Luk

Panamas anfører får dopingkarantæne i MLS

| Major League Soccer | 1 kommentar

Infoboks

Seattle Sounders FC - Sporting Kansas City
Major League Soccer samlet tabel (23/10)
Oddset 2,05 3,35 3,30
bet365 1,95 3,60 3,75

Seattle Sounders-stopperen Roman Torres har fået ti kampes karantæne, efter han er dumpet en dopingtest. Det skriver Major League Soccer på ligaens hjemmeside.

Roman Torres må nøjes med at følge med på sidelinjen, mens holdkammeraterne i Seattle Sounders forsøger at holde fast i holdets slutspilsplacering i Major League Soccer.

Den 33-årige forsvarsspiller er i en dopingtest blevet testet positiv for præstationsfremmende midler og har derfor fået ti kampes karantæne. Det skriver Major League Soccer på ligaens hjemmeside.

Derudover har han fået en bøde på 20 procent af sin årsløn, som i 2019 ligger på omkring 740.000 dollars - lige under fem millioner kroner.

Roman Torres trænede ifølge Seattle Times med holdet fredag, men efterfølgende fik han nyheden om den positive dopingtest og blev bedt om at forlade området.

MLS oplyser, at karantænen betyder, at han ikke må spille kampe eller træne med holdet, mens han heller ikke må deltage i holdmøder og lignende. Desuden må han heller ikke gøre brug af holdets faciliteter, trænere eller læger, medmindre han er i gang med genoptræning efter en skade.

Han har spillet 15 kampe i den bedste amerikanske række i denne sæson, hvor Seattle Sounders indtager andenpladsen i Western Conference.

Accepterer straffen

Den 33-årige stopper står noteret for 117 landskampe for Panama, hvor han er anfører. I slutningen af juni var han med landet til Gold Cup, mens han sidste sommer også bar anførerbindet under VM-slutrunden.

Det er ikke blevet oplyst, hvilket stof han har indtaget. Ifølge ham selv er det dog ikke noget, han har taget bevidst, men han accepterer sin straf. Det skriver han på Twitter.

- Jeg er dybt såret over, at jeg kan bekræfte, at jeg i dag (fredag, red.) har fået resultatet af en test, der viser et stof, der er ulovligt i forhold til Major League Soccers regler, skriver han og fortsætter:

- Det har givet mig ti kampes karantæne, som jeg accepterer uden brok, fordi jeg hele min karriere har respekteret reglerne for rent spil, og min intentioner har aldrig været at tage et ulovligt middel, der forbedrer mine atletiske evner.

Roman Torres kan igen vende tilbage til banen den 29. september, hvor Seattle Sounders møder San Jose Earthquakes i næstsidste runde af grundspillet i MLS.

To uger før den kamp må han træne med hos Seattle Sounders' samarbejdsklub fra USL, Tacoma Defiance. Han må dog ikke spille kampe for holdet.


Af Jonas Sand
Torsdag 21. oktober