbedre vores kvalitet foran mål.

- Men meget handler også om erfaring.

- Der er mange af de her spillere, der ikke har spillet Superliga før denne sæson, og det er vigtigt at have erfaring, når man spiller i Superligaen. Efter et halvt år i rækken har vi gode omstændigheder for at starte på en god måde nu.

- Gutterne arbejder meget hårdt og har gjort det hele tiden, og det er jeg meget glad for, siger Adolfo Sormani.

Vejle Boldklub har onsdag hentet Mathias Hebo Rasmussen til klubben, men cheftræneren har ikke så meget fokus på til- og afgange i løbet af januar.

- Jeg tænker ikke så meget på de spillere, der ikke er her. Mit job er at få noget ud af de spillere, der er her. Hvis vi kan løfte kvaliteten hos dem, så er det selvfølgelig godt. Det er op til klubben at agere på transfermarkedet, og det giver ikke mening for mig at tale om, siger Adolfo Sormani.

Vejle Boldklub åbner foråret med en hjemmekamp mod SønderjyskE.

nicolai@bold.dk


Stream Vejle Boldklub – SønderjyskE på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

15 kommentarer

Maradona-Messi 08:44          
Én af de ting, der skal arbejdes med er koncentrationen/fokus. Jo, der har været chancer nok, men når man ikke kan holde fokus fx i starten af anden halvleg, så bliver det svært. Men lad os håbe, at det var en børnesygdom, som vi er kommet over.
Aussie 10:45          
- Men meget handler også om erfaring
Dette er/var vel nøgleproblemet! Og samtidigt det eneste man ikke har forsøgt at gøre noget ved...

Truppen rykkede op med rundt regnet nul Superligaerfaring, og man kan se på f.eks. EfB hvad tilføjelsen af bare et par enkelte erfarne hunde kan gøre efter en oprykning...
Dahl 10:59          
jo jo, men måske det ville være gået bedre for Vejle, hvis de havde spillet kontra bold som Esbjerg, Vensyssel, Sønderjyske og Horsens. Men dejligt at se, at det ikke er det man vil i Vejle.

Jeg kan kun huske en tidligere oprykker, hvor det er lykkes og det er FCN. Måske også Lyngby, men det gik ikke året efter.
Barvej 11:15          
Man må regne med udfald i løbet af kampene. Det sker også for andre hold i suppen.
Men det er vigtigt at slå til, når man har momentum. Der har Vejle ikke været kyniske nok. Derfor er det meget vigtigt, at de får tilført en angriber med mål i støvlerne.
Jeg er dog meget tilfreds med signingen af Hebo.
Aussie 11:17          
måske det ville være gået bedre for Vejle, hvis de havde spillet kontra bold som Esbjerg, Vensyssel, Sønderjyske og Horsens
Er faktisk ikke overbevist om at det ville have gået meget bedre? De store mentale udfald i kampene ville stadigt have været der...
VBK - Leeds 11:25          
Ret enig med Dahl. Hellere ligge hvor vi ligger og vi så har forsøgt at præge kampene, fremfor dæddyg kontra bold. Jeg ville ikke bytte.
VBK - Leeds 11:26          
Dødsyg kontrabold skulle der stå
Fredag 22. marts