Luk

PC vil stramme op: FCK blev vagere med tiden

| 3F Superliga | 5 kommentarer

Set udefra har Peter Christiansen set et FC København, der er blevet vagere de seneste år, og den nye sportsdirektør mener ikke, at midlerne er blevet brugt godt nok.

FC København har fået ny hanløve til hulen i form af Peter 'PC' Christiansen, der senest med stor succes har været sportschef i AGF.

Mandag aften gæstede han TV3 Sports 'Offside', og her blev PC blandt andet spurgt, hvorfor han tror, at FCK de seneste to år er haltet sådan efter FC Midtjylland.

- Jeg tror, der er flere ting, og jeg tror, man skal passe på... det er også derfor, jeg starter med at komme ind og observere, lytte og så videre. Men udefra set synes jeg, at det blev et vagere FC København med tiden.

- At vi i Aarhus med et budget på 40-45 millioner kunne lave et hold, der kunne vinde to gange over FC København i mesterskabsspillet sidste år... Der synes jeg ikke, man har brugt midlerne godt nok, og det håber jeg, at vi kan gøre markant bedre fremadrettet, siger PC i Offside.

Ståle lavede store ændringer i Europa

Ståle Solbakkens FC København viste over en lang årrække, at man var i stand til at præstere i både Superligaen, men ikke mindst internationalt.

Med Jess Thorups større fokus på det offensive har mange spekuleret i, hvordan FCK fremadrettet kommer til at klare sig i Europa, men spørger man PC, var Ståles tilgang i Superligaen og Europa slet ikke den samme.

- Jeg synes jo også, at Ståle gjorde nogle ret store taktiske greb, når han spillede i Europa. Han brugte Jesper Grønkjær på en anden måde, når de var bedst. Organiserede midtbanen på en anden måde også i deres sidste europæisk kampagne og sådan noget. Spillede med én forward og én, der lå rundt om.

- Jeg tror, at med dem, som har indblik i det, og vi har jo stadig nogle i staben, så blev der gjort ret store ændringer, når man skulle ud og slås om videre deltagelse i Europa, siger PC.

Mandag vandt FC København 3-2 over AGF og er derfor fire point fra Brøndbys andenplads med fire kampe igen.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Martin Schmidt

5 kommentarer

Spectator66 17:24          
Kan vi sagtens blive enige om, PC. Gør noget ved det - vi har store forventninger til dig og resten af staben - med rette.
Mighty86 17:50          
Hørt!
Donjogi 17:52          
Jeg tror ikke at Jess T´s måde at spille på passer til den type fodbold, han fokusere for meget på det offensive og ikke på det defensive....
For at det offensive skal kunne folde sig ud, kræver det en stabil defensiv, og den er hullet som en si, og en enormt usikker målmand gøre det heller ikke bedre.

Fck har på alle succes hold, haft et skur af en angriber og en der hurtig omkring ham.
Og det har været helt fra første gang i CL.

En angriber som santos er jo perfekt til JT måde at spille på, men ham lod man gå, ikke at jeg forstår hvorfor....

Der skal ske meget i fck, før vi når den "storhed" som vi i fck har været forkælet med i lang tid....
Danish_Messiah 18:34          
Det bliver spændende at se hvad han kan.

men spiller der med sikkerhed ryger.

bjelland på den ene eller anden måde.
oviedo.
oikonomou.
Zanka.
Thomsen
bundu.
luftner hvor man måske kan tjene lidt vis han bliver udtaget til slutrunden.
mudrazija(som stadig er på udlån).
bengtsson.

Måske listen.
bartolec.
grytebust.
biel.

men hvem kan man hente bliver godt nok spændende, men kæmpe oprydning af ståles total håbløse Transfer handler.
jup 20:26          
Danish_Messiah tror du de måske vil skippe deres nye 1 målmand afsted? Så må de vel være på udkig efter en ny, siden de tror mere på ham end Johnsson.
Søndag 16. maj