Luk

Overrasket på Bali: Barnsley tiltalte Mads Juel

| Championship | 4 kommentarer

Infoboks

Bristol City - Barnsley
Championship (18/01)
bet365 2,25 3,50 3,10
NordicBet 2,25 3,50 3,20
Oddset 2,20 3,45 3,05
YouBet 2,25 3,50 3,20

Mads Juel Andersen lå og snorksov på sin ferie på Bali, da han i sommer blev informeret om, at Championship-klubben Barnsley var interesseret. Få uger senere var han på plads, og nu nyder han livet i England.

Da Mads Juel Andersen i sommer holdt ferie på Bali, blev han vækket midt om natten.

I telefonen var hans agent, som bare lige ville fortælle, at Championship-oprykkeren Barnsley var klar til at smide penge efter ham.

- Det var åbenbart vigtigt, siger Mads Juel Andersen med et grin til bold.dk.

- På det tidspunkt fik jeg at vide, at der var interesse, men der var ikke noget, der var på plads. Jeg blev spændt i kroppen, og det var fedt at få at vide.

Overrasket og glad
Få uger senere var alt klappet og klart, og den tidligere Brøndby-spiller forlod AC Horsens til fordel for den næstbedste engelske række.

- Jeg var faktisk ret overrasket. Jeg havde spillet et godt halvår i Horsens, men jeg havde slet ikke regnet med, at det ville gå så hurtigt. Det gik mega-stærkt, men det var kun positivt. Det var fedt at være midt i, siger Mads Juel Andersen, som dog ikke havde gået og spekuleret i et Horsens-exit.

- Jeg tænkte faktisk ikke særlig meget på det. Jeg lod min agent styre det, og så tog vi over og kiggede på det, da det blev konkret. Planen, de havde lagt, var god, og så valgte vi at takke ja, siger Mads Juel Andersen.

Han mener selv, at skiftet ville være et skridt eller to op ad karrierestigen, og derfor var det også vigtigt for ham at overveje det grundigt, inden han sagde ja.

- De største overvejelser gik på, om jeg nu også ville komme til at spille. Jeg gad ikke derover, hvis jeg bare skulle sidde og kukkelure på bænken – men de overbeviste mig om, at jeg ville komme til at spille, og det har jeg jo også gjort, siger Mads Juel Andersen.

Vildt tempo og stærke modstandere
Ja, den 22-årige midtstopper har nemlig spillet rigtig meget. Han er kun gået glip af tre kampe i løbet af sæsonen – og det kan han sagtens leve med.

- Det var rigtig godt for mig, for jeg var bare sindssygt træt på det tidspunkt. Jeg havde brug for pausen, og nu er jeg ovenpå igen, så det er helt perfekt, siger Mads Juel Andersen, som forklarer, hvorfor han var så træt.

- Det, der krævede den største tilvænning, det var tempoet. Alle suser frem og tilbage hele tiden – det er helt sindssygt at være en del af. Man løber rundt med lungerne oppe i halsen hele tiden.

- Samtidig er kampprogrammet er helt vildt. Specielt i julen. Der er bare kampe og kampe og kampe hele tiden. Det er også derfor, man bliver så træt, som man gør. Man når ikke rigtigt at træne, før man bare skal spille kamp igen, siger Mads Juel Andersen med et grin, inden han fortæller, hvordan det var at blive valgt som kampens spiller i debuten mod Fulham, som blev nedlagt 1-0.

- Det var vildt fedt, og vi fik jo også en sejr ud af det. Jeg spillede over for Aleksandar Mitrovic, og jeg kunne godt mærke, at han er en god angriber, men jeg tror sgu, han tog lidt for let på det, for jeg havde ret godt styr på ham, siger Juel Andersn friskt.

Han fortæller desuden, at han er imponeret af de stærke angribere, han kæmper med i den næstbedste engelske række.

- Mitrovic var rigtig god, og jeg har også spillet over for en hel masse andre stærke angribere – men jeg ved ærlig talt ikke, hvad de hedder, siger Juel Andersen - igen efterfulgt af grin.

Var stærk nok til Brøndby
Han har det altså godt i det engelske, den unge stopper- og selvom Barnsley ligger næstsidst i Championship, så kan man roligt tale om en succeshistorie for den unge mand, som i sin tid blev vraget i Brøndby og skiftede til AC Horsens for at få gang i karrieren.

- Jeg har altid ment, at jeg var god nok til at være i Brøndby, men jeg kunne jo godt se, at jeg var ret langt fra spilletid, så det var vigtigt for mig at komme væk og starte på en frisk. Det gjorde jeg i AC Horsens, og det har nok været en af mine vigtigste beslutninger i karrieren.

- Man kan godt sige, at jeg har modbevist Brøndby. Jeg har i hvert fald bevist, at jeg kan begå mig i Championship, som er en rigtig stærk liga, hvor intensiteten er langt højere end derhjemme, siger Mads Juel Andersen, som udskyder tankerne om, hvad han kan drive fodboldtalentet til.

- Jeg tænker ærlig talt ikke på det. Jeg har kontrakt til 2023, så jeg har ikke travlt med noget som helst. Lige nu nyder jeg bare, at det går godt, og at jeg spiller så meget, siger Juel Andersen.

Han fortæller desuden, at han er glad for at se, hvordan så mange danskere efterhånden er endt i Championship, og han roser den danskerrige klub Brentford for de præstationer, der bliver leveret i øjeblikket.

Køb billetter til Horsens' kommende hjemmekampe her!


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Fredag 17. januar
Torsdag 16. januar