Luk

Patrick M. undrer sig: Fans burde buhe af os

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Infoboks

Randers FC - AGF 1-0
Superligaen Grundspil
19' 1-0 Frederik Brandhof

AGF's Patrick Mortensen var langt fra tilfreds med indsatsen mod Randers. Det kan undre ham, at holdet faldt så meget i niveau, og fansene burde buhe af AGF. 

Det har ikke været en dans på roser for AGF denne sæson, hvor holdet efter 13 spillerunder er placeret i den forkerte ende af tabellen. 

På det seneste har der dog været fremgang at spore, men udsvingene er der stadig. 

Det så man i Herning, hvor AGF tabte 0-4, ligesom holdet rejste hjem fra rivalopgøret mod Randers med et 0-1-nederlag søndag. 

Tilmed en fuldt fortjent sejr, lyder analysen fra AGF-angriber Patrick Mortensen.

- Jeg kan bare sige, at det var en fuldt fortjent Randers-sejr. De var klart bedre end os på alle parametre. De spillede virkelig god fodbold, og de fik også lov til det. Så det var en fuldt fortjent sejr til Randers.

Det overrasker den 32-årige angriber, der troede holdet stod bedre efter seneste kamp, der blev vundet 1-0 over AaB.

- Jeg er meget overrasket over, at vi formåede at levere sådan en præstation ovenpå en god kamp mod AaB. Det undrer mig. Det gjorde det også mod Midtjylland. Vi har fået en lille opsang af David, og det er velfortjent.

- Der skal nogle andre boller på suppen, når vi spiller på udebane. Vi skal kunne sætte os op og motivere os. Det skal komme indefra. Det skal ikke komme fra de ydre ting, som du ikke kan kontrollere.

- Det er ikke altid, at du har hele Ceres Park i ryggen. Mod Randers havde vi en fantastisk fanskare, der valgte at tage hertil, og det irriterer mig grænseløst, at vi valgte ikke at møde ordentligt op. 

Patrick Mortensen havde dog svært ved at pege på, hvad der præcist lå til grund for den tamme indsats. 

- Jeg ved det ikke. Det undrer mig. Vores tekniske niveau er langt fra, hvad vi plejer at vise. Det må være noget oppe i hovedet, for folk er jo ikke blevet dårligere siden sidste uge. Vi træner godt, vi træner faktisk virkelig godt alle sammen. Så det undrer mig lidt, og det må være noget oppe i knolden hos den enkelte, der skal kigge lidt indad. 

- Nu skal vi selvfølgelig heller ikke gå helt ned over, at vi har tabt en enkelt kamp, for vi har også spillet nogle fine kampe, men det er klart, at måden det skete på, hvor vi ikke fik lagt et tryk… Vi var bare langt fra vores niveau. Det irriterer mig sgu lidt.

- Randers er rigtigt gode, men alligevel står jeg her og føler, at der var muligheder. Jeg havde også selv en god chance, men vi smed også bare ’jeg ved ikke hvor mange bolde’ i opspillet, hvor vi ikke ramte hinanden.

- Det var lige ved og næsten, og det ødelægger bare rytmen på et hold. Vi kunne starte med at få styr på det, men det gjorde vi ikke i dag (i går, red.), forklarer Patrick Mortensen.

De mange udsving tærer også på AGF-mandskabet, og det burde kalde på en pibekoncert fra fansene, lyder det ærligt for den rutinerede målræv. 

- Jo, det er bare irriterende, at vi var på vej frem, men så leverede vi sådan en indsats. Det undrer mig lidt. Det er os alle sammen, der lige skal hive lidt op i os selv. Vi skal have mere fokus på, at der skal være noget ild i øjnene, der skal være noget ærgerrighed.

- Når der kommer så mange af vores trofaste fans… de buher ikke af os endnu, men det burde de jo gøre, for det var ikke godt nok. Det kan jeg sagtens se, men de er bare med os hele vejen, selvom vi ikke har vist vores niveau hidtil endnu i forhold til tidligere sæsoner. 

- Mine tal ser rigtigt fine ud

Et af problemerne, når man kigger på AGF's statistik for sæsonen, er, at den notoriske målscorer Patrick Mortensen blot har nettet en enkelt gang.

Han brugte det meste af sommerpausen på at komme sig over en knæskade, og tallene ser også fine ud for ham, mens fysikken hele tiden bliver bedre og bedre. 

- Som jeg sagde tidligere, så kommer jeg lidt fra baghjul, fordi jeg ikke har haft en preseason. Jeg er en spiller, der qua min type har brug for, at holdet fungerer og indlæggene ligger der. Jeg fik et indlæg fra Jon, som jeg følte var svær for mig at dirigere ned. Der er måske lidt med timingen der.

- Så det er et mix af mange små detaljer i spillet, men jeg har det sindssygt godt. Fysisk bliver det bedre og bedre, og mine tal ser rigtigt fine ud. Jeg føler ikke, jeg har noget at skulle bevise, fordi jeg trods alt har scoret 47 mål i under 100 kampe.

- Det er klart, at med alle de mål kommer der ekstra pres og forventninger, når jeg ikke leverer. Det kan jeg heldigvis godt leve i. Ikke fordi jeg nyder det, men jeg er glad for, at der er så meget fokus på det, fordi det fortæller, at jeg har gjort noget rigtigt, siger Patrick Mortensen. 

AGF møder onsdag SønderjyskE i pokalen, mens OB venter mandag i Superligaen.


Af Andreas Roesen
Mandag 29. november