Luk

Optimistisk Vigen: Skade har frustreret mig

| 3F Superliga | 0 kommentarer

En tilbagevendende overbelastningsskade lysken har været hård ved Lasse Vigens psyke, men han er ovenpå og klar til at jagte succes i foråret.

Lasse Vigen spillede en central rolle for Brøndby, da klubben tidligt i sæsonen havde travlt med både Europa League-kvalifikation og Superliga-fodbold – men det blev også for meget for ham.

I august værkede lysken så meget, at midtbaneslideren måtte indskrive sig på skadeslisten.

I slutningen af september fik han comeback i én kamp, men måtte først i starten af november blev han helt klar igen – og i efterårets sidste to kampe var han tilbage i startopstillingen.

Vigens efterår har dermed lignet foråret, hvor lysken også drillede – og den 25-årige midtbanemand er efterhånden godt træt af det tilbagevendende problem.

- Det har været frustrerende. Det er en overbelastningsskade, som jeg har tumlet med i det sidste halvandet års tid. Jeg har i perioder været i stand til at spille, men jeg har også været opmærksom på, at der har været noget ømhed.

- Der var mange kampe i starten af sæsonen, og jeg lærte lidt om, at jeg ikke er 18 længere og dermed ikke udødelig. Jeg skal være lidt bedre til at lytte til min krop, og så skal jeg i samarbejde med den fysiske stab finde de bedste løsninger på at forblive klar, siger Lasse Vigen til bold.dk.

Skal være opmærksom i et stykke tid
Han fortæller, at han nu går en vigtig periode i møde. Vinteropstarten skal sikre, at han bliver sin skade kvit, mens han samtidig skal i topform, så han kan spille en rolle i foråret.

- Vi gør det i fællesskab. Vi skal gøre det rigtige uden at gå på kompromis med, at jeg selvfølgelig skal være en del af holdet og være i en vis fysisk form for at være helt med. Vi har haft nogle ærlige samtaler om det, og vi har talt godt om, hvordan vi gør mig i stand til at spille så meget som muligt.

- Som udgangspunkt kan jeg træne fuldt med, men det er klart, at det er en ting, der har været et tema i lang tid, og det er nok også noget, jeg skal være opmærksom på i en længere periode fra nu, siger Lasse Vigen.

Han afviser dog, at han går med tanker om, at det tilbagevendende problem kan blive så omfattende, at det kan sætte en stopper for hans karriere.

- Det håber jeg selvfølgelig ikke. Det er en overbelastningsskade, som jeg håber og tror på, at vi får styr på, så jeg vil ikke begynde at snakke om karrierestop – det er jeg trods alt lidt for ung til endnu.

- Men det er klart, at det har været en udfordring og en hård tid mentalt, fordi det går så meget op og ned, siger 25-årige Lasse Vigen.

Skal i top seks
I stedet har han planer om at sætte alt ind på et godt Brøndby-forår, hvor klubben i første omgang skal sikre sin plads i top seks og derefter gå efter den top tre-placering, der er målsætningen.

- Den nuværende placering som nummer fire var ikke helt det, vi havde sat næsen op efter. Vi vil rigtig gerne ligge en position højere oppe og være lidt tættere på de to øverste, så vi har noget at jagte.

- Nu står vi en position, hvor vi i første omgang skal kæmpe hårdt for at blive i top seks. Det er en udfordring, for der er mange hold, der ligger tæt, så vi skal ud at vinde kampe fra start, siger Lasse Vigen.

Brøndby starter foråret med en udekamp mod OB.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Fredag 17. januar