Luk

Peru er klar til VM - New Zealand blev nedlagt

| VM | 11 kommentarer

Infoboks

Peru - New Zealand 2-0
VM Kvalifikation Slutspil
28' 1-0 Jefferson Farfán
65' 2-0 Christian Ramos

Peru slog natten til torsdag New Zealand med 2-0 og er til VM. Dermed ender Danmark i tredje seedningslag til VM-lodtrækningen den 1. december.

Hjemme på Estadio Nacional i Lima skulle Peru natten til torsdag forsøge at snuppe VM-billetten, da New Zealand kiggede forbi til returopgøret i kvalifikationens playoff-runde.

Det første opgør var endt uden scoringer, og New Zealand, som havde Winston Reid med fra start, kunne dermed lægge et tungt pres på peruvianerne ved at score på udebanen.

Hvis New Zealand formåede at slå Peru og komme til VM, ville det samtidig betyde, at Danmark ville ende i andet seedningslag, når der den 1. december trækkes lod til VM. 

Men sådan gik det ikke. Peru, som havde AaB's Edison Flores med fra start, kom foran med 1-0 efter 28 minutter. Christian Cueva sled sig forbi Winston Reid på den ene kant og sendte bolden ind til Jefferson Farfan, som fra udkanten af feltet hamrede bolden i kassen.

Opgøret forløb med Peru som det dominerende mandskab, og efter 65 minutter gav det pote igen - denne gang dog lidt mere tilfældigt.

Bolden blev sendt i feltet på et hjørnespark og landede pludselig for fødderne af midtstopper Christian Ramos, som sparkede den i mål uden chancer for Stefan Marinovic i New Zealand-målet.

New Zealand formåede ikke at komme tilbage i opgøret, og dermed er Peru klar til VM. Det betyder samtidig, at Danmark er i tredje seedningslag, når der den 1. december trækkes lod til VM.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

11 kommentarer

Steen A 07:28          
Vi kan jo passende trække Peru fra 2. lag så. Vil også være mere interessant end Sverige eller Island fra lag 3.
Nemt91 07:32          
Det kommer vel ikke som en overraskelse at Peru vandt det opgør. Chancen er der selvfølgelig da bolden er rund, det er den også når Real møder Espanyol fx men Real vil vinde 9/10 gange.
Hvilket også var tilfældet her.
mexicoz 07:53          
Øv... bøv... andet lag havde formentlig været en stor hjælp. Men man kan stadig være heldig, eller meget uheldig, med sammensætningen.
boutros 07:58          
Sejt. Spændende med et "nyt" hold fra sydamerika i stedet for de sædvanlige.
maxbakketop 12:21          
Så skal flores bare spille nogenlunde til slutrunden, så kommer der måske en rig kineser!
Tveskæg 14:22          
Peru har så været med før. Mere imponerende at Venezuela ud af så mange kvalifikationer aldrig har præsteret at kvalificere sig. Ærgeligt at mangle kiwierne, synes de plejer at være et friskt pust, men Peru var bare bedre, og så må vi da håbe at trække dem fremfor evt. Spanien
Deportivo FAS 14:43          
Peru har så været med før. Mere imponerende at Venezuela ud af så mange kvalifikationer aldrig har præsteret at kvalificere sig. Ærgeligt at mangle kiwierne, synes de plejer at være et friskt pust, men Peru var bare bedre, og så må vi da håbe at trække dem fremfor evt. Spanien
Der er intet odiøst i at Venezuela aldrig har kvalificeret sig til slutrunde. Folk med en smule kendskab til Sydamerika ved godt at Venezuela er til baseball og ikke til fodbold.

Mht Kiwierne er det intet tab, alt for mange begrænsninger rent fodboldmæssigt. Det er rigeligt med Australien.
Tirsdag 26. oktober