Luk

Origi dukkede Zlatan og co: Færdige i Europa

| Champions League | 29 kommentarer

Infoboks

AC Milan - Liverpool 1-2
Champions League gruppe B
29' 1-0 Fikayo Tomori
36' 1-1 Mohamed Salah
55' 1-2 Divock Origi

AC Milan leverede en skuffende præstation og tabte 1-2 til et Liverpool-hold, der sparede flere profiler. Dermed er AC Milan færdig i Europa for denne sæson.

Tirsdag var det tid til sjette og sidste gruppespilsrunde i fire af Champions League-grupperne, og i gruppe B var der masser af spænding.

Ikke for Liverpool, der efter fem runder noterede sig fem sejre og 15 point, men i den grad for AC Milan, der tog imod Jürgen Klopps tropper

AC Milan skulle nemlig bruge en sejr for at have en chance for avancement, mens italienerne samtidig skulle have et øje på kampen mellem FC Porto og Atletico Madrid, da Porto havde et point mere end milaneserne, mens Atletico var á point, men var et mål dårligere på målscoren.

Liverpools startopstilling bar præg af, at Klopps tropper var videre, så der var blandt andet startplads til Divock Origi, Takumi Minamino og den blot 19-årige Tyler Morton.

Hos AC Milan var Zlatan Ibrahimovic med fra start i en kamp, der fik en særdeles chancefattig indledning.

Det var meget taktisk mellem de to hold, hvor AC Milan stod dybt og ventede på, at Liverpool begik fejl i sin boldomgang.

Tidligt havde Milan en lovende mulighed, men det løb ud i sandet, og derfor var det først efter 28 minutter, at der for alvor kom fare på færde for nogen af holdene.

Det var i Liverpool-feltet, hvor et Milan-hjørnespark havnede ved forstolpen og blev sendt videre mod Alisson i målet.

Liverpool-keeperen kunne kun blokere, og så røg bolden ud til Fikayo Tomori, der stensikkert hamrede bolden i mål.

Milan gik efter scoringen endnu længere tilbage på banen, og det gav et par Liverpool-muligheder.

Først til Divock Origi, der trykkede af, men blev afvist, inden Alex Oxlade-Chamberlain så driblede sig fri til afslutning fra feltkanten, og han hamrede til bolden.

Maignan halvklarede bolden ud til siden, men her kom Liverpool-stjernen Mohamed Salah på bolden, og den egyptiske profil fejlede ikke, så han sendte sikkert Liverpool på 1-1 efter 36 minutter.

Siden blev det igen et noget lukket opgør, hvor der ikke var mange chancer frem mod pausen.

Efter pauseteen var der fare på færde for Milan, der sjuskede løs i indledning.

Og det kostede efter 55 minutter et mål, da Fikayo Tomori begik en stor fejl.

Han missede en tæmning foran målet, hvor Sadio Mané erobrede bolden. Han sparkede mod det nærmeste hjørne, men igen reddede Maignan bolden.

Returen fløj dog ud midt i feltet, hvor Divock Origi kom løbende og på flot vis stangede han så Liverpool på 2-1 efter 55 minutter.

Milan havde store problemer med at komme frem til lovende muligheder på grund af sløjt spil, men det blev bedre, som kampen nærmede sig sin afslutning, og værterne fik skubbet Liverpool langt tilbage.

Efter 85 minutter var Frank Kessie alene igennem, men Alisson kom godt ud og lukkede af for Milan-profilen.

Det skulle ikke blive til flere scoringer, og da Atletico Madrid slog Porto, så endte gruppen således, at Liverpool og Atletico Madrid er videre i Champions League, Porto er videre i Europa League, mens AC Milan er færdige i Europa i denne sæson.


Af Jonas Dalgård

29 kommentarer

TheUnitedWay 22:58          
Det er altså meget skuffende af Milan når nu de havde chancen mod et reservehold på hjemmebane. Men nok meget godt at LFC og Atletico er videre, de er klart bedre hold.
Kapslock 22:58          
Har lidt ondt af AC Milan. Havde meget hellere set dem videre end Atletico Madrid. Et reservespækket Liverpool-hold kørte en stille og rolig sejr hjem mod en forhenværende mastodont i europæisk fodbold. Goes without saying, at jeg også har ondt af AC Milans fans. Der er lang vej for Milan.
FalconLFC 23:00          
Fandme ærgerligt Atletico går videre, men Milan var ikke meget værd. Imponerende de ligger nr 1 i Serie A
KiksetIndspark 23:00          
De er ikke bedre desværre. Nogen får så fornøjelsen af at spille imod Atl. Madrid i stedet. Så ved man, hvilken kamp man ikke gider se. De er simpelthen ikke særlig interessante at se på. Kunne jo håbe det bliver City.
Martinovic 23:01          
Milan havde bare ikke mere i bøssen. Alle de offensive indskiftningsmuligheder ligger på lazarettet.

Betryggende for Klopp med så stærk en bredde.
mandenbagskærmen 23:01          
Har os ondt af Milan, men de ber selv om det når de ikke kan udnytte et Liverpool B hold som skifter salah og mane ud senere i kampen, og at man derefter slet ikke kan udnytte noget som helst.
Mainy 23:02          
Italiens nr. 1?

Det er godt nok sløjt, at man ikke kan klemme point ud af en kamp hjemme mod reserve LFC, der har intet at spille for.
Onsdag 19. januar
Tirsdag 18. januar