Luk

Osasuna satte Wass og Valencia til vægs

| La Liga | 0 kommentarer

Osasuna leverede en stærk præstation på hjemmebane, da de slog Valencia, som havde Daniel Wass med i hele kampen, med 3-1.

Både Osasuna og Valencia havde luft til nedrykningsstregen i La Liga, inden de to hold mødtes onsdag aften.

Et nederlag til Valencia og en sejr i runden til en af holdene lige under stregen kunne dog betyde, at Daniel Wass og co. kun har fem point ned de farlige pladser.

Osasuna begyndte kampen i teten, og derfor var det ikke overraskende, at holdet fra Pamplona kom foran efter 13 minutter.

Her modtog Javier Martinez Calvo bolden i dybden, inden han lagde bolden i kassen i det lange hjørne til 1-0. 

Efter en halv time udlignede Kevin Gameiro, da han modtog en fremragende aflevering fra Gonzalo Guedes og halvflugtede bolden op i hjørnet til 1-1.

På det efterfølgende angreb kom Osasuna dog foran igen. Denne gang var det Calvo som fandt Jonathan Calleri, som bragte hjemmeholdet i front på ny med 2-1.

Valencia havde flere gode muligheder for at udligne, men da de dummede sig af flere omgange efter en times spil, begyndte det at se meget svært ud.

Først fik Osasuna tildelt et straffespark efter et VAR-tjek, som Roberto Torres brændte, men bare minuttet efter var den igen gal, da de fik endnu en straffe efter Mouctar Diakhaby tog med hænder i feltet.

Igen var det Torres, som tog sig af sparket, og denne gang hamrede den spanske kantspiller bolden i nettet til 3-1.

I slutningen kunne det næsten være blevet grimt for Valencia, men Jaume Domenech sørgede for at holde stillingen på 3-1 med flere gode redninger.

Med sejren går Osasuna op som nummer otte i den bedste spanske række på 40 point.

Andetsteds tog Sevilla en smal sejr på 1-0 ude over Levante på en scoring af Youssef En Nesyri kort inde i anden halvleg, som sender dem op på en midlertidig tredjeplads i La Liga.


Af Theis Fischer Brandt
Onsdag 12. maj