Luk

Peter Møller: Vi er i dialog med FCK om banen

| Danmark | 22 kommentarer

Infoboks

Peter Møller fortæller til Ritzau, at man er i dialog med FC København om, hvordan man sikrer, at græstæppet i Parken er i ordentlig stand, når Danmark spiller der.

Græstæppet i Parken var det helt store samtaleemne efter fredagens landskamp mellem Danmark og Gibraltar, hvor først aktører på det danske landshold var ude med en heftig kritik af banen, inden FC København lørdag svarede på kritikken i et interview med B.T.

Nu melder DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, sig i debatten, og han fortæller til Ritzau, at DBU er i dialog med FCK, der står for græstæppet i Parken, hvordan man sikrer sig den bedste bane.

- Heldigvis er vi i dialog med FCK om, hvordan vi – og i første omgang FCK – kan knække koden for banen. Jeg ved, at de også kigger på det, og det er en proces, der har kørt i lang tid. Vi har talt om, hvordan vi i samarbejde kan gøre banen bedre, siger han til Ritzau og understreger, at bolden ligger hos FCK, der lørdag fortalte, at man har et stort konsulentfirma på sagen.

DBU offentliggjorde for nylig, at det danske landsholds primære hjemmebane indtil 2022 er Parken. Den beslutning er blandt andet truffet på baggrund af landsholdets ønsker, og her har banens beskaffenhed ikke været et tema:

- Der var ingen af spillerne, der nævnte banen, da de fortalte, hvor de gerne ville spille. De ville helst spille i Parken. Vi har lavet en aftale for to år, og så må vi se, om problemet bliver løst.

Åge Hareide sagde på gårdsdagens pressemøde, at han gerne så, at Parken fik en hybridbane som i Herning, hvor landsholdet i ugens løb forberedte sig.

En hybridbane består af en grundbase med kunstgræs, hvor naturligt græs kan vokse imellem, så banen føles som en almindelig plæne. Banen i Herning fik store roser af de danske landsholdspillere i ugens løb. 


Af Jonas Dalgård

22 kommentarer

Henning Jensen 13:54          
At lave en aftale om brug af Parken, UDEN at sikre sig at banen har en acceptabel kvalitet, er den sædvanlige amatøragtige DBU adfærd. Intet er åbenbart ændret med den tidligere FCKer Peter Møller ved roret.
Pnadwe 14:03          
Banen i Parken har alle dage været bundelendig og i sig selv grund nok til, at man hverken bør se på FCK eller Landsholdet. Det skærer ganske enkelt i sjælen at se på så ringe baneforhold, der umuliggør en raffineret spillestil langs græsset.

Den ringe bane skyldes primært, at PS&E altid har prioriteret profit fra koncertafholdelse fremfor fodbolden. Det er så bare ærgeligt, at det også skal gå ud over landsholdet.
gross87 14:07          
Der var lige et par år Parken blev kåret til den bedste plæne af spillerne i Superligaen ;-) !
ronni-lund 14:14          
Med hjulmands fodboldfilosofi med masser af pasninger og boldbesiddelse, så holder det bare ikke med den dårlige bane..
Pirart 14:21          
Bedste underlag i suppen

2011/12 - FCK
2012/13 - Fcm
2013/14 - FCK
2014/15 - FCK
2015/16 - FCM
2016/17 - BIF
2017/18 - FCM
2018/19 - FCM

Enten har de resterende superliga klubber løftet sig gevaldigt, ellers er FCK faldet helt af på den. De er også meget lavt placeret i de senere år, kun over FCN og Horsens.
julieogjonas 14:41          
Flot Peter Møller. Må gå ud fra han har clearet med Hjulmand at banens kvalitet ikke er en prioritet.

Man må da ikke håbe DBUs samarbejde også er af økonomisk karakter. Som skrevet ovenfor er det simpelthen amatøragtigt. Spiller har vel heller stillet krav til mulighed for sponsorpleje og fanzone med med hurtig adgang til fadbamser, men den del er der vel styr på?
julieogjonas 14:46          
PS:
Iøvrigt dejligt med Peter Møllers støtte til spillerne: "jamen, de nævnte slet ikke banens kvalitet". Sikker på det glæder spillerne, at han selv tager ansvaret for de aftaler han indgår og ikke forsøger at tørre den af på andre...
Lørdag 7. december
Fredag 6. december