Luk

Overblik: SL-klubber sender spillerne hjem

| 3F Superliga | 11 kommentarer

bold.dk giver her et overblik over, hvordan 3F Superliga-klubberne træner, mens fodbolden er sat på pause.

Al dansk fodbold er lukket ned i de to kommende uger på grund af coronavirus, og Divisionsforeningens Arbejdsgiverforening har meddelt klubberne, at man ikke anbefaler holdtræning.

bold.dk giver her et overblik over, hvordan de forskellige klubber håndterer situationen. Listen opdateres løbende.

AC Horsens
- Som klub tager vi selvfølgelig anbefalinger og direktiver alvorligt, så vi kan være med til at begrænse smittefaren, og det vil altid være en topprioritet for os at sikre medarbejdernes sikkerhed. Derfor har vi set os nødsaget til på ubestemt tid at sørge for, at vores medarbejdere har mindst mulig risiko for at være smittebærere, og vi kan ikke sige noget om, hvornår vi er tilbage på træningsbanen, siger Bo Henriksen i en pressemeddelelse. 

AGF
AGF skriver på sin hjemmeside, at klubbens spillere træner hjemme, og at de har fået nøje tilrettelagte planer med sig hjem.

Brøndby
- Ingen kan længere være i tvivl om, at vi står i en alvorlig situation omkring spredningen af corona-virus i Danmark. De ekstraordinære begivenheder, som p.t. rammer Danmark, betyder, at trænerstaben og vores spillere i den kommende tid er blevet bedt om ikke at møde ind til træning og følge de anbefalinger, som myndighederne anviser, siger Carsten V. Jensen til klubbens hjemmeside.

Esbjerg
- Ja, vi sender spillerne hjem nu, og der skal de blive i 14 dage. Vi giver dem naturligvis et træningsprogram med, så de kan holde sig i gang og er nogenlunde klar, når vi efter planen mødes igen om 14 dage, siger cheftræner Lars Olsen til JydskeVestkysten.

FC København
FCK har indstillet sin fælles træning på ubestemt tid, og fra søndag den 15. marts vil truppen træne et par gange om ugen i grupper af tre til fire spillere med en medarbejder fra klubben. 

Det skriver klubben på sin hjemmeside, hvor det berettes, at holdets skadede spillere fortsat kommer i klubhuset for at genoptræne.

FC Midtjylland
- Ledelsen og trænerstaben har besluttet at indstille holdtræningen i FC Midtjylland på ubestemt tid. Det sker som en følge af Divisionsforeningens anbefaling om, at spillerne ikke samles, men derimod træner individuelt, for at undgå øget risiko for smittespredning af Corona-virus, skriver klubben på sin hjemmeside.

Claus Steinlein fortalte søndag den 15. marts til TV3 Plus, at klubbens førstehold fortsat har adgang til træningscentret i klubben under visse forholdsregler.

FC Nordsjælland
- Alle FC Nordsjællands Superliga- og Kvindeligaspillere vil, efter eget ønske, fortsætte med at træne i klubben få gange om ugen. Dog bliver det i mindre grupper og mindre hyppigt end normalt. Træningen er frivillig for hver enkel spiller, skriver FC Nordsjælland på sin hjemmeside.

Hobro
- Hobro IKs 3F Superligatrup er netop hjemsendt med træningsprogram. Senere i dag vil den sportslige afdeling lægge en plan for den kommende periode, skriver Hobro på sin hjemmeside.

Lyngby
Klubbens spillere må selv vælge, om de vil troppe op på anlægget og deltage i fælles træning med førsteholdstrænerne, eller om de vil selvtræne derhjemme.

- De spillere, som ikke ønsker at deltage i den fælles træning af den ene eller anden årsag, vil få mulighed for at selvtræne derhjemme, lyder det på klubbens hjemmeside.

OB
OB skriver lørdag eftermiddag på deres hjemmeside, at de har indført selvtræning for Superligatruppen.

- Vores spillere skulle efter fire dages selvtræning møde ind på træningsbanerne mandag efter frivillighedsprincippet og træne i små grupper. Men Divisionsforeningen anbefaler og opfordrer nu til, at spillerne ikke samles, men træner individuelt derhjemme.

- Den anbefaling følger Odense Boldklub op på, og derfor vil spillerne ikke træne sammen, men holde formen vedlige hjemme.

Randers FC
- Divisionsforeningens Arbejdsgiverforening har ændret deres anbefalinger og derfor vil holdtræning være suspenderet i den kommende tid.

- I den kommende tid står der derfor selvtræning på programmet, hvor spillerne hver især får lagt et individuelt program, som de skal følge, skriver klubben på deres hjemmeside

Silkeborg
- Indtil videre er al fodbold indstillet i de næste to uger. Selvtræningen gennemføres indtil videre for SIF’s spillere. Udviklingen i smittespredningen følges nøje, og den udvikling vil afgøre, hvornår spillerne kan begynde at træne sammen igen, skriver klubben på deres hjemmeside.

SønderjyskE
- Divisionsforeningen har anbefalet og opfordret alle klubberne til at suspendere holdtræning, og det følger SønderjyskE naturligvis i respekt for den specielle situation, som hele Danmark er i på grund af coronavirus., skriver SønderjyskE på sin hjemmeside.

AaB
- Trænerstaben i AaB har besluttet at aflyse fællestræning for 3F Superligatruppen og i stedet give spillerne individuelle programmer frem til i første omgang onsdag 18. marts. Derefter vurderes situationen på ny, skriver AaB på sin hjemmeside.

- De individuelle træningsplaner er tilrettelagt efter den enkelte spillers behov for restitution, behandling og selvtræning.

Køb billetter til AaB's næste hjemmekamp og støt AaB fra tribunen


Af Sara Margren

11 kommentarer

kimjen 06:45          
Lyngby og FC Nordsjælland har åbenbart ikke fattet budskabet !

Farum lader spillerne bestemme hvorvidt de vil møde op til træning !

Lyngby lander årets dummeste udtalelse :

- HVIS spillerne af den ene eller anden grund ikke ønsker at møde op, har de mulighed for at selvtræne !

Vi lader billedet stå et øjeblik !
Bobby Axelrod 07:32          
Prøv at læse dine seneste indlæg igennem - de har mildest talt en snert af hysteri. Og så er du også selvudnævnt dommer: "de gør det rigtige", "det er heeeeelt galt hvad de gør".
kimjen 07:36          
Tak og lige over..... mildest talt !
LiverpoolYNWA 08:57          
smut tilbage til nationen
KiksetIndspark 09:11          
Jeg går da også stadig på arbejde. Forstår ikke hvorfor samme regler ikke skulle gælde fodboldspillere. Det er jo nærmest et mediepres på dem for at holde fri. Det er jo også dybt forkert.
sparkliz 09:43          
Hvis man skal stoppe sæsonen, så spil de "sidste" 2 kampe i Superligaen og 1. divisionen.. Så har alle mødt hinanden 2 gange.
madamskrald 14:32          
@ Bobby

Dommer!? Der er vel ikke meget dommeri over, at man vil foretrække, at underholdsningsbranchen fangede, hvor prekær en situation nationen og verden er placeret i.

Det er jo isoleret ikke noget problem, at hele Randers truppen bliver smittet med Corona, men når de tager det med hjem, i Netto mv., så skaber det selvfølgelig problemer. Desuden sender det et signal til det omkringsliggende samfund, at situationen ikke er alvorlig.

Man er blevet bedt om fra Statsministerielt side at holde lav profil ifht. tæt social kontakt (for hele landets skyld), og så er det selvsagt forkasteligt, at man i Randers og flere andre fodboldklubber ikke efterfølge denne retningslinie.

At henvise til divisionsforeningen, som retningsvisende frem for en instans, der faktisk har en chance for at have noget faglig fundament at basere en beslutning på - det er blot foruroligende mangel på indsigt.

Ps. Og ja jeg er ikke bange for at lége smagsdommer i denne sammenhæng. Der er nemlig kun en rigtig løsning, hvis vi vil mindske risikoen for, at situationen bliver rigtigt tung (ifht. tab af menneskeliv og økonomi) - og det er begrænse social kontakt i højst muligt omfang.
Søndag 5. april
Lørdag 4. april
Fredag 3. april
Gyldent gensyn: AGF'er til Viborg mod sin vilje
06:00
Pep Biel: Rart at være i spansktalende gruppe
04:54
Cahill: Arteta var allerede træner som spiller
04:23
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
04:20
FCK melder Wind klar: En stor ting for mig
04:08
Mjällby: Nogle spillere tænker kun på dem selv
03:56
Arsenal: Spil færdigt for at bevare integriteten
03:10
Man United-tråden
03:10
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
03:00
Coronavirus - vi åbner 14. april?
02:30
Coronavirus - vi åbner 14. april?
02:05
UEFA: Deadline for sæsonen er 3. august
01:50
Chelsea Football Club
01:40
PFA om lønnedgang: Har I tænkt over skatten?
01:31
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
01:08
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
01:00
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
00:38
PFA om lønnedgang: Har I tænkt over skatten?
00:31
Steinlein om Jakob P: Andre skal skynde sig
00:28
Bosse & Bishop
00:26
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
00:26
Arsenal: Spil færdigt for at bevare integriteten
00:25
Arsenal: Spil færdigt for at bevare integriteten
00:24
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
00:22
Arsenal: Spil færdigt for at bevare integriteten
00:22