LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Personlige årsager bag Mors landsholdsvalg

| Superligaen Grundspil | 17 kommentarer
Personlige årsager bag Mors landsholdsvalg
Foto: Getty Images
Emre Mor har valgt at repræsentere det tyrkiske landshold på grund af sine rødder og mulighed en for udvikling

FC Nordsjællands Emre Mor viste store prøver på sit talent, da han især i første halvleg i Superligakampen mod Viborg var fremtrædende. Han scorede til 1-0 med et fremragende langskud og var en evig trussel for hjemmeholdets forsvar.

Men det kommer ikke Danmarks landshold til gode. For nylig har Emre Mor offentliggjort, at hans fodboldfremtid er med det tyrkiske landshold, selv om han har repræsenteret flere af de danske ungdomshold.

Det er en personlig beslutning, som han har overvejet længe.

- Det er min beslutning at spille for Tyrkiet. Det er en beslutning, jeg har overvejet længe og ikke en, jeg har taget fra den ene til den anden dag, siger Emre Mor.

- Det er nogle private ting, der ligger bag. Jeg føler bare mere for at spille for Tyrkiet, fordi jeg har rødder i landet. Det har ikke noget med Danmark at gøre, for jeg elsker landet.

Familiens rødder i Tyrkiet har spillet en afgørende rolle, men hans forældre har ikke haft noget at sige omkring den 18-årige angribers beslutning.

- Det er mig selv og min agent, der har diskuteret det og taget beslutningen. Min mor tager ikke beslutninger for mig, det er jeg gammel nok til selv at gøre, siger Emre Mor med et smil.

Tyrkiets fodboldforbund har i længere tid haft snøren ude efter Emre Mor, men det er først nu, at han for alvor har tænkt over det. Han ser det tyrkiske landshold som det bedste sted at udvikle sig.

- Tyrkiet har kontaktet mig en del gange, mens jeg var yngre, men der har jeg ikke tænkt over det. Jeg syntes, det var for tidligt. Nu har jeg tænkt over det i et år og er kommet frem til min beslutning.

- Jeg tror, jeg kan udvikle mig meget med det tyrkiske landshold, hvor jeg kommer til at spille med nogle meget dygtige spillere. Der er også dygtige spillere på det danske landshold, men mit valg er Tyrkiet, siger Emre Mor.

Emre Mors føringsmål rakte til et uafgjort resultat mod Viborg, da hjemmeholdet udlignede til 1-1 på et straffespark i overtiden.

/ritzau/

Se Manchester United - Manchester City Stream live på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren

17 kommentarer

beesknees 16:16          
Han ligner lidt en dværg på det billede.
haraltidret 16:16          
Jeg tror ikke umiddelbart Emre Mor har udsigt til debut på det Tyrkiske landshold i en betydende landskamp lige foreløbigt, det er han langt fra god nok til endnu.
MartinHerold 16:16          
Hvis han føler sig som en tyrker, skal han da heller ikke spille for Danmark.
ilsemprelaziale 16:27          
Jeg synes både det er ærgerligt, men også underligt hvis han har boet hele livet i Danmark. Hvis han er født i Tyrkiet og har boet der er det nemmere at forstå.

Og så synes jeg iøvrigt at DBU skal droppe deres gentleman attitude mht de her unge spillere med udenlandske rødder. Vi så jo at Frankrig prøvede med Højberg, Albanien med Durmisi og New Zealand fik overtalt Reid til at spille for dem.

Bare begynd at arbejde på de unge talenter når de spiller på ungdoms landsholdende, det er jo hvad andre lande gør. Der er flere af spillerne der har udtalt at DBU aldrig kontaktede dem da det var relevant og en af fra DBU udtalte at de helst ikke ville presse på.
Job 16:36          
Og så synes jeg iøvrigt at DBU skal droppe deres gentleman attitude mht de her unge spillere med udenlandske rødder. Vi så jo at Frankrig prøvede med Højberg, Albanien med Durmisi og New Zealand fik overtalt Reid til at spille for dem.
Egentlig enig, men omvendt forstår jeg godt at DBU synes det er umoralsk, at stille en ung spiller noget i udsigt, som man måske ikke kan holde. Man kan ikke udstede garantier, og det vil da være virkelig trist for en spiller at låse sig til at land, fordi nogle fodboldbosser ´lover´ spilletid - uden at det bliver til noget.

Men andre lande har tydeligvis ikke de samme skrupler, og det er vel ikke utænkeligt, at Mor får et par minutter mod et af gruppens bundhold for tyrkerne allerede i den forestående VM kvalifikation? - altså bare for at låse ham: så vil tiden vise, og man reelt får brug for ham...
quaz 16:43          
Han får ikke debut i den forestående VM-kval. Han kommer med på u19-landsholdet og muligvis eventuelt u21, hvis han står som 24-25 årig og stadig ikke har fået debut, kan de sagtens være at han ender med at genoverveje sit valg. Han er ikke i nærheden af at være i en position, hvor han vil blive låst til det tyrkiske landshold.
Hölkynkölkyn 17:48          
@ilsemprelaziale
underligt hvis han har boet hele livet i Danmark. Hvis han er født i Tyrkiet og har boet der er det nemmere at forstå.
Jeg synes det giver rigtig god mening. Familien kommer derfra og han har tydeligvis stærke bånd der til. Folk der har prøvet at bo i udlandet oplever ofte at de bliver mere nationale end de ville være havde de boet i hjemlandet. Det er en naturlig reaktion for at bevare ens rødder og identitet og har intet med om man er integreret eller ej.

Mener bestemt ikke DBU skal "lokke" eller "overtale" folk til at spille for DK. Det er noget som man skal ville. Nogle vil givetvis tage kalkulerede beslutninger som fx Robin Olsen (han sagde at udsigten til spilletid ved bedre i Sverige) og fred med det. Men mener ikke DBU skal love, låse eller på anden måde overtale folk til at spille for DK.
Onsdag 24. april
Tirsdag 23. april