LeoVegas.dk ready? betfair Kvindebold Sukkerbold Advertisement

Overblik: Kvalifikationsspillets små detaljer

| Danmark | 20 kommentarer
Overblik: Kvalifikationsspillets små detaljer
Foto: Getty Images
Superligaens kvalifikationsspil nærmer sig sin afslutning, og bold.dk giver her overblik over de små, men ikke uvæsentlige detaljer i playoff-slutspillet.

Superligaens kvalifikationsspil afsluttes i den kommende runde (32), og der er i pulje 2 fortsat højspænding mellem tre hold, hvem der skal i Europa League- og nedrykningsplayoff.

Derudover er der dog også andre mindre, men ikke helt uvæsentlige ting på i spil i begge puljer. Og derfor giver bold.dk her et overblik over, hvordan resten af sæsonen i kvalifikationsspillet afvikles.

Europa League-playoff:

Nummer et og to fra de to kvalifikationspuljer kvalificerer sig til Europa League-playoff. Randers, OB og AaB er allerede kvalificerede og får selskab af enten Silkeborg, AGF eller Viborg.

Vinderne af de to puljer spiller ude mod nummer to fra modsatte pulje i det første playoff-opgør og hjemme i returkampen.

Taberne af disse playoff-opgør har spillet færdig og slutter på 9- og 10. pladsen. Holdenes samlede pointantal efter den kommende runde (32) afgør, hvem der slutter henholdsvis som nummer ni og ti.*

Vinderne af playoff-opgørene mødes over to kampe. Holdet med flest point efter den kommende runde (32) spiller ude først og hjemme i returkampen*. Den samlede taber slutter som nummer 8.

Vinderen møder i én kamp på udebane nummer fire fra mesterskabsspillet. Vinderen af det opgør får Danmarks tredjebedste Europa League-plads og træder ind i første kvalrunde, der afvikles 29. juni og 6. juli.

Nedryknings-playoff:

Nummer tre og fire fra de to puljer i kvalifikationsspillet skal spille nedrykningsplayoff. Esbjerg og AC Horsens får selskab af to af følgende hold fra pulje 2 – Silkeborg, AGF og Viborg.

Nummer tre fra de to puljer spiller ude mod nummer fire fra modsatte pulje i første playoff-opgør og hjemme i returkampen. 

Vinderne af disse playoff-opgør møder hinanden over to opgør. Holdet med flest point efter den kommende runde (32) spiller ude først og hjemme i returkampen*. Vinderen slutter som nummer 11 i Superligaen. Taberen spiller to playoff-opgør mod nummer tre fra 1. division og har hjemmebane i den anden kamp.

Taberne af playoff-opgørene møder hinanden over to opgør. Holdet med flest point efter den kommende runde (32) spiller ude først og hjemme i returkampen*.Taberen slutter som nummer 14 og rykker ned i 1. division. Vinderen spiller to playoff-opgør med nummer to fra 1. division og har udebane i anden kamp.

Nulstilling af karantænepoint:

Efter 36. spillerunde – det vil sige umiddelbart før Superligaens nummer 12 og 13 spiller mod henholdsvis nummer tre og to fra 1. division nulstilles alle optjente karantænepoint.

Eventuelle optjente karantæner eller karantæner efter udvisninger skal stadig afsones i playoff-opgørene, men gule kort i første playoff-opgør er reelt 'gratis' og kan ikke medføre karantæne. Eventuelle udvisninger i første playoff-opgør medfører dog naturligvis karantæne.

Samme regel gør sig gældende for playoff-finalen om Europa League-pladsen, men da den spilles over et opgør, er reglen her reelt uden betydning.

*Tiebreaker ved pointlighed

Hvis to eller flere hold har samme pointantal efter 32. runde kigges der først på måldifference og herefter antal scorede mål. Ved fortsat lighed afgøres placering af resultatet af indbyrdes kamp i følgende rækkefølge:

a) antal point
b) måldifference
c) flest scorede mål
d) flest scorede mål på udebane

Såfremt to eller flere hold fortsat står lige spilles omkamp(e) på neutral bane hvis placeringerne har betydning for medaljer, deltagelse i UEFAs turneringer, oprykning eller nedrykning, mens andre placeringer træffes ved lodtrækning foranstaltet af administrator. (fra Propositioner for Herre-DM.)


Divisionsforeningens turneringschef Peter Ebbesen oplyser iøvrigt over for bold.dk, at turneringsformattet i Superligaen og detaljerne heri ikke ændres til sæsonen 2017/18.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond

20 kommentarer

niklas1980 11:41          
Jeg er fan af den nye struktur! Syntes at den giver flere hold mere at spille for helt til sidste runde.
XorpiZ 11:42          
Enig. Det er lidt uheldigt, selvfølgelig, at guld og sølv for længst er afgjort, men især pulje 2 i nedrykningsspillet er da vanvittigt spændende. Jeg glæder mig også til at se playoff-kampene omkring nedrykning. Der kommer satme til at være knald på.
SkiveIK 11:54          
Det er så plat at OB som blev nr. 11 i grundspillet pludselig har mulighed for at få en 7. plads og dernæst mulighed for at stjæle en europæisk plads fra 3. pladsen.

Det er totalt fallit at man ved at man har lavet en lorte struktur, så bliver nødt til at lave en gulerod til toppen af nedryknings playoff bare for at give dem et eller andet at spille for, så deres placeringskampe ikke bliver helt fuldstændigt ligegyldige.

Det er virkelig en mega om´er at man i teorien kan slutte sidst i grundspillet og alligevel risikere at stjæle en playoff plads fra en topklub.
Steve Highway-61 11:57          
Den nye struktur bekræfter blot, at fodbold navnlig er en industri for sponsorer og medier.

Stress-niveauet for spillere og trænere bliver i hvert fald ikke mindre.
RobertTheRobber 12:04          
Stop nu med det fis om "en europæisk plads". Man kommer ind i 3. Kvalifikationsrunde, højst sandsynligt som useedet. Ret mig hvis jeg tager fejl, men så vidt jeg ved, er et dansk hold som useedet aldrig gået helt fra 3. Runde og til gruppespillet. De 2-6 europæiske kampe der så er tale om, bliver nok mod et færøsk hold man slår, hvorefter man ryger ud til et elendigt østeuropæisk hold. Hvis 3. pladsen i ligaen ikke kan slå 7. Pladsen i kampen om den europæiske plads, slår de nok heller ikke polske Slask eller rumænske Vladimir Torpedo.

Den nye ligastruktur har allerede smidt nogle intense og fede kampe af sig og der er tilsyneladende endnu flere i vente. Med kun én direkte nedrykker, kan flere superligaklubber tillade sig at satse lidt mere økonomisk.

Strukturen er meget, meget bedre end den gamle struktur.
Slim shady the King 12:15          
Den nye struktur er sku lig hva dansk fodbold trængte til, jeg er allerede mener stor fan må jeg sku sige:-)
ataxx 12:21          
Jeg er også generelt godt tilfreds med den nye struktur.

Én ting jeg dog gerne så ændret var, at de to hold der slutter på 4. pladsen i nedrykningspuljerne, de skal rykke direkte ud.
Nummer 3 fra de to puljer spiller så ude og hjemme mod hinanden, vinderen overlever, taberen spiller mod nummer 3 fra 1. div.

Det giver meget mere at spille for i de to nedrykningspuljer.
Der skal være konsekvens ved at blive sidst.
(og det kommer fra en AGF´er, der ved at hans hold potentielt kan slutte sidst i sin pulje)
Mandag den 20. november
Søndag den 19. november
Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

SønderjyskE tævede FCK i historisk sejr
Søndag 19. november kl 17:53
Moniz er blæst bag over af Randers
Søndag 19. november kl 09:23
Brøndby har ekstra målmand med mod FCN
Søndag 19. november kl 11:31
Bendtner scorede på ny i Rosenborg-sejr
Søndag 19. november kl 19:50
Brøndby tog sejren i underholdende topkamp
Søndag 19. november kl 19:52

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Skuffet O’Neill anerkender dansk storsejr
Tirsdag 14. november kl 23:31
Schmeichel: Jeg sagde bare tak til Christian
Onsdag 15. november kl 08:01
Irsk profil enormt skuffet efter danske tæv
Onsdag 15. november kl 06:39
Overlegen Eriksen bragede Danmark til VM
Tirsdag 14. november kl 22:33
Hareide: Eriksen er top ti i verden
Tirsdag 14. november kl 23:59
Bendtner om straffe: Krævede lidt overtalelse
Onsdag 15. november kl 06:31
Irsk midt: Kan ikke se Danmark slå os ud
Mandag 13. november kl 10:34
VM-overblik: Danmark i tredje seedningslag
Torsdag 16. november kl 06:42
Medie: Brøndby interesseret i Malmø-profil
Torsdag 16. november kl 15:20
Hareide om VM: Lodtrækningen bliver vigtig
Onsdag 15. november kl 09:02
Marc P: Ikke et kæmpechok at slå FCK
08:18
Esbjerg fB... Biiiiip...
08:15
Marc P: Ikke et kæmpechok at slå FCK
08:15
F.C. Internazionale - FFFP
08:13
Kryger: Skulle have slået OB stort
08:12
Slagen Solbakken efterlyser kynisme
08:10
Marc P: Ikke et kæmpechok at slå FCK
08:05
FCK-back: Skal tænke på at nå top seks
08:00
FCK - Next Season, please!
07:59
Nørgaard: Et mål at være kandidat til VM
07:51
Kane: Vil blive i Spurs resten af min karriere
07:50
Brøndbytråden
07:49
Nykøbing-træner: Mistede en fortjent sejr
07:41
SønderjyskE tævede FCK i historisk sejr
07:40
Nørgaard: Et mål at være kandidat til VM
07:35
Kane: Vil blive i Spurs resten af min karriere
07:34
Nørgaard: Et mål at være kandidat til VM
07:33
FCK-profil: Må håbe bunden er nået
07:28
Valencia straffede Espanyols fejl
07:21
Slagen Solbakken efterlyser kynisme
07:15
Slagen Solbakken efterlyser kynisme
07:14
Utilfreds Kvist: Tre dumme mål
07:14
Marc P: Ikke et kæmpechok at slå FCK
07:12
Nørgaard: Et mål at være kandidat til VM
07:06
Slagen Solbakken efterlyser kynisme
07:03