Luk

Overblik: Skuffende sæson for MLS-danskerne

| Major League Soccer | 0 kommentarer

Infoboks

Det startede lovende for de tre danskere i MLS, men det sluttede med en skuffende dansk sæson. 

2019 blev langtfra nogen stor sæson for danskerne i MLS, selv om det så lovende ud fra starten af sæsonen.

bold.dk giver her overblikket. 

David Ousted

34-årige David Ousted var således indkøbt førstevalg i Chicago Fire og spillede sæsonens første 13 kampe, men blev herefter vraget til fordel for den 33-årige tysker Kenneth Kronholm, som klubben erkendte, at man havde fulgt gennem længere tid.

Chicago Fire sluttede sæsonen som nummer otte af 12 hold i Eastern Conference, og Ousted sluttede sæsonen på 14 optrædener.

Niko Hansen

Dansk-amerikanske Niko Hansen skulle forsøge at følge et par lovende sæsoner i Columbus Crew op i den nye sæsonen, men en skade satte den 25-årige kantspiller tilbage i starten af sæsonen, og han blev i sommer sendt videre til Houston Dynamo.

Dynamo sluttede sæsonen som nummer 10 af 12 hold i Western Conference, og Hansen slutter sæsonen på 13 kampe uden scoringer – heraf ni for Columbus og fire for Houston.

Mathias Jørgensen

19-årige Mathias Jørgensen skiftede i februar fra OB til New York Red Bulls, hvor han startede som en del af førsteholdstruppen.

Siden blev unge Jørgensen dog rykket lidt frem og tilbage mellem første- og andetholdet, og i maj blev skiftet til andetholdet i USL gjort permanent. Her har Jørgensen gjort det glimrende med 10 mål i 18 kampe.

Jørgensen har ikke været udtaget til førsteholdet siden august, så det er meget usikkert, om han kommer til at optræde i slutspillet, hvor Red Bulls om to uger møder Philadelphia på udebane.

Jørgensen har spillet fem MLS-kampe uden scoringer i sæsonen.

Hamid, Gregus og Royer er profiler

Udover de tre danskere kan det nævnes, at FC Midtjylland-ejede Bill Hamid har haft en stor sæson for DC United, der er klar til playoff. Læs mere om ham her.

FCK solgte i vinter tjekken Jan Gregus til Minnesota United, og han har været fast mand på midtbanen og bidraget med et mål i 30 kampe for Minnesota, der tager i mod LA Galaxy i første playoffrunde.

Østrigeren Daniel Royer, der i 2015/16-sæsonen havde en blandet sæson i FC Midtjylland, har for tredje sæson i træk været en markant profil for New York Red Bulls, og han slutter grundspillet med 11 scoringer og er holdets topscorer.

Den tidligere Randers-spiller Perry Kitchen har været plaget af skader for LA Galaxy og har ikke været en del af holdet i to måneder, mens den ligeledes tidligere Randers-spiller, 33-årige Lee Nguyen, har fået 23 kampe for grundspilsmestrene Los Angeles FC.

Den tidligere AGF'er Benny Feilhaber missede slutspillet med Kansas City, mens den tidligere FCN-profil Michael Parkhurst med Atlanta er klar til playoff mod New England i den 35-årige midtbanespillers sidste sæson som aktiv.

Den tidligere Horsens-stopper Doneil Henry har været en stor profil for bundholdet Vancouver, mens den tidligere FCK-angriber Fanendo Adi skuffende blot fik 12 kampe og scorede et mål for MLS-debutanterne Cincinnati.


Af Mikael Blond
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december