Luk

Peter Schmeichel: Blev hyldet efter bytur i '91

| 3F Superliga | 13 kommentarer

Infoboks

Lyngby - Brøndby IF
Superligaen Grundspil (20/10)
bet365 4,00 4,20 1,75
NordicBet 4,05 4,30 1,73
Oddset 4,20 4,10 1,77

I et interview med Blick genoplever Peter Schmeichel en bytur efter Brøndbys sejr over Torpedo Moskva som et eksempel på nogle helt andre tider som fodboldspiller.

Den store schweiziske avis Blick har interviewet den danske landsholdslegende Peter Schmeichel forud for EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Schweiz lørdag.

Det er der kommet flere interessante anekdoter ud af. Eksempelvis snakker den tidligere topkeeper om faren ved de sociale medier for nutidens spillere.

De problemer havde Schmeichel ikke, da han sammen med en holdkammerat fejrede Brøndbys sejr over Torpedo Moskva efter en straffesparkskonkurrence i UEFA Cuppens kvartfinaler.

- Hele holdet var ude og fejrede det i København, for vi skulle ikke spille i de næste par dage. Klokken 10.00 om morgen besluttede manden, der scorede det afgørende straffespark (Kim Christofte, red.) og mig, der reddede et afgørende spark, at gå direkte til morgenmaden, siger Peter Schmeichel til Blick og fortsætter:

- Vi så tabloidavisernes forsider ude foran kiosken, og vi gik ind og købte alle aviserne – og en øl hver. Vi drak den foran kiosken. Professionel fodboldsspiller! Klokken 10.00 om morgenen! Folk omkring os klappede og kiggede ud af vinduerne. Hyldede os.

- Men der var ingen videoer, ingen billeder. Ingenting. I dag ville alle filme dig, putte det på de sociale medier og sige: 'Se, hvor er det uprofessionelt!' Det var åbenlyst uprofessionelt, men vi fejrede sejren. I dag ville man blive korsfæstet, siger Schmeichel til Blick.

Schmeichel fortæller også en anekdote om, hvordan han på en golftur med sønnen Kasper Schmeichel skældte en ældre mand ud, da manden havde udtrykt bebundring for Peters karriere og bemærket, at Kasper aldrig ville blive lige så god.

- Jeg var forfærdelig chokeret. Faderinstinktet i mig blussede op, og jeg var sur over uvidenheden. Min søn er et menneske. Havde han haft et andet efternavn, ville man udelukke se ham som engelsk mester med Leicester og en top-top spiller.

Læs hele interviewet med Peter Schmeichel på tysk via dette link


Af Mikael Blond

13 kommentarer

Mdeden 11:48          
Er det ikke også det manden siger?
UTG-1986 11:59          
Jeg synes det var bedre i "gamle" dage. Der var noget sjæl over det i modsætning til i dag. Der er gået politik og rollemodel i moderne fodbold, og hvor man førhen var i stand til at tage sig selv og fodboldstjerner mindre seriøst, skal hvert et vindpust vendes og drejes nu til dags. Fodbolden har naturligvis udviklet sig siden 91, men jeg er ikke så sikker på, at den har udviklet siden 00´erne, omend "professionalismen" i den grad er stukket af.
Adamantium_1 12:23          
Fodbolden har naturligvis udviklet sig siden 91, men jeg er ikke så sikker på, at den har udviklet siden 00´erne, omend "professionalismen" i den grad er stukket af.
Jeg kan godt se, hvad du mener.

Tidligere skabte det jo overskrifter, at Wilshere lige stod og sugede på en smøg i sin fritid. Eller når spillere indtager fast food en weekend og har et minde ædegilde.

Ja selv en udksyldig bowlingtur, hvor man ikke selv indtager alkohol kan få fanden til at bryde løs i Laksegade.

Gud forbyde, at man som 16 årig har skrevet noget tåbeligt på Twitter, som mange har fået høvl for.
Nicodemus 12:23          
Man kunne også i 00´erne ;)
https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/article4776556.ece
Bangfire 13:04          
Sporten er generelt blevet mere professionel, men der vil jo altid være nogle der "stikker ud".
Presset er sikkert også blevet større, så som sportsmand i dag, skal du virkelig have en stærk psyke.
Edinho 13:42          
Enig i de ovenstående indlæg. Og så er niveauet jo også blevet øget, så det i dag kræver mere at være med på topplan end blot et stort talent. Et glimrende eksempel er Ronaldinho som var fænomenal, men som faldt fuldstændig igennem, da selvdisciplinen begyndte at glippe. Og det er jo også en af grundene til, at spillerne i dag bliver korsfæstet, hvis de feks går i byen. Du KAN simpelthen ikke holde niveau og samtidig opføre dig på den måde. Der er for mange penge i fodbold til, at klubberne kan tolerere det.
Lørdag 19. oktober
Fredag 18. oktober