Luk

PC: Pressens impact var voldsomt i Aarhus

| 3F Superliga | 16 kommentarer

Infoboks

FC København - Brøndby IF
Superligaen Mesterskabsspil (16/05)
Bet25 2,11 3,50 3,15
Oddset 2,15 3,65 3,25
bet365 2,05 3,50 3,40

Peter 'PC' Christiansen fortæller, hvordan AGF bevidst lukkede ned for pressen, fordi mediernes impact i Aarhus var voldsomt, mener han.

Efter en succesfuld tid i AGF rejste PC for nylig østpå for at blive sportsdirektør i FC København.

I Aarhus var PC med til at stable et godt projekt på benene, og i mandagens Offside på TV3 Sport fortalte han, at det blandt andet handlede om at håndtere medierne anderledes, som han roser David Nielsen for.

- David havde nogle fede takes på, hvordan pressen skulle lukkes ned. Det var jo et problem for alle trænere, der har været igennem, at pressens impact på det, der foregik ude på Fredensvang og om søndagen på Aarhus Stadion, var voldsomt. 

- Den eneste, der har kunne håndtere det indtil videre, er David Nielsen, siger PC i Offside og tilføjer senere i programmet:

- Jeg tror egentlig ret hurtigt i forløbet, at jeg fandt ud af, at hvis jeg fik muligheden for at blive sportschef i AGF, var der nogle ting, der skulle gøres et opgør med, og det var blandt andet det her med at kunne håndtere pressen.

- Alle siger: 'Jeg glæder mig, udfordringen er stor og sådan noget', men det er virkelig de færreste, der har kunnet håndtere det, og det var i de her 20-25 år efterhånden. Der må jeg bare sige, at der har David været unik.

- Den måde, som vi fik det til at smelte sammen med hele stemningen i Aarhus, og når spillerne stiller sig op, når Jacob (Nielsen, red.) går på tv og brokker sig over VAR, når han stiller sig og siger et eller andet. Der er jo ikke noget, der er tilfældigt, fastslår PC.

Han eksemplificerer nedlukningen over for pressen med at takke nej til et fast debatprogram på den lokale tv-station, som AGF ellers før havde deltaget i.

- Vi sagde, at vi ville ikke være med i 'Fodbold med Horup', fordi vi sad der til offentlig skue hver gang, og hele fodbolddanmark kunne bare gå ind på TV2 Østjylland og finde ud af, hvilken tilstand AGF var i. 

- Det var vi bare nødt til at lukke ned for, for vi var sårbare, og resultaterne var der ikke, fortæller Peter Christiansen.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Martin Schmidt

16 kommentarer

bruger 173743 20:16          
Og det er den ik i København ?
Mich 20:36          
@bruger 173743

Ikke en gang tæt på... EB og BT er jo nærmest fan aviser for FCK den ene og Brøndby den anden. Viasat har mere eller mindre i årevis været hus station for Brøndby med diverse folk der bestemt ikke var kritiske når Match of the Week som hver uge var Brøndby selv da de lå i bunden med et grå hold bestående af middelmådige spillere... Var da jeg opgav deres ensidige produkt da de bedste kampe med de bedste spillere lå om Fredagen, Lørdagen eller Mandagen...
Snigskytten 20:38          
Det må du sgu ikk sige PC. 93,5% af fodbold Danmark har sagt det er BS og en Århus historie.
7000 FCF 20:48          
Det er vildt så mange artikler der er om PC, fordi han har været med i offside. Selv da landstræneren var derinde, var der ikke så mange.
FarligeF 21:12          
De sportsdirektører, der har størst succes, er dem gør deres arbejde på de indre linjer og så ikke høres så meget offentligt (Carsten V, Svend Gravesen bl.a) Der skal ham den nye FCKer måske passe lidt på, at han ikke bliver for forelsket i at høre på sig selv.
Taiping 21:23          
Jeg så for år tilbage et program om Danmarks mest succesfulde erhvervsledere og det var faktisk sjovt at de alle var utrolig forskellige. Det samme kan gode sportsdirektører vel være, og PC bliver måske bedre af netop at være meget i medierne. Så jeg er ikke enig.
RFC-Kronjylland 21:30          
En af forskellene på mediepresset i AGF vs. Brøndby og FCK, set udefra, er måske, at nok er AGF en storklub, og Aarhus en stor by, men Hovedstaden er så tilpas meget større, at selvom mediedækningen dér er enorm, så er den alligevel lidt mere fjern, altså mindre lokal, end i Aarhus?
Altså jeg tænker, at det kan være en smule lettere at distancere sig fra det i hovedstadsklubberne.

Bortset fra det, så lægges der vel også ofte fra aarhusianerne op til, at pressen skulle være særlig kritisk over for AGF. Det er måske rigtigt, men der kan godt blive lidt hønen eller ægget over det, for er kritikken et resultat af mange magre år, eller er de mange magre år et resultat af kritikken?
Torsdag 13. maj