Luk

Palmer-scoring i City-afklapsning af Brugge

| Champions League | 4 kommentarer

Manchester City var i total kontrol kampen igennem i Champions League-opgøret mod Club Brügge, som blev spillet af eget græs med et 1-5-nederlag, der nemt kunne være blevet større.

Manchester City skulle i Champions Leagues Gruppe A forsøge at rejse sig ovenpå sidste rundes 2-0-nederlag til PSG, mens Club Brügge gik ind til opgøret med fire point ovenpå en udebanesejr over RB Leipzig og første rundes overraskende point mod PSG.

Manchester City kom godt fra start, og ni minutter inde i opgøret var Jack Grealish i stand til at lobbe kuglen i nettet, men forinden havde den engelske landsholdsspiller begået et frispark på Brugges Clinton Mata.

Det var generelt Manchester City, der lagde et højt pres på hjemmeholdet i kampens indledende fase, og efter 13 minutter krydsede bolden igen stregen, men nok engang blev det annulleret. Denne gang blev Aymeric Laporte, der slog indlægget til Rodri, fældet på en marginal offside.

City sad fortsat på begivenhederne, men den sidste skarphed manglede i flere situationer, lige indtil der var spillet en halv time af opgøret, hvor den føring der lå og lurede blev en realitet.

Phil Foden fandt Joao Cancelo med en elegant aflevering, og bag Brügges forsvarslinje kunne portugiseren pille bolden ned og lægge den fladt i mål bag en chanceløs Simon Mignolet.

Efter scoringen fik Brügge en smule mere tid på bolden, men det var stadig Manchester City, der sad på klart det meste af spillet, og efter 43 minutter kunne de fordoble føringen til 2-0 efter straffespark.

Riyad Mahrez blev nedlagt i feltet af Stanley Nsoki, og han tog sig selv af sparket fra pletten, som sad fladt til højre i målet.

Kort før slutfløjtet var selvsamme Mahrez ved at lukke kampen, men Mignolet hev en redning ud af ærmet.

Det blev dermed ikke til flere mål før pausen, og City-mandskabet kunne gå i omklædningsrummet med en 2-0-føring.

Palmer-scoring efter pausen

Anden halvleg fortsatte som første med total City-dominans.

Det medførte, at gæsterne fra Manchester kunne bringe sig i front med 3-0 efter 53 minutters spil ved Kyle Walker efter fremragende opspil fra Kevin De Bruyne.

Belgieren fandt Walker med en stikning i feltet, og højrebacken kunne med en flad afslutning udplacere Mignolet, som ikke så alt for heldig ud på målet.

Det var tydeligt, at City ingen planer havde om at stoppe foreløbigt, og få minutter senere kunne indskiftede Cole Palmer fejre sin første scoring i Champions League.

Efter bare to minutter på banen gjorde den 19-årige englænder det til 4-0 for City med en flad afslutning, som han fejrede med stor begejstring.

Den føring kunne nemt have været på 5-0 ad flere omgange i kampens sidste kvarter. Først burde Kyle Walker have slået en bedre aflevering til en fri Ilkay Gündogan, og efterfølgende var det Raheem Sterling, der fra kort afstand bragede bolden i sidenettet.

80 minutter inde i opgøret havde Club Brugge deres hidtil bedste forsøg, da Charles de Ketelaere headede mod Ederson i City-målet, men brasilianeren var på dupperne og afværgede forsøget.

Den chance tændte øjensynligt hjemmemandskabet, for to minutter senere kunne Hans Vanaken sende bolden fladt i mål til stillingen 1-4, efter en bold havnede hos ham inde i feltet.

Det blev dog ikke til et storslået comeback for de belgiske værter.

Tværtimod understregede Manchester City, at de nok engang er et hold, man skal holde øje med i Champions League-sammenhæng, da Riyad Mahrez gjorde det til 5-1 med sin anden scoring.

Selvom Raheem Sterling var tæt på at bringe sig på tavlen mod slutningen, blev det ikke til yderligere scoringer for Guardiolas tropper, som kunne tage en fortjent storsejr med hjem til Manchester.


Af Cillian Murphy
Fredag 3. december
Horsens gik forbi Fredericia med fjerde i træk
04:39
RB Leipzig uden vinger i Union Berlin-triumf
04:27
Dortmund afviser: Haaland har ikke salgsklausul
04:14
Messi vandt Ballon d´Or: Helt retfærdigt
03:58
Messi vandt Ballon d'Or: Helt retfærdigt
03:18
Avis: Brøndby hæver Uhre-pris til 15 millioner
02:54
Medie: Roony følges tæt af storklub
02:47
Smuk Billing-assist i topopgør - se det her
02:15
Ung SIF-profil: Jeg ville lytte til FCK og BIF
02:14
RB Leipzig uden vinger i Union Berlin-triumf
02:11
Messi vandt Ballon d'Or: Helt retfærdigt
02:02
Smuk Billing-assist i topopgør - se det her
01:41
Messi vandt Ballon d´Or: Helt retfærdigt
01:29
Barca vil beholde Dembele: Bedre end Mbappe
01:23
Messi vandt Ballon d'Or: Helt retfærdigt
01:23
Medie: Eriksen ophæver med Inter til januar
01:19
Dortmund afviser: Haaland har ikke salgsklausul
01:16
OB-profil jagter Europa: Ville være fantastisk
01:11
SERIE A Tipstråd 2021/2022
01:07
Medie: Roony følges tæt af storklub
00:56
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:53
Medie: Eriksen ophæver med Inter til januar
00:49
Medie: Hjulmand i spil som Everton-manager
00:45
Medie: Roony følges tæt af storklub
00:29
Fernandes tog ikke straffe: Brændte jo sidst
00:17