Luk

Pavlovic-hattrick sænkede Zilina

| Champions League | 77 kommentarer
Pavlovic-hattrick sænkede Zilina
Foto: Getty Images

FC København kom bagud i Slovakiet, men kom en mand i overtal og kom tilbage. Andrija Pavlovic scorede hattrick og sørgede for FCK-sejr mod Zilina på 3-1 i Champions League-kvalifikationen.

Onsdag aften tog FC København hul på Champions League-kvalifikationen. De danske The Double-vindere indtrådte i anden runde og her var modstanderen slovakiske Zilina.

Første opgør blev spillet i Slovakiet på Zilinas kunststofbane. Her havde Ståle Solbakken valgt at starte med Eric Johansson og Nicolai Boilesen i det centrale forsvar, mens Andrija Pavlovic og Pieros Sotiriou indtog de to angrebspladser.

Hjemmeholdet startede godt og det brændte gevaldigt på for FC København efter et par minutter. Jankauskas blev spillet fri i dybden og kom alene igennem med Robin Olsen, som kom godt ud og parerede skuddet.

Det danske mandskab fik mere kontrol på kampen, som tiden gik. Sotiriou fik en stor mulighed for at score i sin debut, da tilbagevendte Pierre Bengtsson smækkede et godt indlæg ind til angriberen, der dog headede lige over mål.

Zilina havde yderligere et par gode muligheder i første halvleg og virkede ganske farlige, men Pavlovic var også uhyre tæt på i den anden ende, da han tog chancen uden for feltet og afsluttede. Desværre for ham, tog bolden stolpen.

Slovakerne havde virket farlige og seks minutter før pausen, huggede de til. FCK fik ikke clearet ordentligt og så blev et indlæg sendt hen mod Nikolas Spalek bagerst i feltet. Boilesen mistimede sit opspring og bolden strøg over ham. Den havnede hos Spalek, der bragte Zilina på 1-0.

I anden halvleg var Bengtsson involveret i en batalje, hvor han stemplede en Zilina-spiller. Dommeren takserede den dog ikke til noget og svenskeren slap.

Det røde kort blev dog fundet frem, da Miroslav Kacer faldt i feltet. Dommeren mente det var skuespil og stangede ham et gult kort. Det var hans andet og derfor måtte Kacer tidligt i bad.

Det blev dyrt for Zilina, for FCK udnyttede overtallet flot. Ligesom det var tilfældet i første halvleg, tog Pavlovic chancen udefra. Han curlede elegant bolden i mål med venstreskøjten og bragte FCK på 1-1 og sørgede samtidig for et vigtigt udebanemål.

Pavlovic var på pletten igen og vendte kampen på hovedet, da han bragte FCK foran 2-1. Denne gang var han i feltet til at gøre Benjamin Verbics fine forarbejde færdigt. Serberen kom igennem i venstresiden og sendte et præcist indlæg ind til Pavlovic, der satte foden på.

Men nu var Pavlovic varm og FCK spillede sig endnu en gang godt igennem Zilina-defensiven. Denne gang var det Boilesen, der fodrede Pavlovic i feltet. Bolden sejlede over en Zilina-stopper og havnede hos Pavlovic, der headede FCK på 3-1.

Det endte derfor med en ganske klar FCK-sejr på udebane mod Zilina i det første af to opgør. Ståle Solbakkens mandskab står med et rigtig godt udgangspunkt forud for returopgøret i København om en uge.

Oplev F.C. København på hjemmebane i Telia Parken. Se kampprogrammet og mulighederne her!


Af Nanna Møller Karlsen
Mandag 24. februar