Luk

Parma tilbage i Serie A efter Frosinone-koks

| Serie B | 8 kommentarer

Med tredje oprykning i streg er den norditalienske skinkeby, Parma, igen repræsenteret i Serie A fra næste sæson. Det er realitet, efter klubben i dag sikrede andenpladsen i Serie B med en 2-0-sejr over Spezia.

Fredag aften blev sidste spillerunde i den italienske Serie B afviklet. Spændingen var på sidste dag in takt i både bund og top.

I Ligurien havde Parma-holdet taget en kort tur Spezia. Med en udesejr kunne Parma sikre andenpladsen, såfremt Frosinone satte point til imod Foggia. 

Fabio Ceravolo bragte planmæssigt udeholdet på Serie A-kurs, da han kom alene igennem i Spezia-feltet og passerede Raffaele Di Gennaro efter 11 minutter.

Efter godt en halv time fik en gammel Parma-kending mulighed for at blande malurt i bægeret for udeholdet. 

Alberto Gilardino, som scorede mål på samlebånd for Parma i perioden 2002 til 2005, sparkede dog mistænkelig langt over på sit straffesparksforsøg, og Parma var stadig på oprykningskurs ved pausetid.

Efter et kvarter i anden halvleg øgede Amato Ciciretti, da han bragte gæsterne på 2-0, som også blev kampens resultat.

Dermed er Parma tilbage i det fineste italienske selskab efter konkurs i 2015.

I Centralitalien var Frosinone milimeter fra at tage andenpladsen og følge Empoli trop i oprykningen til Serie A. Hjemmeholdet smed dog en 2-1-føring på gulvet kort før slutfløjt.

Dermed skal Frosinone sammen med Palermo, Venezia, Bari, Cittadella og Perugia kæmpe om den sidste plads, der giver adgang til Serie A i næste sæson.

Andetsteds tabte Novara med Magnus Troest i en direkte duel om midlertidig overlevelse, da Entalla vandt med 1-0 og dermed skal ud i playoff-kampe sammen med Ascoli om nedykning til Serie C. Novara rykker direkte ned på 20. pladsen.


Af Magnus Jensing Hune
Mandag 30. november
Søndag 29. november